Töltött krumpli – egyszerűsített változat

Anyukám néha szokott töltött krumplit főzni. Annyira finom!!

Csak elég időigényes. Ezért úgy gondoltam, hogy nem fogok én vacakolni a krumplik kivájásával, hanem egyszerűen a felszeletelt krumplikarikákra teszem rá a tölteléket. Így is jó, próbáld ki!

Töltött krumpli - Kész, tepsiben.

Hozzávalók:

  • 10 db közepes krumpli

A töltelékhez:

  • 5 db tojás
  • 1 vastag szelet áztatott kenyér
  • 10-15 dkg sajt
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 fakanál Vegeta
  • 3 csipet bors
  • 1/2 szerecsendió
  • jó sok petrezselyem
  • olaj, vaj
Töltött krumpli - Hozzávalók (krumpli)
Töltött krumpli - Hozzávalók 1

Elkészítés:

Töltött krumpli 2

Hámozd meg a krumplit, mosd meg, vágd fel fél centis karikákra. Egy legalább 4 cm magas falú tepsibe önts olajat, oszlasd szét az edény alján.

Terítsd be a tepsi alját a krumplikarikákkal. (Remélhetőleg marad még a tetejére is egy sor. Ha nem, akkor még pucolj majd hozzá 1 szemet, és azt vágd vékonyabbra, hogy több szelet legyen belőle.) Sózd meg, szép sorban menj végig az összes krumplin, mindegyikre jusson egy kis só.

Töltött krumpli 4

Már oda is teheted sülni.

Közben készítsd el a tölteléket.

Egy tálba eressz vizet, tedd bele a szelet kenyeret ázni. Egy másik tálba üsd oda az 5 tojást. Add hozzá az 1 fakanál Vegetát, a 3 csipet borsot, a 3 evőkanál tejfölt; reszelj bele egy fél szerecsendiót, és keverd össze.

Most pucold meg a hagymát. Direkt választottam egy ilyen csírázót, mert ezt is fel lehet használni. Igaz, elég sok kárba megy belőle. Szedj le róla annyi réteget, hogy csak az egészséges rész maradjon meg. Ekkor már látszik, hogy kétfelé lehet választani. Mindkét feléről vágd le a tövénél a szárát. Ekkor szépen le tudod húzni a szárról a barna héjakat.

Töltött krumpli h1 Töltött krumpli h2 Töltött krumpli h3 Töltött krumpli h4

Most már felvághatod apróra. Nagyobb kést használj, és vigyázz az ujjadra.

Töltött krumpli h5Dinszteld meg a hagymát (egy csipet sót is tégy rá), és hagyd egy kicsit hűlni. Addig nyomd ki a vizet az áztatott kenyérből, és a kenyeret morzsold a töltelékes tálba. Reszeld bele a sajtot, add hozzá a párolt hagymát. A petrezselyem ágakat egyesével rendezd úgy a kezedbe, hogy mindegyiket a levelek tövénél fogd meg. Így tartsd a csap alá, jól mosd meg. Tedd egy vágódeszkára, és vágd le a kilógó szárakat. Ezután aprítsd fel a leveleket, és kapard a töltelékhez.

Töltött krumpli 5 Így néz ki a massza:
Töltött krumpli 6 Közben megsült a krumpli. Vedd ki a sütőből, és oszlasd szét rajta a tölteléket.
Töltött krumpli 7 Ekkora tepsihez épp hogy elég ez a töltelék, ezért csak vékonyan rétegezd!
Töltött krumpli 8 Végül borítsd be a maradék krumpliszeletekkel (ha túl kevés, akkor…lásd az elején), sózd meg, és elszórtan pöttyints a krumplikra egy-egy kis vajdarabot .
Tedd oda sülni. Azt hiszem, 20 perc elég neki.
Töltött krumpli 9 Ilyen szép lesz, ha kész. És nagyon finom!

Jó étvágyat!

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.