Tejszínes, boros csirkemell
Hazajött a lányom Londonból, ő tanulta ezt a receptet az egyik lakótársától, Kevintől. Mivel nagyon egyszerű, gyakran főzött ilyet magának. Most nekünk is elkészítette 🙂 .
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
A húst mosd meg, és terítsd ki a szeleteket egy vágódeszkára. Mindegyik szeletnek sózd meg mindkét oldalát. A fokhagymanyomóval préselj mindegyik szeletre fokhagymát, aztán nyomkodd bele a húsba.
Most szórd meg a csirkemell-szeleteket borssal. Ha van ilyen tekerős borsdarálód, akkor azt használd, mert a durva őrlésű borsnak erőteljesebb a zamata. |
Egy nagy serpenyőbe önts olajat, hogy bőven ellepje az edény alját; és fektesd bele egymás mellé a fűszeres csirkemell-szeleteket. Nem kell vizet önteni rá! Fedd le a serpenyőt, és süsd készre a húst (kb. 40 perc). Amíg sül a hús, készíts hozzá salátát! |
Közben forgasd meg, hogy a másik oldala is süljön pirosra. Ha megpuhult és pirosra sült, akkor bontsd fel a főzőtejszínes dobozokat, és öntsd belőlük a tejszínt a csirkére. Keverd össze, és öntsd hozzá a bort is. Ha nem érzik eléggé a bors, akkor tekerj még hozzá egy keveset. 10 percig hagyd még főni, ezalatt összeérnek az ízek.
Rizs vagy tészta illik hozzá, és természetesen valamilyen (nem túl erőteljes ízű) saláta. Talán fejessaláta lenne a legjobb. Jó étvágyat! |