Natúr joghurt szaporítás
Gyakran reggelizek natúr joghurtot lekvárral elkeverve, bele egy fél alma apró darabkákban, és egy jó maréknyi Fitness & Fruits teljes őrlésű gabonapehely.
Mivel a Danone Activia natúr joghurt elég drága, megfogadtam egy kedves ismerősöm tanácsát, és házilag szaporítom. Így kell:
Végy egy pohár Danone Activia natúr joghurtot (mert az élőflórás), és kapard bele egy 7 dl-es befőttesüvegbe. (Az üvegre celluxszal ráragasztottam egy joghurt címkéjét, hogy ne tévesszem össze a kefírrel, amit szintén szaporítok.) Öntsd fel szobahőmérsékletű tejjel (ha most vetted ki a hűtőből a tejet, akkor egy kicsit langyosítsd meg valamiben), jól kavard össze egy fakanállal.
Utána teheted is a helyére érlelődni, egy tejfölöspohár tetejével lefedve. Szobahőmérsékleten hagyd. (Itt a képen a kefírgombás kefír érlelődik mellette.) Másfél – két nap alatt kész. Finom joghurt íze van. Ha lekvárt teszel hozzá (persze csak abba az adagba, amit most meg is eszel), akkor kiváló gyümölcsös joghurtot kapsz. Most már a hűtőbe tedd, rendesen csavard rá az üveg tetejét. Hidegen még finomabb!