Tartalomjegyzék

A lányom szólt, hogy jó lenne, ha lehetne látni, milyen kaják vannak az egyes kategóriákban. Ezért csináltam egy tartalomjegyzéket, amit majd mindig aktualizálok az újonnan felvitt receptekkel.

A felsorolásban az ételnevek linkként működnek, tehát ha kattintasz rajtuk, akkor előjön az adott kaja leírása.

(Ettől függetlenül az oldalsávban, a kategóriák között is megtalálod az adott ételt. Ott, ha kattintasz mondjuk a köreteken, akkor felsorolja a köreteket, többnyire a kész étel és a hozzávalók fotójával. Egy oldalon csak négyet sorol fel, lapozni a Következő oldal linken kattintva tudsz. A részletes leíráshoz kattintanod kell a kaja címére.)

Örülök, hogy segíthetek!

Egytálételek

Tartalomjegyzék - Slambuc Slambuc

Tartalom - Babgulyás Babgulyás

Tartalom - Paprikás krumpli Paprikás krumpli

Tartalom - Gulyasleves - a kész leves a leveses tálban Gulyásleves

Tartalom - Krupapeto - eszik Krupapeto

Finomságok

Tartalom - Epres krémtúró muffinformában Epres krémtúró muffinformában

Tartalomjegyzék - Gyümölcsös jégkrém Gyümölcsös jégkrém

Tartalom - Madártej Madártej

Tartalom - Tiramisu Tiramisu

Tartalom - Barackos krémtúró - kész Őszibarackos krémtúró

Főételek

Tartalomjegyzék - Kínai zöldpaprikás karaj Kínai zöldpaprikás karaj

Tartalomjegyzék - Cukkinis aprópecsenye Cukkinis aprópecsenye

Tartalomjegyzék - Sült oldalas Sült oldalas

Tartalomjegyzék - Sárgaborsó-főzelék Sárgaborsó-főzelék

Tartalomjegyzék - Párolt céklalevél Párolt céklalevél

Tartalomjegyzék - Göngyölt cukkini Göngyölt cukkini

Tartalomjegyzék - Zsályás csirkenyárs Zsályás csirkenyárs

Tartalomjegyzék - Gyömbéres csirkemell Gyömbéres csirkemell

Tartalomjegyzék - Töltött hagyma Töltött hagyma

Tartalom - Paradicsomszósz Paradicsomszósz

Tartalom - Quiche Quiche – francia pizza

Tartalom - Juhtúróval töltött sült gomba Juhtúróval töltött sült gomba

Tartalom - Rántott krumpli Rántott krumpli

Tartalomjegyzék - Marhapörkölt Marhapörkölt

Tartalomjegyzék - Csirkemelles töltelék Csirkemelles töltelék

Tartalomjegyzék - Káposztás kocka Káposztás kocka

Tartalomjegyzék - Szójabrassói Szójabrassói

Tartalomjegyzék - Túrós csusza Túrós csusza

Tartalomjegyzék - Tökfőzelék Tökfőzelék

Tartalom - Sör-rolád Sör-rolád

Tartalom - Csirkepörkölt Csirkepörkölt

Tartalom - Paradicsomos káposztafőzelék Paradicsomos káposztafőzelék

Tartalom - Savanyú krumplifőzelék Savanyú krumplifőzelék

Tartalom - Fánk Fánk

Tartalom - Tofus tortilla Tofus tortilla

Tartalom - Rántott sajt Rántott sajt

Tartalom - Zöldbabfőzelék Zöldbabfőzelék

Tartalom - Almaszósz Almaszósz

Tartalom - Töltött káposzta Töltött káposzta

Tartalom - Fondüzés Fondüzés

Tartalom - Töltött paprika hús nélkül Töltött paprika hús nélkül

Tartalom - Krumplis tészta Krumplis tészta

Tartalom - Császármorzsa Császármorzsa

Tartalom - Aranygaluska Aranygaluska

Tartalom - Zelleres zabpehelygolyó Zelleres zabpehelygolyó

Tartalom - Gombás rakott káposzta Gombás rakott káposzta

Tartalom - Rántott hús Rántott hús

Tartalom - Tejberizs Tejberizs

Tartalom - Sajtos nokedli Sajtos nokedli

Tartalom - Lángos Lángos

Tartalom - Fokhagymás hús Fokhagymás hús

Tartalom - Lencsefőzelék Lencsefőzelék

Tartalom - Andalúziai zöldbab Andalúziai zöldbab

Tartalom - Gombapaprikás Gombapaprikás

Tartalom - Biokolbász Biokolbász

Tartalom - Mexikói tüzes húsgombócok Mexikói tüzes húsgombócok

Tartalom - Szilvás gombóc Szilvás gombóc

Tartalom - Rántott cukkíni Rántott cukkíni

Tartalom - Diós tészta Diós tészta

Tartalom - Biofasírt Biofasírt

Tartalom - Sajtos padlizsán Sajtos padlizsán

Tartalom - Kész, tányérban Rakott krumpli

Tartalom - Bundás alma Bundás alma

Tartalom - Lepcsánka (tócsni) Lepcsánka (tócsni)

Tartalom - Tejszínes, boros csirkemell Tejszínes, boros csirkemell

Tartalom - Túrós palacsinta Túrós palacsinta

Tartalom - Tojásos nokedli Tojásos nokedli

Tartalom - Borsófőzelék Borsófőzelék

Tartalom - Rántott szójaszelet Rántott szójaszelet

Tartalom - Rongyos lángos Rongyos lángos

Tartalom - Lábatlan tyúk Lábatlan tyúk

Tartalom - Rántott karfiol Rántott karfiol

Tartalom - Kelkáposztafőzelék Kelkáposztafőzelék

Tartalom - Párolt répa, gomba, cukkíni Párolt répa, gomba, cukkíni

Tartalom - Sóska Sóska

Tartalom - Sült töltelék Sült töltelék

Tartalom - Zöldséges tofu - Kész Zöldséges tofu

Tartalomba - Pizza - tányéron Pizza

Tartalomba - Túrógombóc - tálban Túrógombóc

Tartalom - Sztrapacska - tálalva Túrós krumpligaluska (sztrapacska)

Tartalom - Szójafasírt - tálban Szójafasírt

Tartalom - Rakott karfiol - kész Rakott karfiol

Tartalom - Töltött krumpli - kész Töltött krumpli – egyszerűsített változat

Házilag – olcsóbban

Tartalom - Joghurtos gabonapehely 2. Joghurtos gabonapehely 2.

Tartalom - Kefír - kefírgombából Kefír – kefírgombából

Tartalom - Joghurtos müzli - kész Joghurtos gabonapehely

Tartalom - Natúr joghurt szaporítás Natúr joghurt szaporítás

Köretek

Tartalom - Tarhonya Tarhonya

Tartalom - Sült krumpli Sült krumpli

Tartalom - Párolt zöldbab (2) Párolt zöldbab

Tartalom - Petrezselymes újkrumpli Petrezselymes újkrumpli

Tartalom - Párolt vöröskáposzta Párolt vöröskáposzta

Tartalom - Sütőben sült krumpli Sütőben sült krumpli

Tartalom - Dinsztelt krumpli Dinsztelt krumpli

Tartalom - Nokedli Nokedli

Tartalom - Törtkrumpli Törtkrumpli

Tartalom - Párolt répa Párolt répa

Tartalom - Rozmaringos újkrumpli Rozmaringos újkrumpli

Tartalom - Petrezselymes krumpli Petrezselymes krumpli

Tartalom - Rizs - tálban Rizs

Levesek

Tartalomjegyzék - Karfiolleves Karfiolleves

Tartalom - Karalábéleves Karalábéleves

Tartalom - Bakonyi betyárleves Bakonyi betyárleves

Tartalom - Paradicsomos csicseriborsóleves Paradicsomos csicseriborsóleves

Tartalom - Kukoricaleves Kukoricaleves

Tartalom - Paradicsomleves Paradicsomleves

Tartalom - Gombaleves Gombaleves

Tartalom - Savanyú tojásleves Savanyú tojásleves

Tartalom - Savanyú krumplileves Savanyú krumplileves

Tartalom - Zöldbableves Zöldbableves

Tartalom - Lebbencsleves Lebbencsleves

Tartalom - Húsleves Húsleves

Tartalom - Köménymagleves Köménymagleves

Tartalom - Nyári krumplileves Nyári krumplileves

Tartalom - Paradicsomos zöldbableves Paradicsomos zöldbableves

Tartalom - Meggyleves Meggyleves

Tartalom - Tavaszi zöldségleves Tavaszi zöldségleves

Tartalom - Borsóleves Borsóleves

Tartalom - Töltelékes zöldségleves - tányérban Töltelékes zöldségleves

Tartalom - Gulyasleves - a kész leves a leveses tálban Gulyásleves

Tartalom - Frankfurti leves - a kész leves a lábosban Frankfurti leves

Tartalom - Bableves - a kész leves a leveses tálban Bableves

Pástétomok

Tartalomjegyzék - Csirkemájkrém Csirkemájkrém

Tartalom - Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta Paradicsomos-bazsalikomos bruschetta

Tartalom - Sajtkrém Sajtkrém

Tartalom - Márványsajtos krém Márványsajtos krém

Tartalom - Kacsazsír Rámából Kacsazsír Rámából

Tartalom - Tojáskrém Tojáskrém

Tartalom - Gombakrém - tálkában Gombakrém

Tartalom - Paradicsomos krém Paradicsomos krém

Tartalom - Padlizsánkrém - tálban Padlizsánkrém (vinete)

Saláták

Tartalom - Fejes saláta répával Fejes saláta répával

Tartalom - Krumplisaláta Krumplisaláta

Tartalom - Majonézes kukorica Majonézes kukorica

Tartalom - Kovászos uborka Kovászos uborka

Tartalom - Reszelt cékla Reszelt cékla

Tartalom - Sopszka Sopszka

Tartalom - Saláta saláta Saláta saláta

Tartalom - Francia saláta - tálban Franciasaláta

Sütemények

Tartalomjegyzék - Lila hagymás kifli Lila hagymás kifli

Tartalomjegyzék - Rácsos almatorta Rácsos almatorta

Tartalom - Diótorta Diótorta

Tartalom - Piskótatorta eperrel Piskótatorta eperrel

Tartalomjegyzék - Pozsonyi patkó Pozsonyi patkó

Tartalom - Gyümölcskenyér Gyümölcskenyér

Tartalom - Vaníliakifli Vaníliás kifli

Tartalom - Darázsfészek Darázsfészek

Tartalom - Diós, mákos beigli Diós, mákos beigli

Tartalom - Kókusz-kocka Kókusz-kocka

Tartalom - Szilveszter sütemény Szilveszter sütemény

Tartalom - Túrós pogácsa Túrós pogácsa

Tartalom - Almás pite Almás pite

Tartalom - Túrós szelet Túrós szelet

Tartalom - Zserbó Zserbó

Tartalom - Szezámos rudacskák- tálban Szezámos rudacskák

Tartalom - Kókuszos keksztekercs - tányéron Kókuszos keksztekercs

81 hozzászólás

  • Edit

    Szia!!!
    Sztem szuper Anyuka vagy sokunkat úgy engednek a nagybetűsbe manapság hogy nem tanítanak meg főzni ezért ez az oldal egy Áldás!!!!mindig is utaltam mikor azt mondtak mikor főzni tanítottak hogy ránézésre tudod,hat Nem nem tudom mert ha tudnám akkor nem kellene segítség ezért áldás ez az oldal minden képével!!!!
    És azóta igaz pár év eltelt és mar gyakorlott anyuka révén minden nap főzök de azért meg mindig vissza vissza terek az oldalakra és az új receptek nem pedig nagyon nagyon örültem!!!!
    További erőt és egészséget és kívánom sokáig legyen kedved ezt folytatni!!!????
    Edit

  • Lina

    Nagyon szuper ez az oldal. 🙂 Hamarosan a párommal kiutazunk Angliába, csakúgy zsuppsz bele a nagyvilágba, az önálló életbe; tehát számomra ezek a receptek nagyon hálásak lesznek 😀 köszönöm szépen 🙂

  • timi

    Isteni ez az oldal! Amolyan anyukapotlo :))

  • Eva

    Kedves Anyuka,
    Lehetne kerni egy jo lecso receptet?
    Udvozlet Argentinabol! 🙂

    • Szia Éva!

      Tudom, ezzel még adós vagyok; de pont úgy csinálom, ahogy a “Lecsó eltevése” bejegyzésben le van írva. Csak persze kevesebb anyagból. A végén pedig ütök rá 2 személy részére 3 tojást. Akkor kész, ha a tojás kipelyhesedik, vagyis különválik a létől.
      Én nem teszek bele kolbászfélét. Rizset se. Egyszerű tojásos lecsót szoktam csinálni. Fel fogom tenni, jó? Csak nem most.

      Addig is kíséreld meg, biztos jó lesz! 🙂
      Jó nyarat!
      Mariann

  • én is 62 éves vagyok!

  • Bandi

    Nagyon jó ez az oldal, a tojásrántottán kívül mást nem tudtam eddig összedobni, de a receptek alapján már több finom ételt is készítettem és a konyha sem robbant fel közben.
    Gratula, csak így tovább, csak jót tudok mondani az oldalról!
    Egyben kellemes Húsvéti Ünnepeket! 🙂
    Bandi

  • Nem lesz jóváhangyás? Mottó, amiről nem tudsz, az még vígan létezhet, amit tudsz, azt senki sem veheti el tőled!

  • http://www.foodandwine.hu/2011/03/17/izfokozok-natrium-glutamat-msg-imp-gmp-crs
    ha ennek olvasasa megnyugtatott, akkor baj van! Az illeto szakertonek adja ki magat mert egyetemen kemiat tanult es nem ert semmit az idegrendszerhez es a biokemiahoz, egyebkent nem merne leirni ami az oldalan van, jol nezd meg az arcat, es ne higgy neki. Az arca mindent elarul.

  • Szeretnem, ha kerdeznel, oly sok az info, amit at tudok adni.

  • Nem hazudtam, hogy regen ismertek a karos hatasok, raadasul fuggoseghez is vezet, nem tudod abbahagyni, mert nem izlik nelkule a kaja, ez a legaljasabb az egeszben!!
    http://www.jomtom.hu/glutamat_szuletestol_halalig.html
    Ebben is az angol orvos konyvere hivatkoznak.

  • http://www.candidainfo.hu/natrium-glutamat-e-621-hatasa-az-idegrendszerre
    a tudas hatalom
    ezt elolvasva bolcsebb leszel, remelem, a sejtingerlest nem becslik, muszerrel objektiven merheto, nem velemeny kerdese, hanem teny! Es mindezt nem en talaltam ki, vagy almodtam meg!

    A nátrium-glutamát széles körben elterjedt ízfokozó adalékanyag, érdekessége, hogy teljesen íztelen. Ízfokozó hatását úgy éri el, hogy stimulálja az ízlelőbimbókat. Nem az ételre, hanem az agyra hat, de az intenzív íz mellé fizikai tüneteket is kap a gyanútlan fogyasztó.

    A Na-glutamát gyökerei egészen Japánig nyúlnak vissza. A japánok évezredek óta a tápanyagban gazdag tengeri hínárt használták ízfokozónak, egészen addig, amíg 1908-ban Dr. Kikunae Ikeda sikeresen izolálta a tengeri hínárban lévő ízfokozó anyagot. Ez volt a glutamát. Ezután Dr Ikeda céget alapított az anyag Na-glutamátként való forgalmazására. Idővel a nyugati világba is eljutott ez a színtelen, szagtalan, gyorsan oldódó kristályos por, ami az íztelen ételek „feljavítására” volt hivatott. Az élelmiszeripar kihasználta a nagy lehetőséget és a jelentős költségcsökkentés reményében minden komolyabb vizsgálat nélkül használni kezdte. Az 1970-es években, amikor a gyorsétkeztetés megkezdte piaci növekedését, a Na-glutamát használata óriási növekedésnek indult az élelmiszerekben. Ma már szinte mindenben megtalálható. A feldolgozott ételek többségében, valamint a gyorséttermi ételek több mint 90%-ban nagy mennyiségben Jelenlévő anyag. Levesporok, leveskockák, mártások, konzervek, fűszerkeverékek, fűszersók, fagyasztott készételek, virslik, felvágottak, szójatermékek, üdítőitalok, burgonya szirmok, snack-ek, stb. elengedhetetlen alkotóeleme. Ráadásul függővé tesz bizonyos ételek fogyasztására. Nem véletlen hogy a természetes ízű zöldségek, gyümölcsök nem ízlenek sok gyereknek, annyira hozzászoktak ennek az ízfokozónak az ételekben való jelenlétéhez. A média által közvetített reklámok ínycsiklandó ételei a „gondosan válogatott összetevőivel, íz varázslataival, íz rafinériájával”, szintén ezt függőséget erősítik.

    Mi a gond vele?

    A Na-glutamát egy neurotoxin, vagyis idegméreg. Tönkre teszi az agysejteket és többek között az agyalapi mirigy által irányított funkciókat. A következő tüneteket okozhatja: migrénes fejfájás, hányinger, hányás, hasmenés, asztmás rohamok, egyensúlyzavarok, mellkasi fájdalmak, erős szívdobogás, gyerekeknél viselkedési zavarok. Jelentkezhetnek allergiás tünetek is: bőrpír, orrfolyás, kiütések. Egyéni érzékenységnek megfelelően van, akinél a legkisebb mennyiség is azonnali reakciót vált ki van, akinél csendesen a felszín alatt munkálkodik. A gyerekek vannak a legnagyobb veszélynek kitéve, mert náluk a vér-agy gát fejletlenebb állapota miatt a mérgező anyagok könnyebben találnak utat az agyba. A legújabb kutatások szerint a Na-glutamát nem egyszerűen csak allergiát okoz, hanem idegi elváltozásokat is pl. Parkinson, vagy Alzheimer -kór. Káros hatásáról már 1968-ban lehetett cikket olvasni egy neves amerikai orvosi lapban, azóta számos kísérlet bizonyította sejtméreg mivoltát.

    A glutamát ingerületátvivő aminosav, az agyi neuronok közötti információ átvitelben játszik szerepet. Ma már ismert, hogy a leggyakoribb daganatfajtáknak: mell, prosztata, bőr, vastagbél, tüdő, petefészekrák, valamint a fej és nyaki tumoroknak vannak glutamát receptoraik. Ha ezek a daganatok sok glutamátot választanak ki, sokkal gyorsabban nőnek és terjednek, valamint a szokásos kezelési eljárást is megzavarják.

    Mégis minek köszönhető töretlen lendülete?

    Ahol csillapíthatatlan a profitéhség, ott könnyen eltűnnek a tömeges fogyasztói panaszok és könnyű szőnyeg alá söpörni a kutatási eredményeket. Tény azonban, hogy az emberek zöme érzékenyen reagál a glutamátra. A nyugati orvosi modell nem veszi figyelembe az élelmiszer bevitelt és az élelmiszereken keresztül felhalmozódott kémiai anyagok hatását, ezért sokáig az FAO vagy az EU szakértői elbagatellizálták a jelenséget mondván, nincs tudományos bizonyíték a glutamát egészségügyi kockázatára. A vitatott ízfokozók legújabb megítélése már sokkal szigorúbb. A Független Egészségtanács Fórumában megjelent cikk szerint a glutamát kerülendő, egészségkárosító hatású adalékanyag. Addig is, amíg eltűnik az élelmiszerekből – erre sok esélyt nem látok, figyeljünk az összetevőkre. Ma már sokan tisztában vannak a glutamát káros hatásával, ezért a glutamátot cselesen különböző nevek alatt rejtik el az ételek összetevőiben. Ha ezekkel találkozik, ne vegye meg: E-621, hidrolizált növényi fehérje, élesztő kivonat, autogénezett élesztő, ízfokozók, kálcium kazein, nátrium kazein, texturált fehérje. Ha ezeket látja az élelmiszer címkén, akkor biztos, hogy glutamáttal akarják megetetni.

    Óvja önmaga és gyermeke egészségét.

  • Na igen, elso alkalommal nem ismerhetem az oldal szerkezetet ezt talan megbocsajtod? De a lenyegre koncentralj, ne arra hol szoltam hozza! Ugye nem gondolod komolyan, hogy valaminek az artalmassaga az velemeny kerdese? Ez nem irodalmi mu, amirol az izlesek alapjan lehet megengedett velemenykulonbseg! Ezen azert gondolkozz el kerlek. Itt tenyekrol van szo. Annak aki eladja sohase higgy! Nekem nem fuzodik hozza semmilyen anyagi sem mas erdekem, hogy ijesztgetesben kejelegjek! Informaciot csak tiszta forrasbol, el nem kotelezett szakvelemeny formajaban bolcs beszerezni. Egyelore hirtelen csak angol forrast talaltam , de majd utana nezek magyarnak is. Ket egymasnak ellentmondo allitas nem lehet egyszerre igaz (art vagy nem), kodosites azt allitani, hogy a tema ellentmondasos vagy a velemenyek megoszlanak, ergo nem erdemes aggodni, amig bele nem doglunk, akkor meg mar ugyis keso a banat, a gyarto az alkalmazo meg kozben megszedi magat.

    a cikk egy orvostol, aki mas orvosok eredmenyeire hivatkozik:
    http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2009/04/21/msg-is-this-silent-killer-lurking-in-your-kitchen-cabinets.aspx
    idezet:
    Why MSG is so Dangerous

    One of the best overviews of the very real dangers of MSG comes from Dr. Russell Blaylock, a board-certified neurosurgeon and author of “Excitotoxins: The Taste that Kills.” In it he explains that MSG is an excitotoxin, which means it overexcites your cells to the point of damage or death, causing brain damage to varying degrees — and potentially even triggering or worsening learning disabilities, Alzheimer’s disease, Parkinson’s disease, Lou Gehrig’s disease and more.
    Az iz, ami gyilkol (na nem ugy mint a cian) izgatotoxin ami tulizgatja a sejteket egeszen a sejtkarosodasig vagy sejthalalig elmenoen, ezzel kulonbozo foku agykarosodast okozva es potencionalisan tanulasi keptelenseget nehezseget kivaltva vagy azt fokozva. Alzheimer, Parkinson, Lou Gehrig es egyeb idegrendszeri betegseget okozva. Most egy pillanatra fogadd el, hogy mindez igaz (feltetelesen)! Kerdesem az, hogy akkor tovabb mergezed magad es a csaladod? Ha csak minimalis eselye van, hogy veszelyes, akkor kockazatosan elsz tovabb mert igy izgalmasabb? A medicina alaptorvenye az (manapsag ezt elhallgatjak), hogy ha a legkisebb gyanu van artalomra, akkor addig mig tokeletesen nem bizonyitott az ellenkezoje azt igenis artalmasnak kell elfogadni. Ma azt uvoltik, hogy csak ennyi meg annyi szazalek halt meg benult le stb. nincs bizonyitva az artalmassaga!!! Horribile dictum az alaptorvenynek ez a megtiprasa, kiforgatasa aljas anyagi erdekbol!! Ezt nem lehet konnyen venni lelkiismeretfurdalas nelkul! Van ehhez erdemi hozzaszolasod, vagy az altudomanyos velemenyeknek hiszel? Miert hiszed, hogy egy idegsebesz szakorvosnak az a hobbija, hogy riogassa a nepet, es ezert kepes egy fiktiv konyvet is megirni. Vagy eppen azt, hogy ven fejjel es elettapasztalattal en is maniakus riogato vagyok, estleg valaki penzel is ezert. Gondolkozz el azon mi a kulonbseg az informacio es a tudas kozott. Ha erre van helyes valaszod, akkor mar jo nyomon haladsz. Vagy maradsz a pokhendi modinal a mergezo alapanyagok hasznalataval, nincs is miert mentegetozni, csak magad es esetleg csaladod mergezed, nem engem, az biztos. Ne legyen ebgondolat. Tokeletes ertes helyett tokeletes felreertes. Csak az a meresz az egeszseg teren, kinek keves a tudasa.

  • Jol demonstralt oldal, egyetlen felelmem az egeszsegkarosito szoja, MSG es margarinok hasznalata, ami szinte reklam. A szoja nagy valoszinuseggel genmodositott, ami szinten veszelyes. Jol dokumentalt artalmakrol beszelek, nezz utana az interneten. Rossz dolgokat ajanlani akkor se mentseg, ha nem tudsz rola.
    Carolina

    • Kedves Carolina!

      Örülök, hogy rátaláltál a honlapomra, és – a félelmedtől eltekintve – kedvező a véleményed! 🙂
      Ami a szóját, margarint, MSG-t illeti, az a véleményem, hogy mindenki olyan alapanyagokkal dolgozzon, amilyennel szeretne, vagy amilyennel tud.

      Egyébként azt se tudtam, mi az az MSG, ezért kíváncsiságból utánanéztem. Ezt a cikket olvastam el:
      http://www.foodandwine.hu/2011/03/17/izfokozok-natrium-glutamat-msg-imp-gmp-crs/
      Megtudtam, hogy az MSG a nátrium-glutamát ízfokozó angol rövidítése. 🙂
      Ezzel kapcsolatban ajánlom figyelmedbe a “Zsírfélék, sófélék” című írásomat itt a honlapon; a jobb sávban, az Oldalak címszó alatt találod meg a linkjét.

      Honlapomnak az a célja, hogy segítsen az ételek elkészítésében – nem pedig az, hogy élelmiszereket ajánljon.
      A fotók természetesen azokat az alapanyagokat mutatják, amit jómagam használok az adott recepthez. Mindenkinek joga van rossznak tartani ezeket az alapanyagokat. Ekkor nincs más teendője, mint mással helyettesíteni őket. Olyannal, amiket egészségesnek tart. Mentegetőzni az általam használt alapanyagokért eszem ágában sincs!
      A hozzászólásokból úgy látom, hogy elértem a célomat – sokak vették a bátorságot, hogy nekiálljanak egy-egy kaja megfőzésének, és sikerült nekik! 🙂

      Kívánom neked, hogy találd meg a tudomány mai állása szerinti egészséges alapanyagokat a főzéshez, és azokat alkalmazva bátran használd a leírásaimat! 🙂
      Szép napot!
      Mariann

  • Verus

    Nagyon örülök, hogy megtaláltalak, sokszor kerestem “lépésről-lépésre” leírt, fényképekkel illusztrált recepteket, és most teljesen véletlenül bukkantam Rád. Bekerültél a kedvencekbe, hogy újra, meg újra visszataláljak. További sok sikert és kitartást kívánok az oldal szerkesztéséhez!

    • Szia Verus!

      Köszönöm szépen lelkes hozzászólásodat! 🙂 Ez megerősít abban a hitemben, hogy vannak, akiknek jól jön ez a részletesség. 🙂
      Még mindig szeretem csinálni. 🙂
      Igaz is, mindjárt szerkesztek egy “5 éves a honlap” bejegyzést. 🙂

      Sok sikert a főzésben!
      Mariann

  • Jövendőbeli háziasszony:)

    Nagyon hálás vagyok ennek az oldalnak, hisz 20 éves létemre semmit nem tudok összedobni, és épp készülök összeköltözni a párommal. Nagyon félek attól, hogy csalódást okozok neki, de amióta ezt az oldalt megtaláltam, sok reményt fűzök a főzőcskézéshez 🙂 a részletes magyarázat és a számtalan kép sokat segített, régóta keresek olyan oldalt, ahol szinte minden mozdulatról van egy fotó. Köszönöm még egyszer, rengeteg segítséget nyújtott nekem.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.