Őszibarackos krémtúró

Ha vendéged jön, és nincs semmi, amivel megkínáld, akkor gyorsan elkészítheted ezt a látványos finomságot. Persze, ehhez az kell, hogy legyen otthon túró, tejföl, citrom, piskóta és valami befőtt. Nekem könnyű, mert nálam ezek mindig vannak.

Fontos, hogy szép kinézetű ibrikben tálald, mert a látvány is fokozza a vendég örömét. Legyen különleges formájú vagy szép díszítésű üvegpohár, hogy látsszon az oldalán az összetevők rétegződése. Ha nincs ilyen, akkor legközelebb vegyél (vagy kérj ajándékba), most pedig tedd a túrót egy kis kerámia vagy fém tálkába.

A képen a szakácskönyv bal oldalán látszik a minta, aminek alapján dolgoztam.

Hozzávalók:

1. lépés(Két nagy pohár desszerthez)

  • 1 cs. (1/4 kg) túró
  • 1 kis pohár tejföl
  • cukor (jó a kristálycukor is)
  • vaníliacukor
  • 1 citrom
  • mazsola
  • 6 db babapiskóta
  • 1 őszibarack (vagy más) befőtt (lehet konzerv is)
  • mazsola

E lkészítés:

Először a krémtúrót kavard ki. Egy nagyobb tálba (ha kicsi a tál, akkor nem lehet kényelmesen összekavarni benne a dolgokat) tedd bele a túrót. Cukrozd meg, keverd el, kóstold meg, és addig add hozzá apránként a cukrot, amíg elég édesnek nem érzed.

A tejföllel is keverd el, reszeld bele egy citrom héját, majd csavard ki a citrom felét, és a citromlét öntsd a masszához. Ha darabos a túró, akkor most botmixerrel turmixold össze az egészet. Ezután jöhet bele egy csomag vaníliacukor, és vagy 5 dkg mazsola. Ezzel a krémtúró kész.

2-lepes

Most egy kis tálkába önts egy kis befőttlét, és a falatokra tördelt piskótadarabokat (egyet 3-4 fele törj) mártsd bele, aztán tedd a pohár aljára.

3-lepesTégy rá egy réteg túrót, aztán megint egy újabb, darabokra tördelt és befőttlébe mártott piskóta következik, mindkét pohárba egy-egy egész piskóta.

4-lepesErre megint túró, most már majdnem mindet oszd el a 2 pohárba, csak egy keveset hagyj a tetejére, dísznek.

5-lepes

Most darabold rá a fél őszibarackokat. Jó sokat. Vagy amennyi fér.

Végül oszd el a maradék túrót a két pohár tetejére.

Kész!

6-lepes

Oldalról így néz ki. Jó étvágyat hozzá!

3 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.