Sajtkrém

Sajtkrém - Kész, pirítóson.

Hozzávalók:

  • 15 dkg sajt, mondjuk 7-7 dkg Trappista és Karaván, vagy 5-5-5 dkg háromféle sajtból
  • 20 dkg Ráma vagy inkább vaj
  • 4 evőkanál tejföl (kb. 1,5 dl)
  • 2 kiskanál Vegeta
Sajtkrém - Hozzávalók

Elkészítés:

Azt javaslom, hogy fél adag hozzávalóból csináld, mert ez nagyon sok lett. Most 2 hétig ehetnénk, ha nem adnék a gyerekekek is belőle, hogy vigyék el magukkal. 🙂

Sajtreszelőn reszeld le a sajtot! A sajtdarabok végét már csak az ujjaddal lapítsd a reszelőhöz, úgy nyomd át rajta. Ha végeztél, a kezeddel söpörd le a sajtdarabkákat a reszelőről, kívül-belül.

Sajtkrém - Reszeld le a sajtot! Sajtkrém - A sajt végét az ujjaddal lapítsd a reszelőhöz, úgy nyomd át rajta! Sajtkrém - A tenyereddel söpörd le a sajtmorzsákat a reszelőről! Sajtkrém - Készen van a reszelt sajt!

Mérd ki a 20 dkg Rámát, tedd egy közepesen nagy tálkába, és villával nyomkodd szét. Szórj hozzá 2  csapott kiskanál Vegetát, és jól keverd el.

Sajtkrém - Mérd ki a 20 dkg Rámát! Sajtkrém - Villával nyomkodd szét a vajat! Sajtkrém - Sózd meg a vajat 2 kiskanál Vegetával!

Tégy hozzá bő 4 evőkanál tejfölt, keverd el, és borítsd bele a reszelt sajtot. Megint keverd el.

Sajtkrém - Tégy hozzá 4 evőkanál tejfölt! Sajtkrém - Keverd el a vajat a tejföllel! Sajtkrém - Borítsd a tejfölös vajhoz a reszelt sajtot!

Botmixerrel turmixold össze. A keverőrúdról kapard le az értékes sajtkrémet (belülről is), és tedd félre a rudat egy kistányérra; amit arról kenyérrel levadászol, az elég egy embernek vacsorára. 🙂

Sajtkrém - Botmixerrel turmixold össze a sajtkrémet! Sajtkrém - Egy kiskanállal kapard le a mixer-rúdról a sajtkrémet! Sajtkrém - Tedd félre a sajtkrémes mixer-rudat!

Sajtkrém - Szedd át a sajtkrémet egy zárható tetejű dobozba!Sajtkrém - A tálból kenyérrel kitörölt sajtkrémet a kutya kapta!

A kész sajtkrémet szedd át egy zárható tetejű dobozba, és mehet a hűtőbe. (Én a kiürült tejfölösdobozba kapartam vissza.) A tálat csak akkor mosogasd el, miután egy kenyérdarabbal tisztára törülted!

Sajtkrém - Kend meg a pirítóst sajtkrémmel!

Friss pirítósra kenve igen finom; de valamilyen zöldség legyen hozzá!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.