Tejszínes, boros csirkemell

Hazajött a lányom Londonból, ő tanulta ezt a receptet az egyik lakótársától, Kevintől. Mivel nagyon egyszerű, gyakran főzött ilyet magának. Most nekünk is elkészítette 🙂 .

Tejszínes, boros csirkemell - kész, tányérban

Hozzávalók:

  • személyenként egy dupla csirkemell-filé
  • 6-7 dl főzőtejszín
  • 2 dl fehér bor
  • jó sok fokhagyma
  • őrölt bors
  • olaj

Elkészítés:

A húst mosd meg, és terítsd ki a szeleteket egy vágódeszkára. Mindegyik szeletnek sózd meg mindkét oldalát. A fokhagymanyomóval préselj mindegyik szeletre fokhagymát, aztán nyomkodd bele a húsba.

Tejszínes, boros csirkemell - Nyomd a fokhagymát a hússzeletekre! Tejszínes, boros csirkemell - Nyomkodd bele a fokhagymát a hússzeletekbe!

Tejszínes, boros csirkemell - Borsozd meg a hússzeleteket! Most szórd meg a csirkemell-szeleteket borssal. Ha van ilyen tekerős borsdarálód, akkor azt használd, mert a durva őrlésű borsnak erőteljesebb a zamata.
Tejszínes, boros csirkemell - Tedd oda sülni a csirkemellet! Egy nagy serpenyőbe önts olajat, hogy bőven ellepje az edény alját; és fektesd bele egymás mellé a fűszeres csirkemell-szeleteket. Nem kell vizet önteni rá! Fedd le a serpenyőt, és süsd készre a húst (kb. 40 perc). Amíg sül a hús, készíts hozzá salátát!

Közben forgasd meg, hogy a másik oldala is süljön pirosra. Ha megpuhult és pirosra sült, akkor bontsd fel a főzőtejszínes dobozokat, és öntsd belőlük a tejszínt a csirkére. Keverd össze, és öntsd hozzá a bort is. Ha nem érzik eléggé a bors, akkor tekerj még hozzá egy keveset. 10 percig hagyd még főni, ezalatt összeérnek az ízek.

Tejszínes, boros csirkemell - Önts bort a tejszínes csirkéhez! Tejszínes, boros csirkemell - Ha nem elég pikáns, tekerj még hozzá borsot!

Tejszínes, boros csirkemell - Kész, tányérban.

Rizs vagy tészta illik hozzá, és természetesen valamilyen (nem túl erőteljes ízű) saláta. Talán fejessaláta lenne a legjobb.

Jó étvágyat!

7 hozzászólás

  • Johanna

    Kedves Mariann!

    Igen, sok telefonszámlát megspórolok! 🙂 Külföldön élek és nem mindig tudom elérni Anyukám, így tőled tanultam meg sok mindent! 🙂 A dán férjemnek nagyon ízlenek a magyar ételek, a magyar ízvilág.

    Köszönöm a sok finom receptet és sok sikert a továbbiakhoz is! 🙂
    Johanna

  • Johanna

    Nekem nagyon ízlik ez az étel, bár én pulykamellel készítettem el, az volt itthon. A végén egy kicsit besürítettem, én jobban szeretem, ha nem olyan híg.
    Egyetértek Anikóval, én is mindig megkostolom a tejszínt, mert egyszer már megjártam vele.
    Nagyon örülök ennek az oldalnak, nagyon sokat tanultam innen a főzés terén, és tényleg igaz, hogy ha valamit nem tudok, akkor először itt nézek utána, s utána hívom Anyukám. 🙂 Köszönöm!

    • Kedves Johanna!

      Örülök, hogy megfőzted és ízlett! 🙂 Anikóval én is egyetértek…bosszantó lenne, ha amiatt kéne kidobni az egészet, mert vacak volt a tejszín.
      Remélem, sok telefonszámlát megspórolok neked! 😉

      Remélem, van kivel megosztanod a finom főztödet!
      Sok sikert!
      Mariann

  • Jól hangzik! 7végén ki is próbálom.
    Én óvatosságból nem öntöm a tejszínt közvetlenül az ételre, csak miután megkóstoltam. Szerintem nem lehet megbízni teljesen a frissességében, még akkor sem, ha a szavatossági ideje megfelelő. (lehet, hogy sérült a doboz pl)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.