Rántott hús

Rántott hús - Kész, jénai tálon.

Hozzávalók:

 • kb. fél kg csont nélküli sertéskaraj (ebből 8 szelet hús lesz)
 • 2 tojás (tulajdonképpen 1 is elég)
 • liszt
 • prézli
 • olaj
Rántott hús - Hozzávalók

Elkészítés:

A csapnál egy tálban mosd meg a húst meleg vízben. Tedd a húst vágódeszkára. A deszka alá tegyél egy tálcát, hogy az esetleg lecsöpögő húslé arra menjen. Egy nagy, éles késsel vágd fel a húst kb. másfél cm vastag szeletekre.

Rántott hús - Mosd meg a húst meleg vízzel! Rántott hús - Szeleteld fel a húst másfél cm vastag szeletekre! Rántott hús - 8 szelet lett!

A szeletek hátán lévő kövérjét a kés hegyével vagdosd be, kb. 3 cm-enként. Húsklopfolóval klopfold ki a hús mindkét oldalát, vagy kés fokával ütögesd végig a hússzeletet valamilyen irányban, aztán pedig rá merőlegesen is – utánozva a klopfolót. Ha végeztél az összes szelettel, akkor önts két ujjnyi olajat egy fazékba, és tedd oda melegedni, közepes lángon.

Rántott hús - A szeletek hátán lévő kövérjét vagdosd be 3 cm-enként! Rántott hús - Klopfold ki a hússzeleteket! Rántott hús - Önts olajat a fazékba!

Készítsd elő a terepet a panírozáshoz! A lisztnek elég egy tányér is, a tojásnak egy mélyebb tálka, a prézlinek pedig egy nagyobb tál. Balról legyen ott a só, jobbra pedig kell egy másik deszka vagy tálca, amire a panírozott húst teszed. A hús egyik oldalát vagy ott helyben a deszkán sózd meg, vagy fektesd a tenyerdre, és ott. A sózott felével lefelé tedd a húst a lisztbe, és sózd meg a másik felét is, a csipet sót egyenletesen eloszlatva a felületén. Kézzel forgasd meg a hús mindkét oldalát a lisztben.

Rántott hús - Készítsd elő a panírozás kellékeit! Rántott hús - A hús egyik felét a tenyeremen sózom meg! Rántott hús - A hús másik felét a lisztben sózom meg!

Aztán kézzel tedd át a tojásba, és villával mártsd meg benne a hús mindkét oldalát. Utána csöpögtesd le, és tedd át a húst a prézlibe.

Rántott hús - Villával mártsd meg a hús mindkét oldalát a tojásban! Rántott hús - Villával emeld át a húst a prézlibe! Rántott hús - A hús a prézliben.

Szórd meg prézlivel a húst, aztán nyomkodd rá a prézlit. Így nem lesz ragacsos a kezed. (Csak egy kicsit.) Fordítsd meg a húst, és a másik oldalára is nyomkodj prézlit. Mire a húsok felét bepanírozod, valószínűleg már felforrósodik az olaj.

Rántott hús - Szórd meg prézlivel a húst, aztán nyomkodd rá a prézlit! Rántott hús - Kézzel vedd ki a prézliből a bepanírozott húst! Rántott hús - Vidd a panírozott húsokat a forró olaj közelébe!

Lógasd bele a hús hegyét az olajba, és ha serceg, akkor már elég meleg az olaj. Ha nem, akkor még várj. Szóval a forró olajba fektess óvatosan 2 szelet húst, aztán vedd le közepesre a lángot, és fedő alatt süsd a húst. Amíg sül a hús, panírozd be a maradék hússzeleteket.

Rántott hús - Lógasd bele a hús hegyét az olajba, hogy ellenőrizd a forróságát! Rántott hús - 2 húst süss egyszerre! Rántott hús - A hús első oldalát fedő alatt süsd!

Rántott hús - Fordítsd meg a húsokat!Rántott hús - A húsok másik oldalát fedő nélkül süsd!

Ha hallod, hogy sistereg az olaj (mert a fedőn lecsapódó pára visszahull az olajba), akkor vedd le a fedőt, és fordítsd meg a hússzeleteket (kb. 3 perc). A másik oldalukat már fedő nélkül süsd pirosra.

Rántott hús - Emeld ki a húst, és csöpögtesd le! Rántott hús - A húsos tálra tégy egy konyhai törlőpapírt, arra szedd ki a húst! Készíts oda egy lapos tálat, amire kiszeded a húst. Tégy rá konyhai törlőpapírt (Szilviát), és arra szedd ki a lecsöpögtetett húst.
Rántott hús - Kész, tányéron.

Jó étvágyat!

8 hozzászólás

 • Zsuzsa

  mit lehet az ellen tenni, hogy a forró olaj ne pattogjon a bőrömre, és padlóra, eláztatva és csúszóssá téve ezzel az egész konyhát?
  előre is köszönöm:)

 • Ja, igen, Csilla, igazad van!
  A kétszer panírozás úgy van, ahogy te írtad. 🙂
  Ki is javítom az előző kommentemben.

 • Én úgy csinálom, ahogy ált. éttermekben: liszt tojás, majd újra liszt-tojás és a legvégén prézli.

 • Kedves Roxi!

  Már régóta tervezem a rántott sajt leírását….
  A lényeg az, hogy mikor panírozod, az éleihez is jól nyomkodd oda a prézlit. Persze a két lapjához is.
  Akkor nem fog kifolyni. Elég egyszer panírozni (vannak, akik a tojás után kezdik elölről: megint liszt-tojás, és utána prézlizik).
  Nem kell megfordítani az olajban, ha az egyik oldala szép piros, akkor ki lehet venni.
  Egyelőre ennyit röviden. 🙂

  Sok sikert hozzá!
  Mariann

 • ez nem ide tartozik de a rantot sajt receptet el kerhetnem?kosszonom elore is.. 🙂

 • Pippinke

  Nagyon részletes, mindenre odafigyelő… Mindez magamtól eszembe se jutott volna! 😀 De biztos van olyan, aki nem tud panírozni, és annak nagyon hasznosak ezek a leírások! Köszönet a nevükben.

 • Nagyon szuper!! Hálás köszönet!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.