Töltelékes zöldségleves

Töltelékes zöldségleves - kész

Hozzávalók:

 • 3 répa
 • 3 kis petr.gyökér
 • fél zeller
 • 1 kis karalábé
 • 1 pici kelkáposzta
 • 1 közepes krumpli (ez itt túl nagy)
 • 1 fej hagyma
 • pirospaprika
 • 1 húsleveskocka
 • petrezselyemzöld
 • fokhagyma
 • Vegeta
 • olaj

A töltelékhez:

 • 4 tojás
 • 1 fej hagyma
 • kb. 10-15 dkg liszt
 • 1 fakanál Vegeta
 • őrölt bors
 • szerecsendió
 • petrezselyemzöld
Töltelékes zöldségleves - Hozzávalók

Elkészítés:

Pucold meg a zöldségeket. Ha zellerből vagy karalábéból egy régen kettévágott darabból kell kiindulnod, akkor a vágott felületről vágd le vékonyan a megbarnult réteget. A megpucolt zöldségeket jól mosd meg.

Töltelékes zöldségleves - Ha fél zellert használsz… Töltelékes zöldségleves - akkor a vágott felületét megint vágd le Töltelékes zöldségleves - Mosd meg a zöldségeket

Ezután darabold fel a zöldségeket.

Töltelékes zöldségleves - A kelkáposzta feldarabolása Töltelékes zöldségleves - A petrezselyemgyökér feldarabolása Töltelékes zöldségleves - A répa feldarabolása

Töltelékes zöldségleves - A karalábé feldarabolása Töltelékes zöldségleves - A zeller feldarabolása Töltelékes zöldségleves - A krumpli feldarabolása

Töltelékes zöldségleves - Egészben is hagyhatsz néhány zöldséget

Ha valamelyik zöldségért nem rajongtok annyira, vagy kicsit régebbi (fonnyadt), akkor abból ne darabold fel mindet, de az íze miatt úgy egészben tedd bele a levesbe. A répából azért hagytam néhányat nagy darabban, mert azt meg túlságosan is szereti a férjem, és a nagy darabokat majd ő kapja.

Most még pucold meg az egyik hagymát, mosd meg, darabold apróra. Egy nagy fazékba önts egy kevés olajat, add hozzá a hagymát, és fonnyaszd meg.

Töltelékes zöldségleves - Az egyik hagyma felaprítása Töltelékes zöldségleves - Önts olajat a fazékba Töltelékes zöldségleves - Dinszteld meg a hagymát

Tégy hozzá egy kevés pirospaprikát, keverd el, aztán tedd bele a zöldségeket. Keverd el, és szórj bele egy fakanál Vegetát. Megint keverd el.

Töltelékes zöldségleves - Most jön a pirospaprika Töltelékes zöldségleves - a zöldség hozzáadása Töltelékes zöldségleves - A Vegeta hozzáadása

Töltelékes zöldségleves - Felönteni vízzel Töltelékes zöldségleves - Fedd le a levest!

Öntsd fel 3 liter vízzel, tegyél még bele egy fakanál sót, és fedd le a fazekat. Amíg fő, addig készítsd el a tölteléket!

Először is pucold meg a másik hagymát, mosd meg, aprítsd fel.

Töltelékes zöldségleves - A másik hagyma felaprítása Töltelékes zöldségleves - A hagyma dinsztelése

Egy teflonba önts egy kevés olajat, tedd bele a hagymát, és kicsit pirítsd meg. Oltsd el a gázt, és amíg összeállítod a tölteléket, hadd hűljön a hagyma.

A 4 tojást egyesével üsd fel egy kis tálkába, szagold meg, és ha jó, akkor mehet a nagyobb tálba. Verd fel a tojásokat! Vágd össze a petrezselymet, és a felét tedd a töltelékhez (a másik felét pedig majd később a levesbe). Most tedd bele a többi fűszert is: bors, 1 fakanál Vegeta, és egy darabka szerecsendió lereszelve. Jól keverd el!

Töltelékes zöldségleves - Üsd fel a tojásokat Töltelékes zöldségleves - Vágd apróra a petrezselymet Töltelékes zöldségleves - A fűszerek hozzáadása

A lisztet apránként add hozzá, mindig jól dolgozd el. Ki ne felejtsd a dinsztelt hagymát!

Töltelékes zöldségleves - Apránként add hozzá a lisztet! Töltelékes zöldségleves - A töltelék állaga legyen lágy

A töltelék állaga lágy legyen, hogy könnyedén tudd majd belecsorgatni egy nájlonzacskóba.

Töltelékes zöldségleves - Tedd a levesbe a leveskockát! Közben, ha felforrt a leves, akkor dobd bele a húsleveskockát!

Most jön a trükk, amivel egyben lehet tartani a tölteléket a levesben: egy kis nájlonzacskóba kell tenni. Igen ám, de hogy kerül bele a zacskóba a töltelék?! Veszel egy bögrét, és abba teszed a nájlonzacskót, így már könnyű beleönteni a tölteléket. Csak a töltelék felét öntsd a zacskóba, hogy könnyebben átfőjön. Tedd a tölteléket nájlonostul a forró levesbe.

Töltelékes zöldségleves - Egy bögrébe tégy nájlonzacskót Töltelékes zöldségleves - Öntsd a tölteléket a bögrében ülő nájlonzacskóba Töltelékes zöldségleves - Tedd a töltelékes nájlont a levesbe

Most következik a második nájlon megtöltése. Most már az összes tölteléket kapard bele! Ereszd a levesbe a második adag tölteléket is.

Töltelékes zöldségleves - Öntsd a maradék tölteléket a bögrében ülő második nájlonzacskóba Töltelékes zöldségleves - Ereszd a levesbe a második töltelékes zacskót is! Töltelékes zöldségleves - Már két zacskó fő a levesben

Töltelékes zöldségleves - Fedd le a levest!Utána fedd le a levest, hadd főjön a töltelék! Pár perc múlva már megszilárdul annyira, hogy ki lehet fordítani a nájlonzacskóból. Ehhez előbb egy kés hegyével vágd fel a nájlont. Utána könnyedén ki tudod fordítani belőle a tölteléket. A ronda, paprikás nájlonokat dobd ki.

Töltelékes zöldségleves - Vágd fel a nájlont! Töltelékes zöldségleves - Fordítsd ki a tölteléket Töltelékes zöldségleves - Fordítsd ki a tölteléket 2.

Töltelékes zöldségleves - Ennyi fokhagyma elkel beleMost már belenyomhatod a levesbe a fokhagymát, és hozzáteheted a petrezselymet is.

Amíg tovább fő a töltelék, ráérsz elmosogatni az eddigi edényeket!

Töltelékes zöldségleves - Fokhagyma a levesbe Töltelékes zöldségleves - Petrezselyem a levesbe Töltelékes zöldségleves - Áztasd be az edényeket

Pár perc múlva vágd ketté mindkét tölteléket, úgy hogy egyik oldalról vágod, a másik oldalához pedig egy fakanalat nyomsz. A kisebb darab jobban átfő. Később megint kettévághatod a nagyobb darabokat! Kóstolással ellenőrizd, hogy mikor jó! De szemre is látszik, hogy ha kettévágod, nem nyers a közepe. Ekkor kész a leves. Szedd át egy levesestálba. Néhány tölteléket szeletelj fel egy tányérban, és tedd vissza a tálba.

Töltelékes zöldségleves - Vágd ketté a töltelékeket! Töltelékes zöldségleves - Megduzzadtak a töltelékek Töltelékes zöldségleves - Szeletelj fel egy-két töltelékdarabot!

Töltelékes zöldségleves - A kész leves a levesestálban

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

 • oga

  Szia Anyuka! most ez keszul, kivancsi vagyok, milyen lesz 😛

  • Kedves Oga!

   Én a férjem kedvéért teszek bele tölteléket, mert az nagyon megnöveli számára a leves élvezeti értékét. 🙂
   Remélem, nektek is fog ízleni!
   Azt nem mondtam a leírásban, hogy sok levet felszív a töltelék, tehát kell az a 3 liter felöntőlé.
   Ja! És újabban egy fél szelet (vagy egy sarok) áztatott kenyeret is teszek a töltelékbe.

   Jó étvágyat hozzá!
   Mariann

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.