Ahelyett, hogy folyton anyukát hívnád…

Magamról

Kovács Jánosné vagyok, 65 éves nyugdíjas.

Bátorítom a fiatalokat, hogy főzzenek maguknak! Itt részletesen elmagyarázom az alapvető dolgokat, meglásd, sikerülni fog elkészíteni a kinézett kaját!

——————————————————————–

De jó receptet írni!…(Ezt még 2008 januárjában írtam.)

Holnap lesz a lányom 20. születésnapja, neki ajánlom az első receptemet, a barackos krémtúrót.

Család-2007-dec

A lányom megfenyegetett, hogy addig nem ír emailt, amíg fel nem teszek egy olyan képet, amin az egész család rajta van. Na, ez hatott! Már régen mondogatja, hogy cseréljem már le ezt a képet, mert az egyik bátyja hiányzik (ő fotózott).

—————————————————————————————————

No és azóta van egy feleség és egy barátnő is. :) (2009 karácsonya)

Magamról - Család-2009

—————————————————————————————————

2010. szeptember – Még többen vagyunk :)

Magamról - Családi fondüzés

—————————————————————————————————

2011 karácsonya – Már két feleség van, és nemsokára a családban a nők lesznek többségben. :)

Magamról - 2011 karácsonya

—————————————————————————————————

2012. szeptember: Panni unokám már fél éves. :)

Magamról - Panni unokám fél éves.

—————————————————————————————————-

2013. március: 1 éves az unokám. :)

Magamról - Panni 1 éves.

—————————————————————————————————-

2013. november: Megszületett a hugica! :)

Magamról - A két kislány.

110 hozzászólás — “Magamról”

  1. “Rakott karfiol

    Elkészítés:
    Egy nagy fazékban tégy oda vizet főni. Tegyél bele 2 fakanál vizet. Ne legyen túl sós, mert a főzőlét is felhasználjuk. A karfiolt tedd egy nagy tálcára, arccal lefelé. Hegyes […]”

    Te Mariann!
    Én nagyon szeretem a rakott karfiolt, de azt nem két fakanál vízzel szokta megsózni a feleségem:)
    És hogyan tovább?

    Üdv: menzás

  2. Kösz, Menzás!
    Kattints a kaja címén, akkor jön be a teljes leírása.
    Üdv:
    Mariann

  3. Nekem meg pont ez a két fakanálnyi só-dolog szimpatikus…a csipet fogalma ugyanis egyénre szabott, ez nekem pontosabb…dehát ízlések és pofonok…a lényeg h szupi ez az oldal, nagyon kell nekem ez a kissé “szájbarágós” tanácsolás:)

    További sok jó receptet kívánok!

    köszönettel: Csilla

  4. Kedves Kovács Jánosné!

    Gratulálok az oldalhoz! Szerintem sok fiatalnak jól jön egy ilyen alaposan, tényleg szájbarágósan leíró receptesoldal. Feleségként és hamarosan anyaként már tudok főzni, de még emlékszem milyen volt amikor azt olvastam “ízlés szerint” (az mennyi?), “világos rántást készítünk” (igen, de hogyan), “behabarjuk” (az meg mi?).

    Kicsit olyan ez az oldal, mint anno a Fiatalok főzőiskolája c. könyv volt, abból is rengeteget tanultam.
    Szerintem ez a sok-sok recept, ÍGY közérthető, zöldfülűeknek való formában leírva akár a könyvpiacon is sikeres lehetne!!!!!! Nem gondolkodott még el ezen!?

    További jó főzést és jó egészséget a családnak!

  5. Az alapműveleteknél esetleg írhatnál a különféle rántás-technikákról. tudom, hogy azzal sokunknak baja szokott lenni.

    Köszönöm!

  6. Ez a rántás-dolog jó 5let…én pl még sose csináltam, mert félek h elrontom…:)

  7. Kedves Mariann!

    Köszönöm, hogy ennyi finom étel pontról-pontra leírt, és fotókkal kiegészített receptjeit megosztotta Velünk!
    Becsülöm a kitartását, és köszönöm is.

    Jó egészséget, további jó sütés-főzést!

  8. Kedves Mariann!
    Gratulálni szeretnék a honlaphoz, egyszerűen nagyszerű, kedves hangnemű, informatív, és érezni, hogy szívvel-lélekkel készült.
    Beiratkozom tanulónak, és igyekszem szorgos diák lenni!
    Edit

  9. Örülök, hogy én is ott vagyok a második fotón! :-) )))

  10. Én nem nagyon rajongok a főzőcskézésért…Ennek a legfőbb oka az,hogy sokszor az előkészületi fázisokkal sem vagyok tisztában.Viszont ez az oldal annyira de annyira jóóó!! Nagyon tetszik , hogy ennyire részletesen ,”szájbarágósan” van minden leírva..és ez a sok-sok kép az elkészítésről,meg arányokról ,meg mit hogyan…Csodálatos :) Abszolút megjött a kedvem,bátorságom a főzőcskézéshez, pedig ez rám tényleg nagyon nem jellemző. :)
    Bencének külön köszönet,hogy a hírlevélben elküldte ezt a linket!! :)

  11. Csokolom!

    Nagyon tetszik az oldal, köszönöm önnek és kedves családjának, hogy nem hagynak éhenhalni egy ilyen agglegényt mint én:)
    Most költöztem el othonról és a pizzások és gyorséttermek gyakori vendége lettem, örülök hogy fia egy hírlevelében közzétette az oldal címét és így nem fogok többé valami patkányburgeren élni:)

    Köszönöm és további sok sikert kívánok. Sok boldogságot önnek és családjának. Békés boldog Karácsonyi Ünnepeket és Sütés-Főzésben gazdag Boldog Új Évet.

    U.I.: Kedvencem a pacal és a csülkös bableves de még nem tudom, hogy hogy kell ezt elkészíteni:)

  12. Csokolom! FANTASZTIKUS az oldala! Az alapoknál a rántást és a hasonló dolgokat én is hiányolom, ezekkel ugyanis meggyűlt már a bajom párszor és a modern szakácskönyvekben szinte egyáltalán nem tárgyalják, csupán irnak róla. Gondolkozott már egy-egy fejezet letölthető formájú kiadásában? Manapság már majdnem minden konyhában van tévé is. Esetleg egy-egy kaja elkészitése videó CD-n vagy online letölthető formában? Üdv, Attila

  13. Kedves Mariann! én is gratulálok a honlaphoz ami nagyon tetszik.már el is tettem a kedvenceim közé így minden nap be tudok pillantani.valóban érezni ,hogy szível lélekkel csinálja ,hogy másoknak örömöt tudjon nyújtani.köszönjük önnek.jó egészséget kívánok és Boldog Új Évet

  14. Kedves Andi!

    Örülök, hogy tetszik a honlapom! :)
    Jó, hogy mások is hasznát veszik a leírásaimnak, és veszik a fáradságot, hogy saját főztjükkel örvendeztessék meg szeretteiket.
    Emlékszem, nekem mnnyire jó volt, mikor diákkoromban hazamentem, és ott várt anyukám finom főztje.
    Jó lenne, ha minél többen vállalnák a macerás főzést a könnyebbik megoldás – a félkész kaják – helyett!

    Köszönöm a jókívánságokat!
    Boldog Új Évet!
    Mariann

  15. Sziasztok!

    Eszembe jutottatok, kicsit olvasgattam.
    Nagyon jók a receptek! Gratulálok!
    Kalit üdvözlöm!

    Eri

  16. Kedves Erika Tanító Néni!

    Nagyon örülök, hogy olvasgattad a recepteket!
    Remélem, nincs bennük helyesírási hiba! :)

    Szeretettel gondolunk Rád!
    Puszi
    Mariann

  17. Nekem bejott a recept! A fèrjemnek is tetszet!!

  18. Gyakorlottabb háziasszony vagyok, de én is tanulhatok ezekből a receptekből.

  19. Kedves Marietta!

    Köszönöm szépen! :)

  20. Szia,Mariann!
    Már régen kellett volna válaszolnom a leveledre,nagyon köszönöm.Üdvözlöm az egész családot szeretettel, Jutka

  21. Kedves Mariann!

    Nagyon köszönjük, hogy veszi a fáradságot a fiatalok taníttatására.
    Fantasztikus az oldal, nagyon megkönnyíti a munkáját egy kezdő szakácsnak is.
    Így ma én is meg merem próbálni az egyik étel elkészítését, mert annyira részletes, hogy talán kevésbé lehet elrontani.

    Sokszor fogok erre járni!

    Üdvözlettel,
    Adrienn

  22. Kedves Adrienn!

    Olyan jólesik ilyen megjegyzéseket olvasni! Igazad van, ez is egyféle tanítás. :) Ennek most örülök, mert tanítottam én matekot is, de az senkit se érdekelt. Ennek legalább hasznát veszik a főzni akarók, és a tanítási ösztönömet is kiélhetem.

    Próbálkozz bátran a receptek megvalósításával!

    Mariann

  23. Bocsi, nem jó helyen írtam, megismétlem itt is:

    Hát ez fantasztikus! Sok receptedet olvastam el, és nem győzök betelni az írásoddal! Az ételek a háziasszony mindennapi repertoárjából valók, egyszerűen, gyorsan elkészíthetők, és sokkal finomabbnak érzékeljük, mint amilyenek valójában! És ez az előadásnak köszönhető. A másik csodás dolog az írásaidban, hogy bár roppantul módszeres, de nem száraz, és kedvesen tanító jellegű is. A lányod biztosan szeret főzni. :-) És mindenütt az a kedves derű… Irígyellek!

    Franci

    Ahá, most már értem a módszerességet és tanítást! :-)

  24. Kedves Franci!

    Igen, bennem van, hogy átadjam, amit tudok.
    Meg aztán én is jól szórakozok, miközben fotózok vagy a tennivaló helyes megfogalmazásán gondolkodok. :)
    Ne irigyelj! Mindenkinek vannak jó és rossz dolgai….nekem a receptírás az egyik jó dolog, de biztos a te életedben is van olyan terület, aniért mások irigyelhetnének! Pl. ez sincs meg mindenkiben, hogy szeret másnak örömöt szerezni! :)

    Kívánom, hogy ahogy engem az elismeréseddel, úgy szeretteidet a főztöddel örvendeztesd meg!

    Mariann

  25. Kedves Mariann!

    A drága kis feleségem talált rá a honlapra, az ő lelkesedését csak enyém fogja felülmúlni amint megcsinálja az első lencsefőzelékét nekem. :)

    Ha jól hallom még mindig lázasan nyomtatja a recepteket…

    Nagyon örülök a weboldalnak és sok sikert kívánunk a munkádhoz.

    Zoli & Meli

  26. Kedves Meli & Zoli!

    Köszönöm a jókívánságot!
    Sok örömet a főzés-evésben!

    Mariann

  27. Kedves Mariann!

    Fantasztikusan jó ez az oldal! Én már néhány éve főzök a férjemnek és magamnak {gyerekünk még nincs :( }, de valóban sokszor anyukámat hívom, aki 100 km-rel odébb lakik. Sokat tanultam a nagymamámtól a főzésről lány koromban, de sajnos nem eleget és ma már nincs közöttünk, hogy kérdezgessem erről-arról! Jó, hogy van ez a kis segítség. Hálás köszönet érte!

    Üdv: Anikó Dunakesziről

  28. Kedves Anikó!

    Engem is mindig hívogattak a gyerekek; és ráadásul azonnal kellett a recept, úgyhogy ilyenkor szaladtam a géphez, és írtam be a szöveget, aztán meg küldtem emailben, hogy ki tudják nyomtatni.
    Mióta van ez az oldal, kevesebbszer hívnak. :) Igyekszek olyanokat feltenni, amit főzni szoktak.
    Tésztás étel pl. azért nem nagyon van itt, mert azt tudnak főzni. :)

    Örülök, hogy te is hasznát veszed! :)
    Mindig örülök, ha valaki veszi a fáradságot, és főz; ahelyett hogy konzervet vagy egyéb félkész kaját választana!

    Mariann

  29. Drága Mariann!

    Szerintem kimaradt a frankfurti levesből a só!!
    Én is csak a végén vettem észre :)

    Anikó

  30. Kedves Anikó!

    Nagyon köszönöm az észrevételedet, örülök, hogy szóltál!
    Válaszoltam a Frankfurti leves alatt, a hozzászólásoknál. :)

    Szép napot!
    Mariann

  31. kedves MARIAN en egy 40 eves ferfi vagyok hat amit it latam az fantasztikus az unnepek elot mivel hogy idom boven van a nejem az nagyon elfoglalt volt neki latam fozni ami iten nalunk ERDELYBEN egy ferfi nem igen csinal de a recepjeidel meg a kepekel ami nagyon sokat segitet sikerult TOLTOT kaposztat csinalnom ami nagyon jol sikerult …,de tenleg NAGYON IS JOL a zsomszedok es a komaim azt montak hogy valaki masal keszittem az uj evben pedig megsutem a fankot ES CSODA TORTENT az is sikerult EZEKET CSAKIS EGYEDUL NEKED KOSZONHETEM en mostanig nem foztem de ijen leirasal egy ferfinak is sikerult ezert orok hala neket ES BOLDOG UJ EVET >>>DARVAS ATTILA ERDELY

  32. Kedves Attila!

    Gratulálok, hogy neki mertél fogni a töltött káposztának! :)
    Igazán örülök, hogy jól sikerült!
    Bátran láss neki a kedvenc ételeid főzéséhez, ha megtalálod itt a receptek között!
    Anyukám is erdélyi, és mivel tőle tanultam főzni, biztos kedvedre való a receptjeim ízvilága!

    Köszönöm a dicséretet, én is boldog új évet kívánok neked és családodnak!
    Mariann

  33. Köszönöm ,hogy a gyermekeid mellett másoknak is segitesz.

  34. Kedves Laci!

    Örülök, hogy ebbe így belegondoltál, mert pont így indult az egész, hogy ha már nekik leírom, miért ne vehetnék hasznát mások is! :)

    Kösz, hogy megírtad!
    Jó főzéseket!
    Mariann

  35. Kedves Mariann!

    Már én sem vagyok “mai csirke”, (61), de még néha bele-bele kukkantok a receptes oldalakba, hátha találok valami jó ötletet.
    Nagy örömömre szolgált, hogy RÁD TALÁLTAM, mert tőled csak tanulni lehet, még a rutinos motorosoknak is.
    Remélem nem hagyod abba a receptek írását, máskor is szívesen veszek leckéket.
    További jó evés-ivást, jó egészséget és boldogságot kivánok
    Gabi

  36. Kedves Gabi!

    Köszönöm a jókívánságaidat! :)
    Most pont jókor jöttek!
    Én is remélem, hogy nem hagyom abba a receptírást, mert akkor rendben vannak a dolgok. :)

    Én is jó egészséget kívánok neked, mert minden további örömnek ez az alapja!
    Mariann

  37. Kedves Mariann!

    Nagy ajándék ez a honlap. Én – négy éve – mikor teljesen egyedül maradtam – kezdtem el a főzést. Régebben, – pihenés gyanánt sokszor “kuktáskodtam” édesanyám mellett. Sok mindenre emlékeztem, mit és hogyan készített.
    Azért közel hatvanévesen elkezdeni – nem volt egyszerű…
    De most már nagyon szeretek főzni.
    Pár hete fedeztem fel honlapját. Valóban remek, és praktikus ötletek vannak benne!
    Ez tényleg olyan bátorító segítség amire minden bizonytalankodó kezdőnek nagy szüksége van.
    Köszönöm!
    Bazsi

  38. Kedves Bazsi!

    Jólesnek a szavai…
    Megnéztem a honlapját, és nagyon örülök, hogy egy kicsit megismerhettem egy ilyen szimpatikus embert! :) Elolvastam a legutolsó cikkét, amiből csak úgy árad az emberség, becsület, jószándék! Aztán elolvastam a legutolsó, Bazsiról írt cikket, a Gróf Széchenyi István Emlékérem kitüntetésről. Néhány fotót is megnéztem, és olvastam a Vendégkönyvből. Szóval…leragadtam. :)
    Ugye, látta a Suttogó c. filmet? Meg a Seabiscuit, azaz Vágta címűt? Én ezt az utóbbit már 2-szer láttam, de még biztos meg fogom nézni, ahogy a Suttogót is, a Zarándok lóval. :)

    Örülök, hogy olyasvalakinek is segíthetek, aki rengeteget adott másoknak!
    Jó egészséget kívánok a szolgálatához…Amáliának tényleg igaza van!
    Mariann

  39. Anyuka !
    A mai rohanó világban gyakran felcserélődnek a szerepek. Például a mi családunkban is . Feleségem nővér és, hogy jobban keressen állandó éjszakás (most is alszik). Én taxizom ezért munkaidőmet én oszthatom be. Nem szaporítom a szót , a lényeg , hogy egyre töbször hárul rám a főzés .Ma bukkantam rá az Őn honlapjára és el vagyok ragadtatva ! Életem első lencse főzelékén vagyok túl , ami fantasztikusan sikerült ! A rántástól nagyon féltem , de hála az ön részletes útmutatásának tökéletesen sikerült ! Köszönöm ! Igérem gyakori látogatója leszek oldalának !
    Göbi

  40. Kedves Göbi!

    Olyan boldog leszek az ilyen megjegyzésektől! :)
    Köszönöm, hogy megírtad az örömödet!

    További sikeres főzéseket kívánok!
    A feleséged biztos értékeli!

    Mariann

  41. Kedves Anyuka!
    A tartalomjegyzékben már egyszer köszönetet tettem, de itt is meg kell tegyem.
    Az egyik legkedvesebb ételem a tojásos nokedli. És most hála Önnek, sikerült!
    Nekem ez egy olyan étek, ami az otthont, a tavaszt, a családot idézi. Eddig még nem sikerült összehoznom, az örök kívánságlistámon van, ha hazamegyek a szüleimhez.
    Ezentúl akkor is lesz, ha honvágyam lenne.
    Köszönöm.

  42. Kedves Katalin!

    Igazán örülök, hogy – ha közvetve is – részese lehetek a honvágyad enyhítésének! :)

    Jó főzést!
    Mariann

  43. Kedves Anyuka!
    Szeretném megköszönni ezt az oldalt!
    23 éves vagyok, állami gondozásban nőttem fel! Az édesanyámmal (aki mellesleg alkoholista) 10 éves koromig voltam, nem nagy tapasztalatot szereztem főzés terén, hiszen nem is voltam hozzá elég érett.
    Majd nevelőszülőkhöz kerültem, nevelőanyámnak nem sok türelme akadt engem és még 8 testvéremet főzni tanítgatni, így tényleg csak az alapvető dolgokat tudom! Mindig szakácskönyvekből lestem! De amióta rábukkantam erre az oldalra, egyszerűen imádok főzni! Köszönöm a recepteket, és hogy itt tanulhatok!

    Minden jót, és egészséget kívánok a családjának és Önnek!
    Karolina

  44. Kedves Karolina!

    Most fedeztem fel, hogy a spamok közé került a leveled! Gyorsan kihoztam onnan, most már látható. :)
    Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat!
    Örülök, hogy hasznát vesszed a leírásaimnak! :)
    (Az én lányomat is Karolinának hívják. :) )

    Jó főzéseket!
    Mariann

  45. Kedves Anyuka!
    Nem a férjes neved írom, mert az olyan személytelen.
    Nagyon egyedi és bensőséges a honlapod, tele szeretettel. Gratulálok! Három gyerekem van és egynek sem tudtam átadni a főzés szenvedélyét. (bár most a fiam Angliában próbálkozik, mert bűn rossz kint a kaja)
    Száz szónak is 1 a vége, a receptjeid és a leírásuk a békebeli ízeket hozzák napjaink fittness ételei közé. (anyukám is így csinálta ezeket 50 éve)
    Szuper, ahogy a kezdőket óvod a csalódástól a részletes leírással.
    Üdv: Laci

  46. Kedves Laci!

    Köszönöm a szép gondolatokat! :)

    Üdv:
    Mariann

  47. Kedves Mariann!

    Eddig a receptekre koncentráltam főleg,de most lettem figyelmes arra,hogy milyen szép edényekben mutatod be azokat.Főleg a hársfa tea készítésénél használt edénykék nyerték meg a tetszésemet,meg egy gyönyörű tányéron is megakadt a tekintetem.
    Gratulálok,hogy erre is nagy gondot fordítasz,és ilyen igényes vagy.
    Közelgő Névnapod alkalmából fogadd jókívánságaimat!!

    Üdvözlettel
    Demeterné éva

  48. Kedves Anyuka,

    az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék jó rántás csinálni. Sosem sikerül:( Kb egy evőkanál olajon 2 evőkanál lisztet pirítok meg, ami néha csomós lesz. de még egy kis olajjal oldódik..ezt követi egy bögre hideg víz, és utána bele a levesbe?

    köszönöm:)

  49. Kedves Kriszti!

    A jó rántás titka a nagy hőmérséklet-különbség a liszt és a felöntővíz között.
    Tehát legyen jó forró a pirított liszt! Utána felöntöd vízzel (jó az az 1 bögre), és gyorsan simára kevered. (Illetve pirospaprikát is a pirítás végén tehetsz bele, még a felöntés előtt.) Akkor jó, ha sistereg a rántás, mikor felöntöd. Ha nem sistereg, akkor nem volt elég forró a liszt.
    Ha nincs hagyma is a rántásban, akkor botmixerrel összeturmixolhatod a rántást. Csak előbb öntsd át egy nagyobb bögrébe vagy egy kisebb kancsóba. A botmixert utána mártsd a levesbe, ott mosd le róla a rántást. A turmixos bögrét öblítsd ki vízzel, öntsd a leveshez.

    Remélem, legközelebb sikerülni fog! :)
    Jó kotyvasztást!
    Mariann

  50. Kedves anyuka, nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes válaszát:))) Ez a sistergős dolog jó útmutató:))

    maradok hű olvasója: kriszti

  51. Szia!

    Nagyon tetszik az oldal, nagyon sok segítséget nyújt, és nagyon találó az Ahelyett, hogy folyton anyukát hívnád… mondat, legalább is ami engem illet. :)
    Aminek nagyon örülnék (bár lehet hogy van az oldalon csak még nem fedeztem fel ) ha lenne egy olyan poszt is , ami segít azoknak akiknek nincs konyhai mérlegük, hogy mi hány dl.
    pl 15 dkg cukor = ??? dl ,
    50 dkg liszt = ??? dl
    dara, stb… és akkor onnan már könnyen tudok számolni a többi recepthez is.

    Üdv
    Ani

  52. Szia Lumikeju!

    Érdekes, pont a múltkor hívott fel a lányom, hogy mérjem már le neki, hogy 2 dl liszt hány deka; mert barátoknál süt valamit, és nincs ott mérleg. Úgy emlékszek, 13 dkg volt, a porcukor meg 12. De majd lemérem még egyszer, és akkor megírom! :)

    Kösz a kérést, a többi mérlegtelen olvasó nevében is! :)
    Mariann

  53. Kedves Mariann!

    Nem gondolkodtál még, hogy egy Facebbok/IWIW gombot beteszel a receptek alá (szerintem a gyerekeid tudnának benne segíteni) és akkor sokkkkkkkkkkkkkkkkal többen láthatnák a receptjeid!!!

    Üdv:
    Csilla

  54. Kedves Csilla!

    Kösz az ötletet!
    Egyszer feltettem a Facebookra a Kajarecept oldalt, de utána nem sokkal volt az, hogy feltörték a honlapot. Nemcsak hogy levettem, de ki is léptem a Facebookból.
    Lehet, hogy visszalépek majd. :)

    Gratulálok Karinához!
    Vagy 1 hónapja végigolvastam a DorKarina babablogodat, igazán élveztem. :)
    Aztán leragadtam annál, hogy hogy készül a Cheddar sajt. :)
    A pici szerintem tiszta apja. :)

    Üdv:
    Mariann

  55. Kedves Mariann!
    Egy éve kezdtem el főzni, 26 éves vagyok, ideje volt nekiállni, na és persze muszáj is. Összeköltöztem a párommal, így már csak vasárnaponként esszük anyu főztjét. :)
    Ma találtam a honlapjára, mivel a borsóleves receptjét kersetem. Mindig netről főzök. Az Ön receptje nagyon megtetszett. És azt kell mondanom, hogy fantasztikusan finom lett!!! :) Sok féle ételt készítettem az elmúlt egy évben, és nagy részét anyu ízvilágához hasonlítottam, amilyent otthon megszoktam. Eddig egy sem érte el az Ő szintjét, de ez a borsóleves felülmúlta!!!! Bocsi anyu!! :)
    Kibővítettem kakas aprólékkal. Mindent az ön receptje szerint csináltam, csak mikor elkészült a zöldségek párolása, lisztezése, utána hozzáöntöttem az egészet a már majdnem megfőtt kakashoz, aztán jöhetett a galuska, ami egyáltalán nem lett kemény!!! Néhányszor csináltam már galuskát levesbe, de sose sikerült ennyire jól!
    Nagyon klassz, hogy teljes részleteséggel írja le a receptet, és mellé fotókkal mutatja a munkameneteket!!!
    Mostantól rendszeres olvasója leszek, vagyis a főzőtanonca :)
    Köszönöm Önnek

  56. Kedves Melinda!

    Úgy örülök, hogy sikerült és ízlett a borsóleves! :)
    Saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyire fontos a részletes leírás – legalábbis először. Aki már gyakorlott konyhamester, az pár szóból is megérti, hogy mit is kell csinálni, de aki még sosem készítette el azt a bizonyos kaját, annak igenis szüksége van a tennivalók részletes bemutatására. A szakácskönyvben is mindig meg kell jelölnöm tollal, hogy mit is kell először csinálni, mert valahogy nem időrendi sorrendben írják le. Ezért én erre odafigyelek a receptek leírásakor. :)

    Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikeredet!
    Remélem, a párod is értékeli, hogy szeretsz főzni! :)
    Mariann

  57. Helló mindenkinek!
    Az oldal nagyon jó!,nekem tetszik.Különösen a rántott sajt.
    Na de kérdem én,hot-dog,hamburger,szendvics???Ezek hol vannak? ((:
    Én 23 vagyok és ezek tudnak a legjobban megfogni (::

    Minden esetre ez az oldal nekem nagyon tetszik,mert egyszerüen írja le hogy hogyan lehet megcsinálni a kajákat.Bár még lehetne töltöttkáposzta,lecsó,halászlé.Mert sajna nekem ezekhez a tudás hát finoman szólva nincs meg….
    Üdv és jó munkát!

  58. Szia Süni!

    Töltött káposzta van fent (de szerintem kezdőknek elég nehéz), a lecsót és a szendvicseket meg tervezem. :) Hot dog, hamburger, halászlé nem lesz. :( Ezeket máshol nézd meg az interneten!

    Üdv
    Mariann

  59. Kedves Anyuka/ Mariann!

    Kezdő feleség/ háziasszony vagyok! Nagyon köszönöm Önnek ezt az oldat!!!!! Nagyon jók a leírások és a képek!!!

  60. Kedves Mariann!

    Imádom ezt az oldalt, az összes kolléganőmnek ajánlottam :)
    A Zöldbab főzeléke hatalmas sikert aratott :)
    Üdvözlettel:

    D. Edina

  61. Egy érdekességet szeretnék a deciliter/kilogramm témához hozzáadni.
    Örököltem egy ügyes kis füles átlátszó műanyag edénykét nagymamától, ami űrmértékre fél literes, és az oldalán több skála beosztás van, rizs, cukor, liszt, rizs, dara, só. Múltkor volt alkalmam patikamérleggel(!) ellenőrizni, pontos!
    Kicsit csorba a széle, de nagymama azt mondta: Ki ne dobd soha. Igaza van, ezzel mérek minden apró szemű hozzávalót palacsintától tejbegrízig, ma miért nem lehet ilyet kapni?
    (amúgy örülök, hogy idetaláltam, facebook-ot meg felejtsük el, jó ez így)

  62. Kedves Egyférj!

    Én ugyan a mérleg híve vagyok, de tudom, hogy jó egy ilyen mérce a háznál, mert a mérlegben lemerül az elem, és akkor mit csinálok?
    Örülök a Facebook-felejtős véleményednek! :)

    Éljenek a dolgos férjek! :)
    Mariann

  63. Jaj de jó, itt működik! Szóval a korábbiakban (a receptnél küldtem el) azt írtam, hogy ebben a rohanó világban nagyszerű, hogy vannak még ilyen emberek, mint Anyuka… Gratula (látom zárójelben, hogy jóváhagyásra vár, amit írtam…)

  64. Kedves Vali!

    Tényleg jóvá kell hagynom a hozzászólásokat, mielőtt megjelennének.
    Előfordult már, hogy csak egy hónap múlva vettem észre, hogy elfelejtettem elfogadni egy megjegyzést; de előbb-utóbb azért minden megjelenik. :)

    Még egyszer köszönöm, hogy értékeled a leírásokba fektetett munkámat!
    Minden jót!
    Mariann

  65. Kedves Mariann,

    nagyon tetszik az oldal, örülök, hogy rátaláltam! Az alcím nagyon találó: “Ahelyett, hogy folyton anyukát hívnád…” :) Ma készítettem el az első ételt az oldalról, krumplilevest, és nagyon finom lett, köszönjük szépen :) Máskor is idejövök receptért :)

    Minden jót!

    Livi

  66. Kedves Livi!

    Köszönöm a lelkes véleményt! :)

    Sok sikert a főzésben!
    Mariann

  67. Kedves Mariann!

    Köszönöm az oldalt, nagyon hálás vagyok erte! Ugyan ket gyerek anyjakent, 35 evesen eleg jol kiismerem magam a fözesben, (hála a nagymamamnak!), de jo neha puskazni es az eddig meg el nem keszitett dolgokat megtanulni! Köszi a leirasokert is, nagyon jok es reszletesek! Nekem különösen fontos, hogy ne kelljen mindig a nagyit hivnom – külföldröl ez eleg draga. :-) ))
    Remelem nekem is sikerül majd a gyerekeimet megtanitani fözni, de legalabbis felkelteni az erdeklödesüket a fözes irant…

    Tovabbi sok sikert es recepteket!

    Zsuzsa

  68. Kedves Zsuzsa!

    Örülök, hogy hasznát veszed az oldalnak! :)
    Szerintem, amit az ember szeretettel csinál, az iránt könnyebb felkelteni a gyerekek érdeklődését.
    Kívánom, hogy sikerrel járj!

    Köszönöm, hogy írtál!
    Jó gyereknevelést!
    Mariann

  69. Kedves Mariann,

    Nagyon köszönöm, igazán olyan jó érzés feljönni a honlapra, majd elkészíteni a receptjeid alapján a finomabbnál finomabb ételeket, mintha hazamennék. Jó itt lenni!
    Köszönöm, én már vagy hat éve rendszeresen főzök, de ez az oldal nagyon jó, sok mindent tanultam, ezer hála érte Neked.
    Kívánok minden jót a továbbiakban Neked és kedves Családodnak,
    szeretettel, Hajnal

  70. Kedves Hajnal!

    Köszönöm kedves soraidat! :)

    További jó főzéseket!
    Mariann

  71. Koszonom a rantott karfiol receptet. Nagyon jol sikerult itt Torontoban egy unnepen.

    Kati Kanadabol

  72. Kedves Kati!

    Igazán örülök neki! :)
    Remélem, más receptet is kipróbálsz innen!

    Minden jót!
    Mariann

  73. Csókolom :-)

    Ez a lehető legjobb kajás oldal! Tényleg olyan mintha anya mondaná el nekem, hogyan is kezdjek neki a főzésnek.
    Imádom, csak így továb, sok sikert, és ezer köszönet :-) :)

  74. Szia Pipi!
    Köszönöm lelkes hozzászólásodat! :)
    Jó volt ezzel kezdeni a napot.
    Na, ilyen buzdítás után már írom is tovább a csirkemelles töltelék receptjét. :)
    Minden jót!
    Mariann

  75. Kedves Kovács anyuka!
    A 2012. Karácsonyi kép ,,kissé korai,, ….
    A sütőben készített krumpli-t néztem meg—
    Én nem fűszerezem, sózni is csak amikor készre sült, sózom…
    Először letakarom alufóliával, így a benne lévő és rajta maradt víz által megpárolódik (nem kell a konyharuhával szárítgatni).
    Belül puha, kívül ropogós lett a ma elkészített krumpli.
    Üdvözlettel M Ernő

  76. Jaj, Ernő!

    Köszönöm, hogy felhívtad figyelmemet a korai karácsonyra! :)
    Először nem is esett le; arra gondoltam, hogy korai a gyarapodásról beszélni a baba megszületése előtt.
    De aztán szerencsére rájöttem, hogy elírtam az évet, és jót nevettem magamon. :) (Javítottam.)

    A sütőben sült krumplival kapcsolatban: az olvasók nevében köszönöm, hogy megosztottad velünk tapasztalatodat.
    Ami engem illet, én pont azért szeretem ezt a fajtát, mert a só beleivódik, és úgy egészen más az íze, mint ha utólag sóznám. Természetesen az én leírásom csak iránymutatás, mindenkit arra buzdítok, hogy kísérletezze ki a neki legjobban ízlő variációt.

    További jó konyhai élményeket kívánok! :)
    Mariann

  77. Llégyszives a sárgaborsó főzeléket is írd meg, szeretném elkészíteni.

    Nagyon tetszik az oldal, végre van sikerélményem és a konyhában is szivsen foglalatoskodok. Erzsike

  78. Húha, Erzsike!

    Nem tudom, mikor fogok sárgaborsót főzni…
    Viszont a csicseriborsólevest hamarosan felteszem (már le van fotózva). :)
    Sok adósságom van még: rántás, bögre-dkg megfeleltetés, …hirtelen csak ez jutott eszembe. :)

    Örömmel olvasom, hogy tetszik az oldal, és hogy szeretsz a konyhában sürögni. :)
    Addig is, míg felteszem a sárgaborsó-főzelék receptjét, próbálj ki mást is innen!
    Jó konyházást!
    Mariann

  79. Jó Napot Kívánok!
    Azt szeretném kérdezni, hogy nem tudják-e véletlenül, hogyan kell baracklekváros kuglófot készíteni, nagymamám szokott gyerekkoromban, de sajnos mielőtt annyi idős lettem, amikor átadhatta volna a tudását, elhunyt, és most az önök segítségét szeretném kérni ezzel a recepttel kapcsolatban.
    Válaszukat előre is köszönöm.

  80. Kedves Barbi!

    Én nem tudom, de biztos akad itt valaki, aki tud neked segíteni. :)
    Mindenesetre találtam egy lekváros-csokis kuglóf leírást a http://www.mindmegette.hu oldalon; itt a linkje:
    http://www.mindmegette.hu/lekvaros-csokis-kuglof.recept

    Jó sütést!
    Mariann

  81. Köszönöm szépen azért a segítséget :)

  82. Kedves Mariann!
    Nagyon köszönöm ezt az oldalt, pont a hozzám hasonló kezdő háziasszonyoknak való. Otthon kicsit sem vonzott a konyha, de mióta az egyetem miatt elkerültem otthonról, illetve saját költségen kell a meleg étkezést megoldanom, egyre jobban elkezdett érdekelni a főzés, és nagyon meg is szerettem. Viszont még mindig rendszeresen hívogatom anyukámat – az alcím itt be is talált :D -, aki egyébként évek óta hasonló képsorozatokkal is dokumentálja saját alkotásait, és küldi nekem :) Köszönöm tehát még egyszer, az ilyen és ehhez hasonló türelmes, kedves leírások segítségével lehet szerintem legjobban megtanulni főzni, és így annak az esélye is eltörpül, hogy valaki csak mindennapos kötelező robotként tekintsen a konyhai teendőkre.
    Szeretettel várom az újabb és újabb finomságokat! :)
    Üdv: Zsuuu

  83. Kedves Zsuuu!

    Köszönöm a vallomásodat! :)
    Engem is hívogattak a gyerekeim, úgy látszik, ez nem egyedi eset. :)
    Ezért is adtam ezt az alcímet. :)

    Megnéztem a blogodat, gyönyörűek a gyöngy-ékszereid!
    A profilodra menve láttam, hogy milyen sok hasonló blogot olvasol; és felfedeztem, hogy szerepel a listádon Vezsuzsi blogja is.
    Képzeld! Pont most foglalkoztam az ő képeivel, mert a férjem az ő fotóit használja a demó-webáruházában, és én is segítek az áruház “tudományának” bemutatásában. :)

    Örülök, hogy segíthettem!
    Jó főzést és fűzést! :)
    Mariann

  84. Nagyon orulok hogy veletlenul ratalaltam erre az oldalra. Nagyon nagyon koszonom az egyszeru es kovetheto recepteket. Hianyzik nagyon a Magyar konyha a Magyar iz.

    Udvozlettel es megegyszer koszonettel:
    Zsuzsa (Floridabol)

  85. Kedves Zsuzsa!

    Én is örülök, hogy rátaláltál az oldalra! :)
    Sok sikert a magyar ízek elővarázslásához! :)

    Mariann

  86. Kedves Mariann!

    Nagyon nagyon hálás vagyok ezért az oldalért! A petrezselymes krumpli elkészítése miatt keresgéltem, és találtam rá a receptjeidre, és azt hiszem ha főzni akarok, nem is fogok máshol nézelődni :D 21 éves vagyok, mostanában költöztünk össze a barátommal, és szeretek neki főzni, habár még kezdő vagyok, de biztos vagyok benne, hogy ez az oldal mindig a segítségemre lesz! Már előre örülök, hogy milyen meglepetéseket fogok neki szerezni a segítségeddel :) )) Nagyon köszönöm!!!
    Betti

  87. Kedves Betti!

    Úgy örülök, hogy idetaláltál! :)
    Először a gyerekeim kedvéért írtam ilyen részletesen a recepteket, de aztán láttam, hogy van rá igény; a kezdők jó néven veszik a szájbarágós stílust. :)
    Milyen szép gondolat a részedről, hogy annak örülsz, ha kellemes meglepetést szerezhetsz a barátodnak!
    Most már én is drukkolok, hogy sikerüljön a főztöd! :)

    Kívánom, hogy a főzés szeretete erősítse a kapcsolatodat !
    Mariann

  88. Kedves Mariann!
    Nagyon nagyon hálás vagyok ezért az oldalért!
    Kezdőként lenne viszont egy kérdésem. Több receptedben előfordul, hogy pl.: két fakanál só, 1 fakanál pirospaprika, vagy 2 fakanál liszt. Mennyi az a fakanálnyi mennyiség, mekkora fakanalat használsz (pl.:mekkora az átmérője)?
    Üdvözlettel és köszönettel:
    Blans

  89. Kedves Blans!

    Míg el nem felejtem, leírom gyorsan: 3 és fél, 6, 6, 10. :)
    Ó, nem úsztam meg!
    Tudom, ha már ennyire részletesen írok, akkor illene a pontos mértékegységeket is meghatározni.
    Leszaladtam hát, hogy lemérjem, legalább azokat, amiket kérdeztél.
    Tehát:

    • - A fakanalam kicsi, 3,5 cm átmérőjű (kerek).
    • - A sót szűken mérem, ezért 1 fakanál só 6-7 g, azaz 0,6 – 0,7 dkg. Nem igyekszek nagyon megpúpozni a fakanalat, csak amennyi egy merítésre ráfér. Tengeri sót használok.
    • - A pirospaprika is hasonló súlyú, 1 kis fakanál – nem púpozva – 6-7 g.
    • - A lisztet jó púposan mérem, amennyi csak ráfér a kis fakanálra, így 10 g, azaz 1 dkg.

    Egyébként a liszt meg a pirospaprika nem vészes, hogy olyan pontos legyen, csak a sóra kell vigyázni; inkább kevesebbet tégy, és sózd utána, mint hogy elsózd. :)

    Sok sikert a főzéshez!
    Békés karácsonyt!
    Mariann

  90. Kedves Anyuka!
    Köszönöm, hogy van kedve írni ezt a honlapot, nagyon sokat tanulok belőle!
    Annyi segítséget hadd kérjek, hogy a húsokról lehetne egy kicsit részletesebb leírás.. (és húsvéti ebéd, mert aktuális;), én ugyanis mindig elárvulok a hűtőpultok előtt már akkor is, ha kolbászt kell választani: van lecsó, lángolt, cserkész, és még sorolhatnám.. Ugyanígy a sonkákkal is örökké hadilábon állok.. ebben (is) megköszönnék némi segítséget:)
    Jó egészséget és kitartást kívánok a továbbiakhoz!
    Üdvözettel: Gabi

  91. Kedves Gabi!

    Jó érzés, hogy segíthetek! :)
    Ami a húsokat illeti, én se nagyon értek hozzá, mert 20 évig vegetáriánus voltam.
    De majd tájékozódok, és írok egy rövid összefoglalót a fontosabb húsfélékről.

    Köszönöm a jókívánságaidat!
    Jó főzéseket!
    Mariann

  92. Tisztelt asszonyom !

    Hatalmas gratuláció a lapért !!

    Tisztelettel: Hegedűs János és Családja

  93. Kedves János és Családja!
    Köszönöm! :)

  94. Kedves Mariann!
    Most találtam rá erre az oldalra, és nagyon tetszik. Nekem a gyúrásra nem áll rá a kezem. Folyton kudarc ér, és már feladtam, mondván: túl béna vagyok. Olyan szép “zsemleformára “nem tudom összeállítani a tésztát, amit utána könnyen tudnék nyújtani. Nekem zsemle helyett lyukas valamim van. Tudnál segíteni??? Nem tudom, hogy érthetően írtam-e le a problémámat? Előre is köszönöm!

  95. Kedves Márti!

    Valószínűleg túl kemény a tészta. A folyékony összetevőjéből tegyél még bele egy evőkanálnyit. (Tej vagy tejföl vagy langyos víz vagy tojás. Tojásból üss fel egy egészet, keverd össze, de csak egy kanállal tégy a tésztába.) Többet ne, mert ilyenkor már egy kis folyékonyt is nehezen vesz fel a tészta.
    Nem béna vagy, csak türelmetlen. :)
    A lágyabb tészta már könnyebben formálható, biztos sikerül a zsemleformájú. :)
    Már én is sokat bénáztam a tésztákkal; volt úgy, hogy már meggyúrtam, mikor észrevettem, hogy ott kel az élesztő a fűtőtesten. Csodálkoztam is, hogy most miért olyan kemény ez a tészta. :)
    (Ha viszont rosszul értettem, és pont fordított a helyzet – azaz túl lágy a tészta -, akkor szórj még bele lisztet.)

    Ne add fel! Ha egyszer eltalálod, akkor írd le, hogy mit módosítottál az eredeti recepthez képest, és legközelebb is úgy csináld! Én is mindig odafirkálom a fontos információkat a recept-cetlijeimre. :)

    Sikeres sütést!
    Mariann

  96. Kedves Mariann!

    Nagyon köszönöm az ötletet,ki fogom próbálni. :) A türelmetlenségben sajnos igazad van. Látatlanban is jó emberismerő vagy.:)

  97. Kedves Mariann! Fogalmam sincs, hogy olvasod-e majd egyáltalán a bejegyzésemet, de ha igen, annyit mondhatok, hogy fantasztikus!!!!!!! Én se vagyok mai csirke, anyukámtól mindent megtanultam, de annyi fantasztikus jó ötletet találtam nálad, hogy ha valami kell, vagy bizonytalan vagyok, hozzád jövök! Remélem mindnyájan jól vagytok, s gratulálok Neked! :)

  98. Kedves Liza!

    Minden hozzászólást elolvasok, mert először emailben kapom meg. Utána jóváhagyom, és csak akkor jelenik meg a honlapon. :) Ha nem érek rá, akkor csak elolvasom az emailt, és majd később hagyom jóvá. Ekkor úgy tűnhet, hogy elkallódott a hozzászólás, de nem! Előbb-utóbb felmegyek a honlapra, kattintok egyet, és megjelenik a megjegyzés. :)
    Örülök, hogy hasznát veszed az írásaimnak, és köszönöm az elismerést! :)

    Jó főzést!
    Mariann

  99. Kedves Mariann!

    Előre szólok, hogy hosszú leszek! :)
    Lassan 30 éve lettem háziasszony. Mint sokan mások, én is nagy kedvvel vetettem bele magam a sütésbe, főzésbe, több kevesebb sikerrel. Sok mindent szakácskönyvből tanultam, és nekem is az volt a baj kezdőként, hogy sok recept arra épített, hogy mindenki főzési alap tudással született.
    Kár, hogy akkor még nem volt elterjedt internet, nem használhattuk a tudásodat.
    Talán 2 vagy 3 év múlva kedvet kaptam a befőzéshez is.
    Tettem el befőttet, lekvárt, savanyúságot. Mivel lakótelepen lakunk, izgatottan vártam, hogy a kamra jó helye lesz e a sok finomságnak.
    Nagy megkönnyebbülésemre, mindennek jó lett, kivéve az uborkának.
    Mivel a savanyúságok közül a csemege uborka a kedvencünk, végtelenül szomorú voltam, hogy pont az nem sikerült. 2-3 hét után elkezdett zavarosodni a leve. Mentve a menthetőt, leszűrtem, leöblítettem, új levet készítettem, és egy nagy fazékból a hűtőből ettük meg.
    Persze nem adtam fel, éveken keresztül próbálkoztam újabb és újabb “kipróbált”, “bevált”, “évtizedes” házi receptekkel, szakácskönyvből, újságokból, még a bolti savanyúságtartósítóval is próbálkoztam… Hát nekem egyik sem vált be. Pár év kísérletezgetés és kudarc után kénytelen voltam belátni, hogy nekünk már csak a bolti uborka marad…
    Egészen MOSTANÁIG!
    3 hete vasárnap, véletlenül találtam rá az oldaladra, és a csemege uborkád volt az első, amit megnéztem. A részletes leírás, a képek, és a sok dicsérő szó (szorgalmasan elolvastam mindet), újra meghozta a kedvemet. Alig vártam, hogy péntek legyen, mehessek a piacra uborkáért. Sajnos, miután lassan vége az uborkaszezonnak, nem volt túl nagy választék, de azért kaptam, és óriási várakozás közepette elraktam 3 üveggel (ennyi fért a fazekamba, mert egy kicsit nagyobb üvegbe raktam, mint a Tiéd), a leírásod alapján. A gőzöléstől féltem, mert semmit nem utálok jobban, mint a plötty uborkát.
    Amikor kihűltek, rémülten vettem észre, hogy csak az egyik tető horpadt be, a másik kettő kissé púpos volt, és be lehetett nyomni.
    Egy hétig minden áldott nap, felkelés után a konyhába vezetett az első utam, uborka mustrára, és nap mint nap nyugodtam lehettem, mert a lé mindhárom üvegben tiszta maradt. (Direkt ott hagytam, gondolván, ha a meleg konyhát kibírja, akkor már a kamrában sem lesz baja.) Nagy nehezen eltelt az egy hét “kötelező várakozási idő”, így végül jött az ízpróba.
    Hála NEKED, abban sem csalódtunk. Persze, a felbontott üvegből mindegyik uborkát meg kellett kóstolni, hogy mind jó lett e. :)

    MIND JÓ LETT!!!!!!!!

    A másik két üveg bekerült a kamrába, ünnepi alkalomra. És már most tudom, hogy jövőre időben elkezdem a csemege uborka gyártását. És az is biztos, hogy a kamra fele uborkával lesz tele.
    Nem tudom elmondani mennyire hálás vagyok, hogy megosztottad ezt a receptet. Folytatom a többi recepted tanulmányozását is, és biztos, hogy kölcsön is veszek egyet-kettőt.
    Végül engedd meg, hogy gratuláljak a családodhoz is. Ennyi boldog fiatallal körülvéve nem csoda, hogy Te is fiatalnak, energikusnak érzed magad. További jó egészséget kívánok, és -nem kevés önzőséggel- hosszú, boldog életet, mely során megörvendeztetsz bennünket még sok-sok jó recepttel, ötlettel.

    Üdvözlettel, végtelen hálával, és sok szeretettel: Gabi

    Bocsánat!… Én mondtam, hogy hosszú leszek, bár ilyen hosszúra én sem gondoltam. :) )))

  100. Kedves Gabi!

    Örülök, hogy megtaláltad az oldalt! :) És hogy segített neked! :)
    Nevettem, ahogy olvastam, hogy az uborkakóstolással olyanok voltatok, mint Micimackó a mézzel. :)

    A hozzászólások tényleg nagyon hasznosak, mert lehet látni, hogy többnyire sikerülni szokott az embereknek; csak néha jön elő egy-egy probléma, de később ezeknek a befőzőknek is jó lett. :) A hozzászólásoknak köszönhetem azt is, hogy már csak 15 percig gőzölöm az uborkát, és így nem lesz plötty. :) És akkor biztos azt is olvastad, hogy elég csak az első buborékokat megvárni, aztán már indulhat a gőzölési negyedóra.

    Köszönöm, hogy írtál, jó volt olvasni! :)
    Sok sikert az uborkával!
    Mariann

  101. Kedves Anyuka!
    Örülök, hogy rátaláltam a honlapodra, sokat fogom használni, mert az igaz hogy (40 éve) szinte naponta főzök, de soha nem tanultam meg főzni, így most ezt tudom pótolni.
    Köszönöm: Biróné Margit

  102. Kedves Margit!

    Én meg annak örülök, hogy segítségedre lehetek! :)
    Bár, ha 40 éve főzöl, akkor nemigen tudok újat mutatni neked.

    Jó főzéseket – most a karácsonyi időszakban sok időt fogunk a konyhában tölteni!
    Mariann

  103. Kedves Mariann-Anyuka!

    A derű, amellyel megörvendeztettél receptjeid olvasgatása közben, no, azért örökké hálás maradok!
    Gratulálok, jó ez az oldal, és külön elismerésem, hogy válaszolsz a kommentelőknek!
    Főzni alapvetően vagy 30 éve tudok, de köménymaglevest még soha nem készítettem, így bukkantam keresgélés közben az oldaladra. Valahogy itt is ragadtam :-) Visszatérek még ide, ez teljesen biztos!
    Köszönöm!
    Zsóka

  104. Kedves Zsóka!

    Örülök a soraidnak! :)

    Jó böngészést az oldalon!
    Mariann

  105. 20 éves vagyok, és még a vajaskenyeret is el tudom rontani. Ez az oldal azonban annyi segítséget nyújtott nekem, és nem utolsósorban rengeteg önbizalmat. Egyszerűen fantasztikusak a receptek, és még az ilyen ügyetleneknek is egyszerűen és érthetően van leírva minden, a képek pedig egyszerűen nélkülözhetetlenek. Én kérném kedves Kovács Jánosnét, hogy semmiféleképp ne hagyja abba a blogolást, mert rengeteg segítséget ad. Ez a legeslegjobb oldal.

  106. Szia Vivien!

    Olyan aranyosat írtál, Köszönöm szépen! :)
    Jót derültem a vajas kenyér elrontásán. :)
    Azért mellékelek sok képet, mert tudom, hogy egy képről sokkal több információt le lehet olvasni, mint amit szövegesen megfogalmazok.
    Örülök, hogy megjött az önbizalmad a főzéshez!

    Sok sikert és örömöt a konyhában!
    Mariann

  107. Kedves Mariann!

    Nagyon örülök, hogy megtaláltam ezt az oldalt, mivel 2 hónapja költöztem el otthonról, és eddig mindig haza kellett telefonálnom ha a sültkrumplinál bonyolultabb dolgot akartam elkészíteni, és annak kifejezetten örülök, hogy minden teljesen szájbarágósan van leírva, mintha csak az én anyukám mondaná :) Tényleg hatalmas segítség, mindenhol csak azt írják hogy rántsd ki, habard be, de fogalmam se volt hogy kell ezeket. Mikor felhívtam anyut hogy hogy kell bundáskenyeret csinálni, mondta hogy ugyan úgy megforgatom mint a rántott húst szoktuk, de nem mondta külön hogy mibe (gondolom úgy gondolta nyilvánvaló…), úgyhogy én szépen bepaníroztam a kenyeret…:) szóval tényleg nagy segítség az oldal, főleg a sok képpel, köszönöm :)

  108. Kedves Andi!

    Jót mosolyogtam a bundáskenyér-sztoridon! :D
    Köszönöm lelkes hozzászólásodat! :)

    Na, majd hamarosan folytatom a recept-felviteleket!

    Szép őszi napokat!
    Mariann

  109. Kedves Mariann!
    Egy jó sóska receptet kerestem a neten, amikor rábukkantam erre az oldalra.Gondoltam, ha már anyuka, akkor csak jók lehetnek a főztjei! :) (Persze anyukákban is van különbség)
    Letöltöttem, megvettem az alapanyagokat, és nekiugrottam a főzésnek. Elsőre is pont úgy sikerült, ahogy annak lennie kell.
    Sajnos nekem már nincs kitől segítséget kérni a főzésben, úgyhogy remélem, még sok finomságos receptet fogsz ide feltölteni mindenki örömére! :)

  110. Kedves Bea!

    Örülök, hogy idetaláltál, és hogy jó lett a sóska! :)
    Ha ezen a honlapon elsajátítod az alap dolgokat, akkor könnyebben el tudod majd készíteni a kismillió receptes oldal kajakölteményeit!
    Én ugyanis nagyjából csak az alapkajákat teszem fel. Azért is ritkulnak az új cikkek, mert már majdnem mindent leírtam, amiket eszünk. :)

    Jó főzéseket!
    Mariann

Mi a véleményed?