Rozmaringos újkrumpli

Rozmaringos újkrumpli - Tányérban

Hozzávalók:

  • kb. 70 dkg apró újkrumpli
  • frissen őrölt bors (de lehet tasakos is)
  • 2 db 10 cm-es friss rozmaring ág (vagy több rövidebb)
  • olívaolaj
Rozmaringos újkrumpli - Hozzávalók

Elkészítés:

Gyújtsd be a sütőt, és állítsd kb. 220 fok melegre. Mire megtisztítod a krumplit, bemelegszik.

Egy olyan tálban, amiben bőven elfér, mosd meg a krumplit, és eressz rá vizet. Kiskéssel kapard le a héjukat (közben gyakran mártsd a vízbe a kést), és a pucolt krumplit tedd egy másik, vízzel teli tálba.

Rozmaringos újkrumpli - Mosd meg a héjas krumplit! Rozmaringos újkrumpli - Kapard le a krumplik héját! Rozmaringos újkrumpli - A pucolt krumpli.

A csap alatt jól mosd meg, és öntsd le róla a vizet. Borítsd egy tiszta konyharuhára, fogd össze a ruhát, és gyúrd meg a krumplikat, hogy a ruha felvegye a nedvességet, a krumpli pedig száraz legyen.

Rozmaringos újkrumpli - A krumplik a konyharuhán Rozmaringos újkrumpli - A krumplik a konyharuha batyuban Rozmaringos újkrumpli - A megszárított krumplik

Egy olyan teflonedénybe, amit be lehet tenni a sütőbe, önts egy kevés olívaolajat, és tedd be a sütőbe melegedni. Darabold fel a krumplikat, de ne túl apróra. A piciket hagyd egyben! A diónyikat is csak félbe vágd, és csak a fél tojás nagyságúakat negyedeld!

Rozmaringos újkrumpli - Önts olajat a teflonedénybe! Rozmaringos újkrumpli - A teflonedényt tedd be a sütőbe! Rozmaringos újkrumpli - Amíg melegszik az olaj, darabold fel a krumplikat!

Vedd ki az edényt a sütőből, tedd bele a krumplit, és oszlasd el egyenletesen. Szórd meg frissen őrölt borssal, keverd meg, és addig is, amíg a rozmaringgal foglalkozol, tedd oda a sütőbe sülni.

Rozmaringos újkrumpli - Hintsd meg a krumplit frissen őrölt borssal! Rozmaringos újkrumpli - Keverd össze! Rozmaringos újkrumpli - Tedd vissza az edényt a sütőbe!

Rozmaringos újkrumpli - Vágj le 2 ágat a friss rozmaringról! Rozmaringos újkrumpli - Mosd meg a rozmaringot! Ollóval nyisszants le 2 ágat a friss rozmaringról. Mosd meg, és vigyázz minden levélkére! Húzd le a leveleket az ágakról! (A csupasz ágak mehetnek a szemétbe.) Vágd fel apró darabokra a leveleket!
Rozmaringos újkrumpli - Húzd le az ágról a leveleket! Rozmaringos újkrumpli - Vágd apróra a rozmaringot!

Most vedd ki a sütőből a krumplit, tedd egy edényalátétre, és egyenletesen eloszlatva szórd a rozmaringot a krumplira. Keverd meg, és tedd vissza sülni 30 percre. 20 perc után vedd ki, és keverd meg, hogy most más oldalak is pirulhassanak.

Rozmaringos újkrumpli - Szórd a rozmaringot a krumplira! Rozmaringos újkrumpli - Süljön 30 percig! Rozmaringos újkrumpli - 20 perc múlva keverd meg!

Rozmaringos újkrumpli - Megsült! Ha letelt az idő, oltsd el a gázt, és szedd ki a krumplit egy tálaló-tálba.
Rozmaringos újkrumpli - A kész krumplit szedd ki egy tálba!

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.