Rizs
Hozzávalók:
Lényeg az, hogy 1 bögre rizs legyen, nem fontos a barna rizs!
|
|
Elkészítés:
Egy bögrébe öntsd bele a tasak rizset (kb. félig telik meg tőle). A bögre másik felébe tölts barna rizset a tasakból.
A barna rizset és az előfőzött, tasakos rizset nem kell megmosni, de ha normál, 1 kg-os rizset főzöl, akkor a kimért fél bögre rizset öntsd át egy nagyobb szűrőbe, és jól mosd át a csapnál. Csöpögtesd is le. Már ne öntsd vissza a bögrébe, azt most félig töltsd meg barna rizzsel.
A gázra tégy egy lapot, hogy ne égjen oda a rizs. Egy teflon edénybe önts egy kevés olajat, nagy lángon melegítsd meg, és öntsd bele a bögre rizset. Kevergetve forrósítsd fel. Ha üvegesre sült, akkor önts hozzá két bögre forró vizet.
Ha a csapból nem jön jó forró víz, akkor mihelyt odatetted sülni a rizset, forralj fel egy lábosban 2 bögre vizet, és ezzel öntsd majd fel a rizset.
Adj hozzá 1 fakanál pritamin paprikát (sós darált paprika), 1 fakanál Vegetát, 3 csipet borsot és 3 csipet sót. Keverd össze.
Fedd le, és ha forrni kezd, vedd takarékra a lángot, és egy picit húzd félre a fedőt, hogy ne “köpködjön” a gőz. Negyedóra múlva kész. Közben kavard meg egyszer. |
Amíg fő, vágd fel a petrezselymet apróra. Ha kész a rizs, tedd hozzá, és egy villával oszlasd el benne. (Ha fémvillát használsz, akkor ne érj le vele a teflonedény aljáig!)
Tálaláshoz szedd át egy szép tálba, és kész! Jó étvágyat! |