Tiramisu

Tiramisu - Kész, pohárban.

Hozzávalók:

 • 1 kis doboz (250 g) Mascarpone
 • 1,5 csomag (30 dkg) babapiskóta
 • 3 tojás
 • max. 10 dkg kakaó
 • 2 evőkanál porcukor
 • 1 vaníliacukor
 • kb. 2 dl feketekávé
 • kb. 2 dl forralt tej
 • kb. 10 dkg darált dió
 • egy kis rum
 • tejszínhab

A fotóról lemaradt a dió, a rum és a tejszínhab. 🙁

Tiramisu - Hozzávalók

Elkészítés:

Tégy oda főni egy adag feketekávét. Vedd le a mascarponés doboz fedelét, alatta ott van a Tiramisu receptje. (De csak ebben a típusban! Ez olasz, nem magyar.) (A Mascarpone a Tescóban a sajtok között van, ott lent.)

A tojásokat törd fel, és válaszd szét a sárgáját és a fehérjét. A fehérjét egy kis tálkába csorgasd, a sárgája maradjon az egyik fél tojáshéjban. Csak akkor tedd őket a helyükre, ha rendben vannak (nincs szaguk). A sárgáját egy nagyobb tálfélébe, a fehérjét egy kisebbe tedd.

Tiramisu - Tiramisu recept a mascarponés doboz fedelében. Tiramisu - Válaszd szét a sárgáját és a fehérjét! Tiramisu - Külön a sárgája és a fehérje.

Kapard át a mascarponét a dobozából a tojássárgájákhoz. Keverd össze, tégy hozzá egy evőkanál porcukrot meg egy csomag vaníliacukrot, és ezzel is keverd el. Most a fehérjéhez is tégy egy kis porcukrot…

Tiramisu - Kapard a mascarponét a tojássárgájához! Tiramisu - Adj hozzá egy evőkanál porcukrot! Tiramisu - A fehérjébe is tégy egy kevés porcukrot!

…és a mixergép habverőjével verd kemény habbá. Akkor jó, ha az edényt felfordítva se esik ki a hab. A habverés végén koppintsd oda a habverőket az edény széléhez, hogy lemenjen róluk a hab.

Tiramisu - Verd fel kemény habbá a fehérjét! Tiramisu - Akkor jó, ha az edényt felfordítva se esik ki a hab! Tiramisu - A habverés végén verd le a habverőkről a habot!

Tiramisu - Kapard a habot a mascarponéba!Tiramisu - Készen van a mascarponés krém!

A habot kis adagokban kapard a mascarponéhoz, és mindig keverd el vele. (Nekem a kis adag az a fele volt, de jobb, ha apránként kaparod-kevered.) Ezzel készen is van a mascarponés krém.

Innen már nagyon könnyű és kellemes: csak kávéban áztatott piskóta – mascarpone – kakaó rétegeket kell egymásra rendezned egy szép tálban.

Tiramisu - A tejeskávét öntsd egy kisebb tálba!Az időközben lefőtt feketekávét öntsd ki egy kisebb tálba, amibe majd mártogatod a piskótákat. Önts hozzá 1-2 dl tejet, és adj hozzá egy evőkanál porcukrot. Keverd el. (A fotón a tejeskávét öntöttem a tálba, de te ne így csináld!) Rumot is önthetsz hozzá, ha senki se vezet a vendégeid közül. Egyébként majd csak a végén, ha poharakba teszed, akkor locsold meg rummal azét, aki nem vezet egy darabig.

Vedd elő a tálat (üvegtálban szépen látszanak a rétegek), amibe a tiramisut szeretnéd tenni. Forgasd meg a piskótákat a tejeskávéban, és szorosan egymás mellé rakva őket, borítsd be velük az edény alját. Utána vond be a piskótaréteget vékonyan mascarponéval, majd erre hints bőven kakaót.

Tiramisu - Mártsd meg a piskótákat a cukros kávéban! Tiramisu - Kanalazz egy réteg mascarponét a piskótákra! Tiramisu - Kanalazz egy réteg kakaót a mascarponéra!

Tiramisu - Jön a második réteg!Tiramisu - A rétegezést kakaóval fejezd be!

Ezt a rétegezést folytasd (piskóta – krém – kakaó), míg el nem fogy a mascarpone-krém. A tetejére kakaó kerüljön.

Tiramisu - Kész, tálban - dióval

Ezt még hintsd meg darált dióval, aztán fedd le, és tedd a hűtőbe vagy egy órára.

Tejszínhabbal jó enni!

Jó étvágyat!

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.