Rozmaringos újkrumpli
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Gyújtsd be a sütőt, és állítsd kb. 220 fok melegre. Mire megtisztítod a krumplit, bemelegszik.
Egy olyan tálban, amiben bőven elfér, mosd meg a krumplit, és eressz rá vizet. Kiskéssel kapard le a héjukat (közben gyakran mártsd a vízbe a kést), és a pucolt krumplit tedd egy másik, vízzel teli tálba.
A csap alatt jól mosd meg, és öntsd le róla a vizet. Borítsd egy tiszta konyharuhára, fogd össze a ruhát, és gyúrd meg a krumplikat, hogy a ruha felvegye a nedvességet, a krumpli pedig száraz legyen.
Egy olyan teflonedénybe, amit be lehet tenni a sütőbe, önts egy kevés olívaolajat, és tedd be a sütőbe melegedni. Darabold fel a krumplikat, de ne túl apróra. A piciket hagyd egyben! A diónyikat is csak félbe vágd, és csak a fél tojás nagyságúakat negyedeld!
Vedd ki az edényt a sütőből, tedd bele a krumplit, és oszlasd el egyenletesen. Szórd meg frissen őrölt borssal, keverd meg, és addig is, amíg a rozmaringgal foglalkozol, tedd oda a sütőbe sülni.
Ollóval nyisszants le 2 ágat a friss rozmaringról. Mosd meg, és vigyázz minden levélkére! Húzd le a leveleket az ágakról! (A csupasz ágak mehetnek a szemétbe.) Vágd fel apró darabokra a leveleket! | ||
Most vedd ki a sütőből a krumplit, tedd egy edényalátétre, és egyenletesen eloszlatva szórd a rozmaringot a krumplira. Keverd meg, és tedd vissza sülni 30 percre. 20 perc után vedd ki, és keverd meg, hogy most más oldalak is pirulhassanak.
Ha letelt az idő, oltsd el a gázt, és szedd ki a krumplit egy tálaló-tálba. |
Jó étvágyat! |