Paradicsomos krém

Ez annyira finom, hogy ha jön a rokonság, mindig csinálok, mert mindenkinek ízleni szokott.

A paradicsomos krém hozzávalói

Hozzávalók:

  • 2 doboz kicsi (vagy 1 doboz nagy) paradicsompüré
  • kb. 8 dkg füstölt sajt
  • kb. 3 kanálnyi olaj
  • kb. 4 gerezd fokhagyma
  • kb. 1 kiskanál Vegeta
  • 2 csipetnyi bors
  • 2 evőkanál zabkorpa (de lehet búzakorpa is, vagy ami van)
  • kis víz
Paradicsomos krém - Kész, tálkában

Elkészítés:

Paradicsomos krém - Nyisd ki a konzervet, pucold meg a fokhagymát, reszeld le a sajtot!Nyisd ki a konzerveket, pucold meg a fokhagymát, reszeld le a sajtot.

Készítsd oda a korpát, vizet, olajat, Vegetát (és ha keresgélni kell, akkor a borsot is).

Egy mélyebb kisedényben készítsd, hogy legyen tér kavarni. Jó, ha teflon, mert abban nem ragad le.

Közepes lángra tedd oda az olajat, öntsd bele a paradicsompürét (kis vízzel öblítsd hozzá a dobozokat). Tedd hozzá a reszelt sajtot, és kevergesd, amíg elolvad a sajt.

Paradicsomos krém - Önts egy kevés olajat az edénybe! Paradicsomos krém - Kapard ki a paradicsompürét, aztán öblítsd ki a konzervdobozt! Paradicsomos krém - Borítsd bele a reszelt sajtot!

Add hozzá a fokhagymát és a Vegetát meg a kis borsot.

Paradicsomos krém - Fokhagymanyomóval nyomd bele a fokhagymát! Paradicsomos krém - Adj hozzá 1 kiskanál Vegetát! Paradicsomos krém - Szórj rá egy kis borsot!

Ha nagyon kemény, önts még hozzá kb. fél dl vizet. Aztán hintsd rá a korpát, először csak 1 kanállal, és ha még felveszi, akkor még eggyel. Olyan szokott lenni, hogy elválik az edénytől, és úgy egyben mozog. Ha nagyon sűrű, akkor önts még hozzá egy kevés vizet (kb. 2 evőkanálnyit).

Paradicsomos krém - Önts hozzá egy kevés vizet! Paradicsomos krém - Szórj bele 2 evőkanál zabkorpát! Paradicsomos krém - Ha túl sűrű, önts még hozzá egy kevés vizet!
Kb. 3-5 percig szoktam főzni, a korpa miatt.

Paradicsomos krém - Ha kész, kapard át egy tálalótálkába! Ha kész, akkor a fakanállal kapard át egy tálalótálkába, fedd le, és tedd a hűtőbe. De így melegen is lehet enni, ha nincs türelmed kivárni, amíg kihűl. 🙂
Paradicsomos krém - Kész, tálkában (kicsi).

Mielőtt rákennéd a (pirult vagy nem pirult) kenyérre, keverd át, mert ki szokott válni az olaj!

Uborkát vagy paprikát egyél hozzá, télen meg savanyú káposztát!

Jó étvágyat!

Egy megjegyzés

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.