Sütőben sült krumpli

Sütőben sült krumpli - Kész, tálban.

Hozzávalók:

 • fejenként 4 kisebb krumpli
 • olaj
 • bors
 • valamilyen zöldfűszer, lehet száraz is (borsikafű, bazsalikom, kakukkfű, rozmaring). Itt borsikafű van.
Sütőben sült krumpli - Hozzávalók

Elkészítés:

Mosd meg a krumplit, és hámozd meg. A pucolt krumplit tedd egy vízzel félig telt tálba. Az olyan krumplit, amelyikbe beleástak, hámozás után vágd ketté az ásónyomban. Úgy könnyen ki tudod vágni a hibás részt. A megpucolt krumplikat megint mosd meg.

Sütőben sült krumpli - Az olyan krumplit, amibe beleástak, vágd ketté a nyomban! Sütőben sült krumpli - Kettévágás után jól hozzáférhető a hibás rész! Sütőben sült krumpli - Le van vágva a hibás rész!

Gyújtsd be a sütőt, állítsd forróra (220 fok).

Sütőben sült krumpli - Önts olajat a tepsibe!Sütőben sült krumpli - Tedd be a tepsit a sütőbe, hogy forrósodjon az olaj!

Vedd elő a hőálló tepsit, amiben sütni fogod a krumplit, önts bele olajat, és futtasd körbe a tepsi alján. Tedd be a tepsit a sütőbe, mert forró olajba teszed majd a krumplit.

Sütőben sült krumpli - Vágd fel vastag szeletekre a krumplit!Sütőben sült krumpli - Fogd össze a konyharuhát a krumpli körül, és markolászással szárítsd meg a krumplikat!

Teríts ki egy tiszta konyharuhát, és arra karikázd fel a krumplit. Vagy keresztben vágd jó vastag (kb. másfél cm) szeletekre, vagy hosszában egyszerűen vágd ketté. Utána fogd össze a konyharuhát a krumpli körül. Fél kézzel tartsd a bugyolát, másik kezeddel meg markolászd a krumplikat a ruhán keresztül, hogy leszárítsd őket. Aztán lógasd a batyut a tálba, és töröld vele szárazra a tálat. Most húzd ki a konyharuhát a krumpli alól. Végül egy edényalátétre vedd ki a sütőből a tepsit, és óvatosan borítsd bele a száraz krumpliszeleteket.

Sütőben sült krumpli - A krumplibatyuval töröld ki a tálat! Sütőben sült krumpli - Húzd ki a konyharuhát a krumpli alól! Sütőben sült krumpli - A tálból borítsd a forró olajos tepsibe a krumplit!

Amelyik krumplinak gömbölyű az egyik fele, azt fektesd a talpára. Szóval egyesével rendezd el a krumplszeleteket, mindegyik a sík felületével legyen az olajban. Utána egyesével sózd meg őket. Egyenletesen szórd meg durva őrlésű borssal. (Persze, ha nincs, akkor a finom őrlésű is jó ám!) Ha friss zöldfűszered van, akkor vágd apróra, ha szárított, akkor húzd le a leveleket az ágacskákról.

Sütőben sült krumpli - Egyesével sózd meg a krumplikat! Sütőben sült krumpli - Egyenletesen szórd meg borssal a krumplikat! Sütőben sült krumpli - A borsikafű-ágról két ujjaddal húzd le a leveleket!

Egyenletesen morzsold (vagy szórd) a zöldfűszert a krumplira.  Mehet is a sütőbe!

Sütőben sült krumpli - Morzsold a borsikafüvet a krumplira! Sütőben sült krumpli - A fűszerezett krumplival teli tepsi, mehet a sütőbe! Sütőben sült krumpli - A fűszerezett krumplival teli tepsit tedd a sütőbe!

Sütőben sült krumpli - Először 20 percig süsd a krumplit! Állítsd be az órát 20 percre! Ha letelt az idő, vedd ki a tepsit, és egyenként fordíts meg minden szem krumplit. Így is süsd még 5 percig! Ha úgy látod, hogy elég piros, akkor egy kiszedővel szedd ki egy tálba. Ennyi!

Sütőben sült krumpli - 20 perc múlva vedd ki a krumplit! Sütőben sült krumpli - 20 perc múlva egyenként fordítsd meg a krumplikat! Sütőben sült krumpli - Krumplikiszedővel szedd ki a krumplit a tepsiből egy tálba!

Sütőben sült krumpli - Kész, tányérban.

Annyira finom, porhanyós! És nem kell sózni, már magába itta a sót!

Csak vigyázz, ne süsd túl pirosra, mert akkor kemény lesz!

Jó étvágyat!

7 hozzászólás

 • Tamas Dober

  Sziasztok!

  Nagyon jó elsőkrumplisnak lenni, szuper a recept! Kár, hogy nem eléggé figyeltem, hogy egyformák legyenek a szeletek, dehát majd legközelebb!

  Tamás

 • Kedves Olivér!

  Örülök, hogy sikerült a sütőben sült krumplid! 🙂
  Ez tényleg nagyon finom! Egész más így az íze, mint a fent, a gázon, bő olajban sültnek, ugye?

  Főzzél bátran mást is!
  További sikereket!
  Mariann

 • Juhász Olivér

  Készen is van, nagyon finomra sikerült, köszönöm a receptet! 🙂

 • Juhász Olivér

  Üdv!

  Én is elsőkrumplis vagyok – bár én rakott krumplit igyekeztem csinálni, de a végére megmaradt egy halom felhasználatlan krumpliszelet, mert kicsit elszámítottam magam. Lehet kipróbálom a Te módszeredet, mégse menjen tönkre! 🙂

 • Szia Gergely!

  Biztos jó lesz a krumpli! Majd kiszárad!
  Csak ne forgasd meg hamar, mert szétmegy. Ha már megkeményedett a külseje, akkor szabad megfordítani. Lehet, hogy egy késsel jól alányúlva fel kell kaparni, hogy ne váljon le róla a megsült réteg. De ha leválik, az se baj, megeszitek külön! 🙂 Szóval nemigen lehet elrontani. Finomabb, mint a bő olajban, fent, a gázon sült krumpli.

  Esetleg írd majd meg, hogy milyen lett!
  Remélem, sikerül, és az felbátorít a további próbálkozásra!
  Éljenek az elsőkrumplisok!

  Mariann

 • Haszonits Gergely

  Sziasztok!
  A mi krumplink az vizes volt. Úgyis jó lesz?….Életem első krumplisütése ez 😀
  Valami csak lesz belőle reméljük 😀
  Üdv minden szakácsnak 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.