Párolt répa, gomba, cukkíni
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Mosd meg a répát, és kapard le a héját. Vágd fel nagyobb darabokra úgy, hogy amíg vékony a vége, addig egyszerűen vágj le belőle 3 cm-es darabokat, de ha vastagodik, akkor előbb felezd meg hosszában a répát, és úgy vágd darabokra. Egy kisebb edénybe tégy kb. 3 dkg Ráma margarint vagy valamilyen vajat, és kis lángon olvaszd fel. Tedd bele a répát! Mosd meg a citromot, vágd ketté, és az egyik félből (annak is csak a feléből) csöpögtesd a lét a répára. Hints rá egy fakanál Vegetát, keverd el, és fedő alatt párold, amíg elkészíted a gombát (kb. 5 percig).
Mosd meg a gombát, a szárát ne szedd ki. Szeleteld fel úgy, hogy előbb kettévágod, aztán lefekteted a felet, és kb. fél centis csíkokat vágsz belőle a szár irányában. (Így a két szélén ugyan nem látszik a gomba alak, de a közepén szép kis fél-gomba metszeteket kapunk.) Add a gombát a répához! Nem kell megint “sózni”! Fedd le!
Mosd meg jól a cukkínit, vágd le a két végét, és hosszában negyedeld fel. Nem kell meghámozni! Utána vágd kb. 1,5 cm-es darabokra, és tedd az edénybe a többihez.
Szórd meg bazsalikommal, adj hozzá még vagy 2 csipet Vegetát, fedd le, és párold 5 percig. Közben mosd meg a petrezselymet, vágd apróra, és kapard a zöldségekhez.
Ez hamar elkészült! Tálaláskor szedd át egy szép tálba! Ajánlom hozzá a rozmaringos újkrumplit; nagyon finom, könnyű étel! |
Jó étvágyat! |