Párolt répa

Párolt répa - Kész, tálkában

Hozzávalók:

  • Bő fél kiló répa
  • kb. 2 dkg Ráma
  • 1 fakanál Vegeta
  • 1 citrom (de csak kb. a negyedének a leve kell)
Párolt répa - Pucolt répa Párolt répa - A többi hozzávaló

Elkészítés:

Pucold meg a répákat, mosd meg, és tedd egy tálba. Darabold fel úgy, hogy a vastagabbakat előbb hosszában vágd ketté (a véknyabbakat nem kell), aztán szeleteld kb. 1/2 cm vastag karikákra.

Egy teflonedényben olvaszd fel a darab margarint, és tedd bele a répát. Sózd meg 1 fakanál Vegetával, keverd el, és csöpögtesd rá egy fél citrom fél levét. (Ha magja is esik bele, szedd ki.) Keverd el, fedd le, és párold kb. 5 percig. Úgy jó, ha nem puhul meg teljesen!

Párolt répa - Darabold fel a répákat! Párolt répa - Csöpögtess citromlét a répára! Párolt répa - Fedő alatt párold kb. 5 percig!

Párolt répa - Kész; tányéron, kajával.

Azért jó, ha van még valami hagyományos köret is mellette, mondjuk krumpli vagy rizs.

Itt a képen vegetáriánus töltelék a főétel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.