Tejszínes, boros csirkemell

Hazajött a lányom Londonból, ő tanulta ezt a receptet az egyik lakótársától, Kevintől. Mivel nagyon egyszerű, gyakran főzött ilyet magának. Most nekünk is elkészítette 🙂 .

Tejszínes, boros csirkemell - kész, tányérban

Hozzávalók:

  • személyenként egy dupla csirkemell-filé
  • 6-7 dl főzőtejszín
  • 2 dl fehér bor
  • jó sok fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A húst mosd meg, és terítsd ki a szeleteket egy vágódeszkára. Mindegyik szeletnek sózd meg mindkét oldalát. A fokhagymanyomóval préselj mindegyik szeletre fokhagymát, aztán nyomkodd bele a húsba.

Tejszínes, boros csirkemell - Nyomd a fokhagymát a hússzeletekre! Tejszínes, boros csirkemell - Nyomkodd bele a fokhagymát a hússzeletekbe!

Tejszínes, boros csirkemell - Borsozd meg a hússzeleteket! Most szórd meg a csirkemell-szeleteket borssal. Ha van ilyen tekerős borsdarálód, akkor azt használd, mert a durva őrlésű borsnak erőteljesebb a zamata.
Tejszínes, boros csirkemell - Tedd oda sülni a csirkemellet! Egy nagy serpenyőbe önts olajat, hogy bőven ellepje az edény alját; és fektesd bele egymás mellé a fűszeres csirkemell-szeleteket. Nem kell vizet önteni rá! Fedd le a serpenyőt, és süsd készre a húst (kb. 40 perc). Amíg sül a hús, készíts hozzá salátát!

Közben forgasd meg, hogy a másik oldala is süljön pirosra. Ha megpuhult és pirosra sült, akkor bontsd fel a főzőtejszínes dobozokat, és öntsd belőlük a tejszínt a csirkére. Keverd össze, és öntsd hozzá a bort is. Ha nem érzik eléggé a bors, akkor tekerj még hozzá egy keveset. 10 percig hagyd még főni, ezalatt összeérnek az ízek.

Tejszínes, boros csirkemell - Önts bort a tejszínes csirkéhez! Tejszínes, boros csirkemell - Ha nem elég pikáns, tekerj még hozzá borsot!

Tejszínes, boros csirkemell - Kész, tányérban.

Rizs vagy tészta illik hozzá, és természetesen valamilyen (nem túl erőteljes ízű) saláta. Talán fejessaláta lenne a legjobb.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.