Tojáskrém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Ha főtt tojást esztek, főzzél többet, és csinálj tojáskrémet. Sose csinálj sokat a pástétomokból, mert unalmas mindig egyfélét enni. 2 főtt tojásból is lesz annyi, hogy 1-2 étkezésre elég legyen.
Hudeg vízben tedd oda főni a tojásokat. (Ha piszkosak, akkor előbb mosd meg őket.) Forrástól számítva 10 percig főzd. (Ezt nem fotóztam le, majd talán legközelebb.) Utána egyből öntsd le róla a forró vizet, és engedj rá hideget. Néhányszor cseréld le a vizet, hogy végül tényleg hideg vízben álljanak a főtt tojások.
Ha azonnal megpucolod, akkor könnyen lejön a héja. (Üsd oda az asztalhoz, hogy meg tudd kezdeni a pucolást. Olyan technikát is láttam, hogy az odaütés után még sodorta a két tenyere között az illető, hogy elváljon a sejthártya a fehérjétől.) A megpucolt főtt tojásokat vagdosd fel kis darabokra. (Különösen a fehérjét, mert a sárgája akkor is szétmenne majd, ha egészben hagynád.) Villával jól törd össze a tojásdarabokat. Adj hozzá egy kiskanál Vegetát, keverd el. Találomra vágj le egy 7-10 dkg-s Rámadarabot, nem baj, ha nem pontos a súlya. Villával dolgozd bele a tojásba. Adj hozzá 2 evőkanál tejfölt, azzal is keverd el.
Tégy bele egy szűk kiskanál mustárt, keverd el, hints bele borsot, keverd el. Vágd össze a petrezselyemzöldet, kapard a tojáskrémhez, és megint keverd el.
Kész is van! Pirítósra kenve is nagyon finom, jól harmonizál vele az olajbogyó.
Jó étvágyat! |
||