Paradicsomos krém

Ez annyira finom, hogy ha jön a rokonság, mindig csinálok, mert mindenkinek ízleni szokott.

A paradicsomos krém hozzávalói

Hozzávalók:

  • 2 doboz kicsi (vagy 1 doboz nagy) paradicsompüré
  • kb. 8 dkg füstölt sajt
  • kb. 3 kanálnyi olaj
  • kb. 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 kiskanál Vegeta
  • 2 csipetnyi bors
  • 2 evőkanál zabkorpa (de lehet búzakorpa is, vagy ami van)
  • kis víz
Paradicsomos krém - Kész, tálkában

Elkészítés:

Paradicsomos krém - Nyisd ki a konzervet, pucold meg a fokhagymát, reszeld le a sajtot!Nyisd ki a konzerveket, pucold meg a fokhagymát, reszeld le a sajtot.

Készítsd oda a korpát, vizet, olajat, Vegetát (és ha keresgélni kell, akkor a borsot is).

Egy mélyebb kisedényben készítsd, hogy legyen tér kavarni. Jó, ha teflon, mert abban nem ragad le.

Közepes lángra tedd oda az olajat, öntsd bele a paradicsompürét (kis vízzel öblítsd hozzá a dobozokat). Tedd hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad a sajt.

Paradicsomos krém - Önts egy kevés olajat az edénybe! Paradicsomos krém - Kapard ki a paradicsompürét, aztán öblítsd ki a konzervdobozt! Paradicsomos krém - Borítsd bele a reszelt sajtot!

Add hozzá a fokhagymát és a Vegetát meg a kis borsot.

Paradicsomos krém - Fokhagymanyomóval nyomd bele a fokhagymát! Paradicsomos krém - Adj hozzá 1 kiskanál Vegetát! Paradicsomos krém - Szórj rá egy kis borsot!

Ha nagyon kemény, önts még hozzá kb. fél dl vizet. Aztán hintsd rá a korpát, először csak 1 kanállal, és ha még felveszi, akkor még eggyel. Olyan szokott lenni, hogy elválik az edénytől, és úgy egyben mozog. Ha nagyon sűrű, akkor önts még hozzá egy kevés vizet (kb. 2 evőkanálnyit).

Paradicsomos krém - Önts hozzá egy kevés vizet! Paradicsomos krém - Szórj bele 2 evőkanál zabkorpát! Paradicsomos krém - Ha túl sűrű, önts még hozzá egy kevés vizet!
Kb. 3-5 percig szoktam főzni, a korpa miatt.

Paradicsomos krém - Ha kész, kapard át egy tálalótálkába! Ha kész, akkor a fakanállal kapard át egy tálalótálkába, fedd le, és tedd a hűtőbe. De így melegen is lehet enni, ha nincs türelmed kivárni, amíg kihűl. 🙂
Paradicsomos krém - Kész, tálkában (kicsi).

Mielőtt rákennéd a (pirult vagy nem pirult) kenyérre, keverd át, mert ki szokott válni az olaj!

Uborkát vagy paprikát egyél hozzá, télen meg savanyú káposztát!

Jó étvágyat!

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.