Paprikás krumpli
Hozzávalók:
A nokedlihez
|
|
Elkészítés:
Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és tedd egy tál vízbe.
Ha ilyen nehezen pucolható krumplira akadsz, akkor hámozd meg, ahogy tudod, a hibás résszel ne foglalkozz. Aztán vágd ketté a krumplit a hiba közepén, és akkor már könnyen le tudod vágni a hibás rész héját. | ||
A megpucolt krumplit megint mosd meg, aztán vágd fel hasábokra. A túl hosszú krumplit vágd ketté keresztben, és mindkét felét vágd hasábokra. Pucold meg a hagymát, mosd meg, és vágd apróra.
Most már minden elő van készítve, kezdheted a főzést. Illetve készíts még oda egy liter vizet!
Egy nagyobb lábosba önts egy kevés olajat, tedd oda a gázra melegedni takaréklángon. Ha jó meleg az olaj, tedd bele az apróra vágott hagymát, és kevergetve párold üvegesre. Akkor adj hozzá egy kevés pirospaprikát, keverd el, és szórd bele a krumplit. Egy kicsit kevergesd így víz nélkül, aztán öntsd fel vízzel, hogy lepje el a krumplit.
Sózd meg 1 fakanál sóval és 1 fakanál Vegetával. Most tedd bele a paradicsomot (kettévágva) és a paprikát is, aztán fedd le a lábost. |
Amíg fő a krumpli, készítsd el a nokedlitésztát. Egy kis tálba üsd fel a 2 tojást, keverd el, és apránként dolgozd bele a 15 dkg lisztet. Jó kemény nokedlitésztát kapsz.
Ha forr a krumli leve, már szaggathatod is bele a nokedlit. Az összes tésztát kapard rá a szaggatóra! Időnként keverd meg a lábosban a nokedliket, nehogy összecsomósodjanak.
Ha kész vagy a szaggatással, megint fedd le a lábost, főjön még vagy 5 percig a krumpli. Közben mosd meg a petrezselymet, vágd apróra, és tedd a krumplihoz. (Én elfelejtettem az elején beletenni a paradicsomot és a paprikacsutkát, de jobb későn, mint soha.) 2-3 perc múlva kóstold meg a krumplit, biztos jó lesz már!
Tálaláshoz szedd át egy levesestálba!
Valami savanyúság legyen hozzá (uborkasaláta, kovászos uborka, sima saláta stb.)!
Azért csinálom ilyen sok lével, mert úgy esszük, hogy villával beletörjük a krumplit a lébe….mmmm, nagyon finom! 🙂