Petrezselymes krumpli

Petrezselymes krumpli - kész

Hozzávalók:

  • személyenként 2 közepes krumpli
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

Ha újkrumpliból csinálod, akkor nem kell előtte megfőzni. Nézd meg a petrezselymes újkrumpli receptjét!

Petrezselymes krumpli - Hosszú cikkekre vágd! Mosd meg a krumplit, tedd egy tálcára, és pucold meg. Aztán megint mosd meg jó alaposan, és hosszában vágd fel cikkekre. Ehhez nem kell külön edény, egyből szeletelheted a lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól lepje el a krumplit, tedd oda főni nagy lángon, sózd meg 2 fakanál sóval, és fedd le!

Ha forr, akkor vedd takarékra a lángot, és húzd egy kicsit félre a fedőt, hogy ne “köpködjön” a rotyogó víz.

Petrezselymes krumpli - Tedd oda főni a krumplit! Petrezselymes krumpli - Ha forr a víz, vedd takarékra a lángot! Petrezselymes krumpli - Húzd félre a fedőt, hogy ne “köpködjön” a víz!

Petrezselymes krumpli - Petrezselyem is kell hozzá Amíg fő a krumpli, foglalkozz a petrezselyemmel. Ha van kerted, vagy cserépben nevelt petrezselymed, akkor elég most leszedned kb. 10 szálat. Szóval akárhonnan is van, mosd meg, vágd le a szárakat, és vágd fel apróra.

Kb. 10 perc fövés után ellenőrizd, hogy jó-e már a krumpli. Végy ki a fedő fonákjára egy darabot, vágj le belőle egy kicsit, és kóstold meg. Ha még nem elég puha, akkor főzd tovább, ha már jó, akkor szűrd le róla a levet. Ezt úgy kell, hogy edényfogóval megfogod az edény két fülét, a hüvelykujjaddal résnyire félretolod a fedőt, és a csapnál magad felé billentve leöntöd a krumpliról a levet. (Kár érte, mert fel lehetne használni levesfőzéshez!)

Petrezselymes krumpli - Kóstold meg! Petrezselymes krumpli - Ha megpuhult a krumpli, szűrd le róla a vizet! Petrezselymes krumpli - Szórd meg vágott petrezselyemmel!

Most végy elő egy teflonedényt, önts bele egy kevés olajat, tedd oda melegedni, és borítsd bele a krumplit. Kevergesd el, ha kell, sózd meg még egy kicsit, és most hintsd meg a petrezselyemmel. Keverd össze, és pirítsd egy kicsit. Vigyázz, ne égjen le!

Petrezselymes krumpli - kész

Kész.

Jó étvágyat!

29 hozzászólás

  • Kedves (Anyuka) Mariann. Tényleg szuper, akiket és ahogyan közlöd velünk “laikusokkal” az ételkészítés “egyszerű” tudományát. Azért szeretem a stílusodat, mert egyszerű, érthető, kivitelezhető, könnyen elsajátítható egy magamfajta férfiember számára is. Szoktam és azt hiszem tudok is főzni ill. főzögetni, és sokszor jól jön egy ilyen segítség, mint a tiéd!
    Köszönöm sokadiknak Neked!!

  • Kovácsné Ildikó

    Szia szia!!!!
    Én is szeretnék hozzászólni egy kicsit. És megköszönni, hogy a receptek úgy vannak leírva: bárki számára érthető; még annak is, aki kezdőként próbálkozik a főzéssel, ő is megérti, mit és hogyan kell elkészíteni. Én ugyan nem vagyok már kezdő, de azért mindig megnézem a recepteket és a hozzászólásokat, mindig tanul az ember a másiktól. Még egyszer köszönet érte!!!!
    Ildikó

    • Szia Ildikó!

      Köszönöm a dicséretet! 🙂
      Én is azt vallom, hogy még a haladó háziasszony is tud tanulni másoktól. 🙂
      Én is tanulok a saját receptjeimhez hozzászólóktól. 🙂

      Jó nézegetést!
      Mariann

  • Versényi Sándor

    Nahát! Sokkal jobb lett így, hogy főzés után serpenyőben pirítottam kicsit. Ezt eddig nem tudtam, hogy így kell. Megint tanultam valamit. Jó ez az oldal. Köszönöm

  • Sziszó

    Nagyon köszönöm a receptet, innen Kanadából! Azért én szívesen hívom Anyucit, bár a Nagyikámtól tanultam főzni, de vannak hiányosságaim 🙂 itt pótólok mindent! ; -) Szép napot és jó főzőcskézést mindenkinek!

    • Szia Sziszó!

      Igazán kedves tőled, hogy írtál onnan Kanadából nekem! 🙂
      Néha még jó is, hogy van valami ürügy felhívni anyukánkat, azon kívül, hogy “Hogy vagy?”.

      Minden jót!
      Mariann

  • Tüncy

    Te tényleg igazi anyuka vagy, minden kis amatőr anyukája! 🙂 Köszönöm, puszi!

  • Zsuzsa

    az az igazság, hogy igencsak hasznos egy olyan recept, mint például ez is, amelyben részletesen le van írva minden lépésről lépésre.

    Úgyhogy csak így tovább, kedves Mariann! 🙂

  • Zsanika99

    Ez tényleg nagyon szupi!!!:)

  • Nikolka

    Jajj de jó tényleg végre nem kell anyuhoz szaladgálni mindenért. Egy fiucskát várok holnap ebédre…jó lenne meghódítani hisz mint tudjuk a pasiknak a pocakjukon keresztül……így sokkal könnyebb dolgom lesz…remélem sikerülni fog az ebéd is és a hódítás is:-)))Köszönöm

  • nikike

    Köszönöm a receptet, nagyon finomra sikerült 🙂 Jó,hogy itt ennyire részletesen le van írva minden, itt kezdtem el főzni tanulni, és már egész jól megy!

  • Szia Laura!

    Ügyes vagy, hogy segítesz otthon főzni! 🙂
    Örülök, hogy segíthettem!

    Mariann

  • Lia1997

    Szia.

    Még énis eltudtam készíteni pedig mégcsak 12-éves vagyok…
    Köszönöm sokatsegített,hogy ilyen aprólékosan le teccet írni!

    Laura

  • Szia Szacsi!

    Kösz a dicséretet! 🙂
    Gyere vissza máskor is!

    Jó főzéseket!
    Mariann

  • Szia.
    Köszönöm, nagyon ügyesen leírtad és levezetted ezt, hogy is kell csinálni.
    Szép napot! 🙂

  • Kedves Copfos!

    Örülök, hogy a szuper elvált pasiknak sem kell éheznie! 🙂

    Sok sikert a főzésben!
    Mariann

  • copfos59

    elvált pasik főzni itt tanulhatnak…velem együtt szuper ez a lap..

  • Kedves Schwab!

    Igazán örülök, hogy segíthetek! 🙂

    Jó vezetést!
    (Ilyen időben nehéz lehet!)
    Mariann

  • schwab

    Hello!tényleg nagyon jol levan irva minden!Még egy kamionos is megérti!Hihihi!Üdv.Svédországbol!

  • Kedves Henriett!

    Örülök, hogy segíthettem!
    Köszönöm a lelkes véleményedet!

    Sok sikert a főzésben:
    Mariann

  • Markovits Henriett Patricia

    Hát ez oltári!!!
    Végre rátaláltam erre az oldalra. Érthetően van minden fogalmazva, úgy hogy egy tényleg amatőr (mint én 🙂 ) is megértse!
    Köszönöm! Szuper!!!!

  • Mindig itt nézem meg a recepteket ,ha elakadok.Nagyon szuper,olyan családias oldal.:)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.