Magamról

Kovács Jánosné vagyok, 65 éves nyugdíjas.

Bátorítom a fiatalokat, hogy főzzenek maguknak! Itt részletesen elmagyarázom az alapvető dolgokat, meglásd, sikerülni fog elkészíteni a kinézett kaját!

——————————————————————–

De jó receptet írni!…(Ezt még 2008 januárjában írtam.)

Holnap lesz a lányom 20. születésnapja, neki ajánlom az első receptemet, a barackos krémtúrót.

Család-2007-dec

A lányom megfenyegetett, hogy addig nem ír emailt, amíg fel nem teszek egy olyan képet, amin az egész család rajta van. Na, ez hatott! Már régen mondogatja, hogy cseréljem már le ezt a képet, mert az egyik bátyja hiányzik (ő fotózott).

—————————————————————————————————

No és azóta van egy feleség és egy barátnő is. 🙂 (2009 karácsonya)

Magamról - Család-2009

—————————————————————————————————

2010. szeptember – Még többen vagyunk 🙂

Magamról - Családi fondüzés

—————————————————————————————————

2011 karácsonya – Már két feleség van, és nemsokára a családban a nők lesznek többségben. 🙂

Magamról - 2011 karácsonya

—————————————————————————————————

2012. szeptember: Panni unokám már fél éves. 🙂

Magamról - Panni unokám fél éves.

—————————————————————————————————-

2013. március: 1 éves az unokám. 🙂

Magamról - Panni 1 éves.

—————————————————————————————————-

2013. november: Megszületett a hugica! 🙂

Magamról - A két kislány.

110 hozzászólás

  • Pipi

    Csókolom 🙂

    Ez a lehető legjobb kajás oldal! Tényleg olyan mintha anya mondaná el nekem, hogyan is kezdjek neki a főzésnek.
    Imádom, csak így továb, sok sikert, és ezer köszönet 🙂 🙂

    • Szia Pipi!
      Köszönöm lelkes hozzászólásodat! 🙂
      Jó volt ezzel kezdeni a napot.
      Na, ilyen buzdítás után már írom is tovább a csirkemelles töltelék receptjét. 🙂
      Minden jót!
      Mariann

  • Koszonom a rantott karfiol receptet. Nagyon jol sikerult itt Torontoban egy unnepen.

    Kati Kanadabol

  • Kedves Mariann,

    Nagyon köszönöm, igazán olyan jó érzés feljönni a honlapra, majd elkészíteni a receptjeid alapján a finomabbnál finomabb ételeket, mintha hazamennék. Jó itt lenni!
    Köszönöm, én már vagy hat éve rendszeresen főzök, de ez az oldal nagyon jó, sok mindent tanultam, ezer hála érte Neked.
    Kívánok minden jót a továbbiakban Neked és kedves Családodnak,
    szeretettel, Hajnal

  • Fg

    Kedves Mariann!

    Köszönöm az oldalt, nagyon hálás vagyok erte! Ugyan ket gyerek anyjakent, 35 evesen eleg jol kiismerem magam a fözesben, (hála a nagymamamnak!), de jo neha puskazni es az eddig meg el nem keszitett dolgokat megtanulni! Köszi a leirasokert is, nagyon jok es reszletesek! Nekem különösen fontos, hogy ne kelljen mindig a nagyit hivnom – külföldröl ez eleg draga. :-)))
    Remelem nekem is sikerül majd a gyerekeimet megtanitani fözni, de legalabbis felkelteni az erdeklödesüket a fözes irant…

    Tovabbi sok sikert es recepteket!

    Zsuzsa

    • Kedves Zsuzsa!

      Örülök, hogy hasznát veszed az oldalnak! 🙂
      Szerintem, amit az ember szeretettel csinál, az iránt könnyebb felkelteni a gyerekek érdeklődését.
      Kívánom, hogy sikerrel járj!

      Köszönöm, hogy írtál!
      Jó gyereknevelést!
      Mariann

  • Livi

    Kedves Mariann,

    nagyon tetszik az oldal, örülök, hogy rátaláltam! Az alcím nagyon találó: “Ahelyett, hogy folyton anyukát hívnád…” 🙂 Ma készítettem el az első ételt az oldalról, krumplilevest, és nagyon finom lett, köszönjük szépen 🙂 Máskor is idejövök receptért 🙂

    Minden jót!

    Livi

  • Vali

    Jaj de jó, itt működik! Szóval a korábbiakban (a receptnél küldtem el) azt írtam, hogy ebben a rohanó világban nagyszerű, hogy vannak még ilyen emberek, mint Anyuka… Gratula (látom zárójelben, hogy jóváhagyásra vár, amit írtam…)

    • Kedves Vali!

      Tényleg jóvá kell hagynom a hozzászólásokat, mielőtt megjelennének.
      Előfordult már, hogy csak egy hónap múlva vettem észre, hogy elfelejtettem elfogadni egy megjegyzést; de előbb-utóbb azért minden megjelenik. 🙂

      Még egyszer köszönöm, hogy értékeled a leírásokba fektetett munkámat!
      Minden jót!
      Mariann

  • egy férj :)

    Egy érdekességet szeretnék a deciliter/kilogramm témához hozzáadni.
    Örököltem egy ügyes kis füles átlátszó műanyag edénykét nagymamától, ami űrmértékre fél literes, és az oldalán több skála beosztás van, rizs, cukor, liszt, rizs, dara, só. Múltkor volt alkalmam patikamérleggel(!) ellenőrizni, pontos!
    Kicsit csorba a széle, de nagymama azt mondta: Ki ne dobd soha. Igaza van, ezzel mérek minden apró szemű hozzávalót palacsintától tejbegrízig, ma miért nem lehet ilyet kapni?
    (amúgy örülök, hogy idetaláltam, facebook-ot meg felejtsük el, jó ez így)

    • Kedves Egyférj!

      Én ugyan a mérleg híve vagyok, de tudom, hogy jó egy ilyen mérce a háznál, mert a mérlegben lemerül az elem, és akkor mit csinálok?
      Örülök a Facebook-felejtős véleményednek! 🙂

      Éljenek a dolgos férjek! 🙂
      Mariann

  • Dina

    Kedves Mariann!

    Imádom ezt az oldalt, az összes kolléganőmnek ajánlottam 🙂
    A Zöldbab főzeléke hatalmas sikert aratott 🙂
    Üdvözlettel:

    D. Edina

  • sugipupu

    Kedves Anyuka/ Mariann!

    Kezdő feleség/ háziasszony vagyok! Nagyon köszönöm Önnek ezt az oldat!!!!! Nagyon jók a leírások és a képek!!!

  • Helló mindenkinek!
    Az oldal nagyon jó!,nekem tetszik.Különösen a rántott sajt.
    Na de kérdem én,hot-dog,hamburger,szendvics???Ezek hol vannak? ((:
    Én 23 vagyok és ezek tudnak a legjobban megfogni (::

    Minden esetre ez az oldal nekem nagyon tetszik,mert egyszerüen írja le hogy hogyan lehet megcsinálni a kajákat.Bár még lehetne töltöttkáposzta,lecsó,halászlé.Mert sajna nekem ezekhez a tudás hát finoman szólva nincs meg….
    Üdv és jó munkát!

    • Szia Süni!

      Töltött káposzta van fent (de szerintem kezdőknek elég nehéz), a lecsót és a szendvicseket meg tervezem. 🙂 Hot dog, hamburger, halászlé nem lesz. 🙁 Ezeket máshol nézd meg az interneten!

      Üdv
      Mariann

  • Melinda

    Kedves Mariann!
    Egy éve kezdtem el főzni, 26 éves vagyok, ideje volt nekiállni, na és persze muszáj is. Összeköltöztem a párommal, így már csak vasárnaponként esszük anyu főztjét. 🙂
    Ma találtam a honlapjára, mivel a borsóleves receptjét kersetem. Mindig netről főzök. Az Ön receptje nagyon megtetszett. És azt kell mondanom, hogy fantasztikusan finom lett!!! 🙂 Sok féle ételt készítettem az elmúlt egy évben, és nagy részét anyu ízvilágához hasonlítottam, amilyent otthon megszoktam. Eddig egy sem érte el az Ő szintjét, de ez a borsóleves felülmúlta!!!! Bocsi anyu!! 🙂
    Kibővítettem kakas aprólékkal. Mindent az ön receptje szerint csináltam, csak mikor elkészült a zöldségek párolása, lisztezése, utána hozzáöntöttem az egészet a már majdnem megfőtt kakashoz, aztán jöhetett a galuska, ami egyáltalán nem lett kemény!!! Néhányszor csináltam már galuskát levesbe, de sose sikerült ennyire jól!
    Nagyon klassz, hogy teljes részleteséggel írja le a receptet, és mellé fotókkal mutatja a munkameneteket!!!
    Mostantól rendszeres olvasója leszek, vagyis a főzőtanonca 🙂
    Köszönöm Önnek

    • Kedves Melinda!

      Úgy örülök, hogy sikerült és ízlett a borsóleves! 🙂
      Saját tapasztalatomból tudom, hogy mennyire fontos a részletes leírás – legalábbis először. Aki már gyakorlott konyhamester, az pár szóból is megérti, hogy mit is kell csinálni, de aki még sosem készítette el azt a bizonyos kaját, annak igenis szüksége van a tennivalók részletes bemutatására. A szakácskönyvben is mindig meg kell jelölnöm tollal, hogy mit is kell először csinálni, mert valahogy nem időrendi sorrendben írják le. Ezért én erre odafigyelek a receptek leírásakor. 🙂

      Köszönöm, hogy megosztottad velem a sikeredet!
      Remélem, a párod is értékeli, hogy szeretsz főzni! 🙂
      Mariann

  • Kedves Mariann!

    Nem gondolkodtál még, hogy egy Facebbok/IWIW gombot beteszel a receptek alá (szerintem a gyerekeid tudnának benne segíteni) és akkor sokkkkkkkkkkkkkkkkal többen láthatnák a receptjeid!!!

    Üdv:
    Csilla

    • Kedves Csilla!

      Kösz az ötletet!
      Egyszer feltettem a Facebookra a Kajarecept oldalt, de utána nem sokkal volt az, hogy feltörték a honlapot. Nemcsak hogy levettem, de ki is léptem a Facebookból.
      Lehet, hogy visszalépek majd. 🙂

      Gratulálok Karinához!
      Vagy 1 hónapja végigolvastam a DorKarina babablogodat, igazán élveztem. 🙂
      Aztán leragadtam annál, hogy hogy készül a Cheddar sajt. 🙂
      A pici szerintem tiszta apja. 🙂

      Üdv:
      Mariann

  • Lumikeju

    Szia!

    Nagyon tetszik az oldal, nagyon sok segítséget nyújt, és nagyon találó az Ahelyett, hogy folyton anyukát hívnád… mondat, legalább is ami engem illet. 🙂
    Aminek nagyon örülnék (bár lehet hogy van az oldalon csak még nem fedeztem fel ) ha lenne egy olyan poszt is , ami segít azoknak akiknek nincs konyhai mérlegük, hogy mi hány dl.
    pl 15 dkg cukor = ??? dl ,
    50 dkg liszt = ??? dl
    dara, stb… és akkor onnan már könnyen tudok számolni a többi recepthez is.

    Üdv
    Ani

    • Szia Lumikeju!

      Érdekes, pont a múltkor hívott fel a lányom, hogy mérjem már le neki, hogy 2 dl liszt hány deka; mert barátoknál süt valamit, és nincs ott mérleg. Úgy emlékszek, 13 dkg volt, a porcukor meg 12. De majd lemérem még egyszer, és akkor megírom! 🙂

      Kösz a kérést, a többi mérlegtelen olvasó nevében is! 🙂
      Mariann

  • kriszti

    Kedves anyuka, nagyon szépen köszönöm a gyors és részletes válaszát:))) Ez a sistergős dolog jó útmutató:))

    maradok hű olvasója: kriszti

  • Kriszti

    Kedves Anyuka,

    az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnék jó rántás csinálni. Sosem sikerül:( Kb egy evőkanál olajon 2 evőkanál lisztet pirítok meg, ami néha csomós lesz. de még egy kis olajjal oldódik..ezt követi egy bögre hideg víz, és utána bele a levesbe?

    köszönöm:)

    • Kedves Kriszti!

      A jó rántás titka a nagy hőmérséklet-különbség a liszt és a felöntővíz között.
      Tehát legyen jó forró a pirított liszt! Utána felöntöd vízzel (jó az az 1 bögre), és gyorsan simára kevered. (Illetve pirospaprikát is a pirítás végén tehetsz bele, még a felöntés előtt.) Akkor jó, ha sistereg a rántás, mikor felöntöd. Ha nem sistereg, akkor nem volt elég forró a liszt.
      Ha nincs hagyma is a rántásban, akkor botmixerrel összeturmixolhatod a rántást. Csak előbb öntsd át egy nagyobb bögrébe vagy egy kisebb kancsóba. A botmixert utána mártsd a levesbe, ott mosd le róla a rántást. A turmixos bögrét öblítsd ki vízzel, öntsd a leveshez.

      Remélem, legközelebb sikerülni fog! 🙂
      Jó kotyvasztást!
      Mariann

  • Demeter Károlyné

    Kedves Mariann!

    Eddig a receptekre koncentráltam főleg,de most lettem figyelmes arra,hogy milyen szép edényekben mutatod be azokat.Főleg a hársfa tea készítésénél használt edénykék nyerték meg a tetszésemet,meg egy gyönyörű tányéron is megakadt a tekintetem.
    Gratulálok,hogy erre is nagy gondot fordítasz,és ilyen igényes vagy.
    Közelgő Névnapod alkalmából fogadd jókívánságaimat!!

    Üdvözlettel
    Demeterné éva

  • Tarjányi Lacika:-)

    Kedves Anyuka!
    Nem a férjes neved írom, mert az olyan személytelen.
    Nagyon egyedi és bensőséges a honlapod, tele szeretettel. Gratulálok! Három gyerekem van és egynek sem tudtam átadni a főzés szenvedélyét. (bár most a fiam Angliában próbálkozik, mert bűn rossz kint a kaja)
    Száz szónak is 1 a vége, a receptjeid és a leírásuk a békebeli ízeket hozzák napjaink fittness ételei közé. (anyukám is így csinálta ezeket 50 éve)
    Szuper, ahogy a kezdőket óvod a csalódástól a részletes leírással.
    Üdv: Laci

  • Karolina

    Kedves Anyuka!
    Szeretném megköszönni ezt az oldalt!
    23 éves vagyok, állami gondozásban nőttem fel! Az édesanyámmal (aki mellesleg alkoholista) 10 éves koromig voltam, nem nagy tapasztalatot szereztem főzés terén, hiszen nem is voltam hozzá elég érett.
    Majd nevelőszülőkhöz kerültem, nevelőanyámnak nem sok türelme akadt engem és még 8 testvéremet főzni tanítgatni, így tényleg csak az alapvető dolgokat tudom! Mindig szakácskönyvekből lestem! De amióta rábukkantam erre az oldalra, egyszerűen imádok főzni! Köszönöm a recepteket, és hogy itt tanulhatok!

    Minden jót, és egészséget kívánok a családjának és Önnek!
    Karolina

    • Kedves Karolina!

      Most fedeztem fel, hogy a spamok közé került a leveled! Gyorsan kihoztam onnan, most már látható. 🙂
      Köszönöm, hogy megírtad a tapasztalatodat!
      Örülök, hogy hasznát vesszed a leírásaimnak! 🙂
      (Az én lányomat is Karolinának hívják. 🙂 )

      Jó főzéseket!
      Mariann

  • Kedves Katalin!

    Igazán örülök, hogy – ha közvetve is – részese lehetek a honvágyad enyhítésének! 🙂

    Jó főzést!
    Mariann

  • Kovács-Bea Katalin

    Kedves Anyuka!
    A tartalomjegyzékben már egyszer köszönetet tettem, de itt is meg kell tegyem.
    Az egyik legkedvesebb ételem a tojásos nokedli. És most hála Önnek, sikerült!
    Nekem ez egy olyan étek, ami az otthont, a tavaszt, a családot idézi. Eddig még nem sikerült összehoznom, az örök kívánságlistámon van, ha hazamegyek a szüleimhez.
    Ezentúl akkor is lesz, ha honvágyam lenne.
    Köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.