Sajtkrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Azt javaslom, hogy fél adag hozzávalóból csináld, mert ez nagyon sok lett. Most 2 hétig ehetnénk, ha nem adnék a gyerekekek is belőle, hogy vigyék el magukkal. 🙂
Sajtreszelőn reszeld le a sajtot! A sajtdarabok végét már csak az ujjaddal lapítsd a reszelőhöz, úgy nyomd át rajta. Ha végeztél, a kezeddel söpörd le a sajtdarabkákat a reszelőről, kívül-belül.
Mérd ki a 20 dkg Rámát, tedd egy közepesen nagy tálkába, és villával nyomkodd szét. Szórj hozzá 2 csapott kiskanál Vegetát, és jól keverd el.
Tégy hozzá bő 4 evőkanál tejfölt, keverd el, és borítsd bele a reszelt sajtot. Megint keverd el.
Botmixerrel turmixold össze. A keverőrúdról kapard le az értékes sajtkrémet (belülről is), és tedd félre a rudat egy kistányérra; amit arról kenyérrel levadászol, az elég egy embernek vacsorára. 🙂
A kész sajtkrémet szedd át egy zárható tetejű dobozba, és mehet a hűtőbe. (Én a kiürült tejfölösdobozba kapartam vissza.) A tálat csak akkor mosogasd el, miután egy kenyérdarabbal tisztára törülted!
Friss pirítósra kenve igen finom; de valamilyen zöldség legyen hozzá! Jó étvágyat! |