Paradicsomos krém
Ez annyira finom, hogy ha jön a rokonság, mindig csinálok, mert mindenkinek ízleni szokott.
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Nyisd ki a konzerveket, pucold meg a fokhagymát, reszeld le a sajtot.
Készítsd oda a korpát, vizet, olajat, Vegetát (és ha keresgélni kell, akkor a borsot is).
Egy mélyebb kisedényben készítsd, hogy legyen tér kavarni. Jó, ha teflon, mert abban nem ragad le.
Közepes lángra tedd oda az olajat, öntsd bele a paradicsompürét (kis vízzel öblítsd hozzá a dobozokat). Tedd hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad a sajt.
Add hozzá a fokhagymát és a Vegetát meg a kis borsot.
Ha nagyon kemény, önts még hozzá kb. fél dl vizet. Aztán hintsd rá a korpát, először csak 1 kanállal, és ha még felveszi, akkor még eggyel. Olyan szokott lenni, hogy elválik az edénytől, és úgy egyben mozog. Ha nagyon sűrű, akkor önts még hozzá egy kevés vizet (kb. 2 evőkanálnyit).
Kb. 3-5 percig szoktam főzni, a korpa miatt.
Ha kész, akkor a fakanállal kapard át egy tálalótálkába, fedd le, és tedd a hűtőbe. De így melegen is lehet enni, ha nincs türelmed kivárni, amíg kihűl. 🙂 |
Mielőtt rákennéd a (pirult vagy nem pirult) kenyérre, keverd át, mert ki szokott válni az olaj! Uborkát vagy paprikát egyél hozzá, télen meg savanyú káposztát! Jó étvágyat!
|