Tojáskrém

Tojáskrém - Kész, pirítóson.

Hozzávalók:

  • 2 főtt tojás
  • kb. 8 dkg Ráma
  • 1 teáskanál Vegeta
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csapott teáskanál mustár
  • egy kis bors
  • petrezselyemzöld
Tojáskrém - Hozzávalók

Elkészítés:

Ha főtt tojást esztek, főzzél többet, és csinálj tojáskrémet. Sose csinálj sokat a pástétomokból, mert unalmas mindig egyfélét enni.  2 főtt tojásból is lesz annyi, hogy 1-2 étkezésre elég legyen.

Hudeg vízben tedd oda főni a tojásokat. (Ha piszkosak, akkor előbb mosd meg őket.) Forrástól számítva 10 percig főzd. (Ezt nem fotóztam le, majd talán legközelebb.) Utána egyből öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideget. Néhányszor cseréld le a vizet, hogy végül tényleg hideg vízben álljanak a főtt tojások.

Tojáskrém - Pucold meg a főtt tojásokat!Tojáskrém - Vagdosd fel kis darabokra a főtt tojásokat!

Ha azonnal megpucolod, akkor könnyen lejön a héja. (Üsd oda az asztalhoz, hogy meg tudd kezdeni a pucolást. Olyan technikát is láttam, hogy az odaütés után még sodorta a két tenyere között az illető, hogy elváljon a sejthártya a fehérjétől.) A megpucolt főtt tojásokat vagdosd fel kis darabokra. (Különösen a fehérjét, mert a sárgája akkor is szétmenne majd, ha egészben hagynád.) Villával jól törd össze a tojásdarabokat. Adj hozzá egy kiskanál Vegetát, keverd el. Találomra vágj le egy 7-10 dkg-s Rámadarabot, nem baj, ha nem pontos a súlya. Villával dolgozd bele a tojásba. Adj hozzá 2 evőkanál tejfölt, azzal is keverd el.

Tojáskrém - Szórj egy kiskanál Vegetát a darabolt főtt tojásra! Tojáskrém - Tégy egy kb. 8 dkg-os Rámát a főtt tojáshoz! Tojáskrém - Adj 2 evőkanál tejfölt a főtt tojáshoz!

Tégy bele egy szűk kiskanál mustárt, keverd el, hints bele borsot, keverd el. Vágd össze a petrezselyemzöldet, kapard a tojáskrémhez, és megint keverd el.

Tojáskrém - Tégy egy szűk kiskanál mustárt a főtt tojáshoz! Tojáskrém - Szórj borsot a tojáskrémbe! Tojáskrém - Kapard a tojáskrémhez a vágott petrezselymet!

Kész is van! Pirítósra kenve is nagyon finom, jól harmonizál vele az olajbogyó.

Tojáskrém - Kész, tálban. Tojáskrém - Piríts kenyeret a tojáskrémhez!

Jó étvágyat!

Tojáskrém - Kész, pirítóson, olajbogyóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.