Sült töltelék

Sült töltelék - kész

Hozzávalók:

 • 5 nyers tojás
 • 2 főtt tojás
 • 2 db száraz kenyér v. zsemle
 • kb. 15 dkg sajt
 • 1 fej hagyma
 • zöldhagyma szár
 • petrezselyem zöldje
 • 2 evőkanál tejföl
 • őrölt bors
 • borsikafű
 • egész szerecsendió
 • 1 fakanál Vegeta
 • 1/2 kávéskanál só
 • olaj
Sült töltelék - Hozzávalók

Elkészítés:

Hideg vízbe tégy oda főni 2 tojást. Forrástól számítva 10 percig főzd.

Sült töltelék - Áztasd be a kenyeret! Sült töltelék - Dinszteld meg a hagymát!

Közben egy tál vízbe tedd bele a 2 kenyérdarabot, hadd ázzon. Pucold meg a hagymát, vágd fel apróra, és kevés olajon dinszteld meg egy teflonedényben. Amíg párolódik, foglalkozz a hagymaszárakkal. Amelyik nagyon széles, azt hosszában vágd ketté. Ha mindegyik szár ott van a vágódeszkán, akkor keresztben vágd át a köteget, tedd egymás mellé, és vágd apróra a szárakat. Kapard a párolt hagymára, keverd össze, és dinszteld még egy kicsit.

Sült töltelék - A hagymaszárakat hosszában vágd ketté! Sült töltelék - A hagymaszárakat keresztben vágd ketté! Sült töltelék - A hagymaszárakat tedd a sülő hagymához!

Sült töltelék - Dinsztelt hagyma kész! Vedd le a tűzről a hagymát, és tedd félre, hadd hűljön!

Közben biztos megfőtt a tojás. Öntsd le róla a meleg vizet, és önts hideg vizet a tojásokra. Hagyd úgy, majd később megpucolod.

Most kezdd el összeállítani a tölteléket! Végy egy tálat, és morzsold bele a jól kinyomkodott áztatott kenyereket. Aztán egyesével üsd fel a tojásokat egy tálkába, és csak akkor tedd a töltelékhez, ha jó szagú. Keverd el őket, és a fakanállal nyomkodd szét a kenyérdarabokat. (Ezen a ponton áttettem az egészet egy másik tálba, mert a sárga tálban nem látszott jól a sárga töltelék.) Tedd hozzá a fűszereket: 1 fakanál Vegeta, 1/2 kávéskanál só, egy kis bors, egy kis borsikafű; végül reszelj bele egy fél szerecsendiót.

Sült töltelék - Nyomd ki a kenyérből a vizet, és morzsold a tálba! Sült töltelék - Üsd a tojásokat a tálba! Sült töltelék - Reszeld bele a szerecsendiót!

Most pucold meg a 2 főtt tojást. Üsd az asztalhoz, majd sodord meg a tenyered közt. Ekkor elválik a hártya a héjtól, és könnyű lesz pucolni. Ha kész, hosszában negyedeld, és vagdosd a töltelékhez, apró darabkákban. Keverd el!

Aztán kapard bele a párolt hagymát, és megint keverd el. Reszeld bele a sajtot, keverd el.

Sült töltelék - Vágd bele a főtt tojást! Sült töltelék - Kapard bele a dinsztelt hagymát! Sült töltelék - Reszeld bele a sajtot!

Már csak a petrezselyem van hátra. Ha nagy szálakat használsz, akkor előbb tépd le minden szálról a két oldalágat, és tövüket illeszd a főszál tövéhez. (Így kevesebb szár kerül a levelek közé.) Ezt csináld meg minden szállal, aztán a levelek tövében vágd le a szárakat. A leveleket vágd fel apróra, tedd a töltelékhez.

Sült töltelék - 1 szál petrezselyem! Sült töltelék - Tépd le a két oldalágat a petrezselyemszálról! Sült töltelék - Add a petrezselymet a töltelékhez!

Ja! Még a tejfölt is hozzá kell adni! Még egy utolsó keverés, és mindjárt átkaparhatod a hőálló tepsibe, csak előbb olajozd ki. Csak kevés olajat önts a tepsibe, azt oszlasd el az edény alján, de még az oldalát is olajozd meg, hogy ne ragadjon hozzá a töltelék. Tehát most borítsd a tölteléket a tepsibe, és amit fakanállal már nem tudsz kiszedni, azt az ujjaddal kapard ki a tálból. Kár veszni hagyni! Tedd a tepsit a meleg sütőbe, és süsd 30 percig. Az utolsó 5 percben add rá a légkeverést, ha tud ilyet a sütőd, mert akkor hamar szép piros lesz a töltelék.

Sült töltelék - Add a tejfölt a töltelékhez! Sült töltelék - Kapard a tölteléket a tepsibe! Sült töltelék - Tedd a tepsit a sütőbe!

Sült töltelék - Ilyen szép, ha kész! Ilyen szép, ha kész! Úgy vágj belőle, hogy a kb. 5 cm széles csíkokat még 3 darabra vágod.
Sült töltelék - tányérban

Valamilyen savanyú feltétlenül legyen hozzá!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.