Petrezselymes krumpli

Petrezselymes krumpli - kész

Hozzávalók:

  • személyenként 2 közepes krumpli
  • olaj
  • petrezselyem

Elkészítés:

Ha újkrumpliból csinálod, akkor nem kell előtte megfőzni. Nézd meg a petrezselymes újkrumpli receptjét!

Petrezselymes krumpli - Hosszú cikkekre vágd! Mosd meg a krumplit, tedd egy tálcára, és pucold meg. Aztán megint mosd meg jó alaposan, és hosszában vágd fel cikkekre. Ehhez nem kell külön edény, egyből szeletelheted a lábosba. Öntsd fel annyi vízzel, hogy jól lepje el a krumplit, tedd oda főni nagy lángon, sózd meg 2 fakanál sóval, és fedd le!

Ha forr, akkor vedd takarékra a lángot, és húzd egy kicsit félre a fedőt, hogy ne “köpködjön” a rotyogó víz.

Petrezselymes krumpli - Tedd oda főni a krumplit! Petrezselymes krumpli - Ha forr a víz, vedd takarékra a lángot! Petrezselymes krumpli - Húzd félre a fedőt, hogy ne “köpködjön” a víz!

Petrezselymes krumpli - Petrezselyem is kell hozzá Amíg fő a krumpli, foglalkozz a petrezselyemmel. Ha van kerted, vagy cserépben nevelt petrezselymed, akkor elég most leszedned kb. 10 szálat. Szóval akárhonnan is van, mosd meg, vágd le a szárakat, és vágd fel apróra.

Kb. 10 perc fövés után ellenőrizd, hogy jó-e már a krumpli. Végy ki a fedő fonákjára egy darabot, vágj le belőle egy kicsit, és kóstold meg. Ha még nem elég puha, akkor főzd tovább, ha már jó, akkor szűrd le róla a levet. Ezt úgy kell, hogy edényfogóval megfogod az edény két fülét, a hüvelykujjaddal résnyire félretolod a fedőt, és a csapnál magad felé billentve leöntöd a krumpliról a levet. (Kár érte, mert fel lehetne használni levesfőzéshez!)

Petrezselymes krumpli - Kóstold meg! Petrezselymes krumpli - Ha megpuhult a krumpli, szűrd le róla a vizet! Petrezselymes krumpli - Szórd meg vágott petrezselyemmel!

Most végy elő egy teflonedényt, önts bele egy kevés olajat, tedd oda melegedni, és borítsd bele a krumplit. Kevergesd el, ha kell, sózd meg még egy kicsit, és most hintsd meg a petrezselyemmel. Keverd össze, és pirítsd egy kicsit. Vigyázz, ne égjen le!

Petrezselymes krumpli - kész

Kész.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.