Szójafasírt

Szójafasírt - kész Szójafasírt - hozzávalók

Hozzávalók:

  • 1 doboz Szilas szójás fasírtpor
  • 1/2 l olaj a sütéshez
  • prézli

Elkészítés:

Vedd ki a dobozból a fasírtport, és szórd egy tálkába. Önts rá 2,5 dl vizet. (2 dl-t ír, de jobb egy kicsit több.) Hagyd állni 10 percig.

Szójafasírt - fasírtpor tálba Szójafasírt - önts rá vizet Szójafasírt - 10 percig álljon

Szójafasírt - nincs prézli Ekkor jönne a prézli odakészítése, de most valahogy nem volt. Így hát a 10 percet arra használtam, hogy száraz kenyeret daráltam prézlinek.

Elő a jó kis 20 éves Moulinex elektromos darálót, bele a diódaráló betétet. Jöhet a spájzból a száraz kenyérhéj, amit átborítok egy nagy tálba. Szükség van még egy tálra, amibe a darálmány kerül. Nagyon gyorsan megy, csak éjfél körül panelben mások nem örülnek neki. 🙂

Szójafasírt - Prézli darálás - gép Szójafasírt - száraz kenyér bele Szójafasírt - jön a prézli

Szójafasírt - tedd oda az olajat E rövid kitérő után – a 10 perc már letelt – akkor jöhet a folytatás. Mielőtt a fasírtok gömbölyítésébe fognál, tedd oda az olajat melegedni egy kisebb fazékba. (Azért jobb a fazék, mint a lábos, mert ebből nem fut ki könnyen az olaj.) Legalább 4 cm mély legyen az olaj.

Ilyen bő olajos sütéshez jó a használt olaj is, de azért 2-3 alkalom után egy tölcsérrel öntsd vissza egy olajosüvegbe, és tedd félre. Az Interneten utána tudsz nézni, hogy hol vesznek át használt étolajat, fél évenként egyszer elviheted oda az összegyűlt égett olajakat.

Amíg az olaj felforrósodik, készítsd el az első adag fasírtot. Egy kis tálkába tégy prézlit, fakanállal vagy kanállal végy ki egy adagot a masszából, és vizes kézzel a két tenyered között formálj belőle takaros golyócskát. Utána végy a bal kezedbe egy kevés prézlit, és most megint gömbörgesd egy kicsit a két tenyered között a fasírtot, hogy mindenütt prézlis legyen.

Szójafasírt - prézli és massza Szójafasírt - egy adag a fakanálon Szójafasírt - 10-11 golyó a fele

10-11 darab a fele, ennyit süss ki egyszerre. Óvatosan tedd a golyókat a forró olajba. Egyszer fakanállal megmozgathatod őket, de nem fontos. (Amíg az első adag sül, formázd meg a maradékot is.) Ha szép piros, akkor emeld ki a fasírtokat egy lyukas kiszedőkanállal.

Szójafasírt - tedd oda sülni Szójafasírt - süsd pirosra Szójafasírt - vedd ki egy lyukas kiszedővel

Szójafasírt - kész Egy szép tálalótálba tegyél konyhai törlőt itatósnak, és arra szedd a fasírtokat.
Köretnek tört krumpli, rizs vagy párolt zöldség jó hozzá. Feltétlenül legyen valami saláta! (Hidegen is finom, kenyérrel és valamilyen zöldséggel.)


Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.