Párolt répa, gomba, cukkíni

Párolt répa, gomba, cukkíni - Kész

Hozzávalók:

  • 1 csomag újrépa
  • 15 dkg gomba ( a barna fejű finomabb)
  • 1 kis cukkíni
  • kb. 1/4 friss citrom leve
  • kb. 3 dkg Ráma
  • 1 fakanál Vegeta
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom (friss vagy morzsolt; ez lemaradt a képről)
Párolt répa, gomba, cukkíni - Hozzávalók

Elkészítés:

Mosd meg a répát, és kapard le a héját. Vágd fel nagyobb darabokra úgy, hogy amíg vékony a vége, addig egyszerűen vágj le belőle 3 cm-es darabokat, de ha vastagodik, akkor előbb felezd meg hosszában a répát, és úgy vágd darabokra. Egy kisebb edénybe tégy kb. 3 dkg Ráma margarint vagy valamilyen vajat, és kis lángon olvaszd fel. Tedd bele a répát! Mosd meg a citromot, vágd ketté, és az egyik félből (annak is csak a feléből) csöpögtesd a lét a répára. Hints rá egy fakanál Vegetát, keverd el, és fedő alatt párold, amíg elkészíted a gombát (kb. 5 percig).

Párolt répa, gomba, cukkíni - Vágd fel a répát! Párolt répa, gomba, cukkíni - Olvassz vajat az edényben! Párolt répa, gomba, cukkíni - Tedd bele a répát!

Párolt répa, gomba, cukkíni - Szeleteld fel a gombát! Párolt répa, gomba, cukkíni - Add a gombát a répához!

Mosd meg a gombát, a szárát ne szedd ki. Szeleteld fel úgy, hogy előbb kettévágod, aztán lefekteted a felet, és kb. fél centis csíkokat vágsz belőle a szár irányában. (Így a két szélén ugyan nem látszik a gomba alak, de a közepén szép kis fél-gomba metszeteket kapunk.) Add a gombát a répához! Nem kell megint “sózni”! Fedd le!

Mosd meg jól a cukkínit, vágd le a két végét, és hosszában negyedeld fel. Nem kell meghámozni! Utána vágd kb. 1,5 cm-es darabokra, és tedd az edénybe a többihez.

Párolt répa, gomba, cukkíni - Vágd négybe a cukkínit! Párolt répa, gomba, cukkíni - Darabold fel a cukkínit! Párolt répa, gomba, cukkíni - Add a cukkínit a többihez!

Szórd meg bazsalikommal, adj hozzá még vagy 2 csipet Vegetát, fedd le, és párold 5 percig. Közben mosd meg a petrezselymet, vágd apróra, és kapard a zöldségekhez.

Párolt répa, gomba, cukkíni - Szórd meg bazsalikommal! Párolt répa, gomba, cukkíni - Párold 5 percig! Párolt répa, gomba, cukkíni - Szórd bele a petrezselymet!

Párolt répa, gomba, cukkíni - Készen is van!

Ez hamar elkészült!

Tálaláskor szedd át egy szép tálba!

Ajánlom hozzá a rozmaringos újkrumplit; nagyon finom, könnyű étel!

Párolt répa, gomba, cukkíni - Kész, tányérban

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.