Tojásos nokedli

Tojásos nokedli - Kész, tányérban

Hozzávalók:

  • 4 tojás a nokedlihez
  • 50 dkg liszt
  • 1,5 dl víz
  • 6 tojás a nokedlire
  • kb. 1/2 dl olaj a tojás alá
Tojásos nokedli - Hozzávalók

Elkészítés:

Először is készítsd el a salátát, amit majd esztek mellé, mert a tojásos nokedli frissen jó. Ne akkor kelljen a savanyúsággal bajlódni, mikor már készen van a kaja.

Tedd oda főni a vizet a nokedlinek. A nokedlikészítést már leírtam, ha szükséged van a leírására, nézd meg ott.

Tehát a nokedli készen van. 🙂 Egy kis tálkába üsd fel egyenként a tojásokat, és ha jók, akkor öntsd tovább egy közepes nagyságú tálba. Sózd meg 6 csipet sóval, és verd fel a tojásokat.

Tojásos nokedli - Tegyük fel, hogy van egy tál nokedlid. Tojásos nokedli - Üsd fel a 6 tojást! Tojásos nokedli - Verd fel a 6 tojást!

Tojásos nokedli - Forró olajba tedd oda sülni a tojást!Tojásos nokedli - Folyton keverve süsd egy kicsit a tojást!

Egy nagy teflontepsibe vagy lábosba önts kb. fél dl olajat, és jól forrósítsd fel. Öntsd bele a tojást, és kevergetve süsd egy kicsit, amíg már nem teljesen lágy, de még nem is rántotta. (Mindenesetre inkább lágyabb legyen, mint keményebb, mert akkor az már nem tojásos nokedli lesz, hanem rántottás nokedli.)

Tojásos nokedli - Borítsd a nokedlit a tojásba!Tojásos nokedli - Keverd össze a nokedlit és a tojást!

Ekkor öntsd bele a nokedlit (nem fontos mindet, mert ez rengeteg), tégy rá vagy 3 csipet sót, és nagyon jól keverd össze, hogy minden nokedlire ragadjon tojás. Ha úgy látod, hogy leragad, akkor önts még alá olajat! Elég sokáig kell kevergetni, hogy jól süljön meg a nokedlikre ragadt lágy tojás.

Tojásos nokedli - Ennyi nokedli kimaradt, jó lesz másnapra! Csak annyi nokedlit tojásozz be, amennyi elfogy, a többiből majd másnap, frissen készíts tojásos nokedlit!
Tojásos nokedli - Kész, tálban

Ez biztos mindenkinek ízlik!

Legyen hozzá saláta!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.