Paprikás krumpli

Paprikás krumpli - Kész, tányérban.

Hozzávalók:

 • kb. 1 kg krumpli
 • 1 fej hagyma
 • egy kevés olaj
 • fél fakanál pirospaprika
 • 1 l víz
 • 1 fakanál só
 • 1 fakanál Vegeta
 • 1 zöldpaprika alsó fele szárastul
 • 1 paradicsom
 • petrezselyemzöld

A nokedlihez

 • 2 tojás
 • 15 dkg liszt
Paprikás krumpli - Hozzávalók

Elkészítés:

Mosd meg a krumplit, hámozd meg, és tedd egy tál vízbe.

Paprikás krumpli - Hibás krumpli Paprikás krumpli - Hámozd meg a hibás krumplit, ahogy tudod! Ha ilyen nehezen pucolható krumplira akadsz, akkor hámozd meg, ahogy tudod, a hibás résszel ne foglalkozz. Aztán vágd ketté a krumplit a hiba közepén, és akkor már könnyen le tudod vágni a hibás rész héját.
Paprikás krumpli - Vágd ketté a hibás krumplit a hiba közepén!

Paprikás krumpli - Vágd fel a krumplit hasábokra!Paprikás krumpli - A hagymát vágd apróra!

A megpucolt krumplit megint mosd meg, aztán vágd fel hasábokra. A túl hosszú krumplit vágd ketté keresztben, és mindkét felét vágd hasábokra. Pucold meg a hagymát, mosd meg, és vágd apróra.

Most már minden elő van készítve, kezdheted a főzést. Illetve készíts még oda egy liter vizet!

Egy nagyobb lábosba önts egy kevés olajat, tedd oda a gázra melegedni takaréklángon. Ha jó meleg az olaj, tedd bele az apróra vágott hagymát, és kevergetve párold üvegesre. Akkor adj hozzá egy kevés pirospaprikát, keverd el, és szórd bele a krumplit. Egy kicsit kevergesd így víz nélkül, aztán öntsd fel vízzel, hogy lepje el a krumplit.

Paprikás krumpli - Dinszteld meg a hagymát, aztán szórd meg paprikával! Paprikás krumpli - A paprikás hagymára tedd rá a krumlihasábokat! Paprikás krumpli - Öntsd fel vízzel a krumplit!

Paprikás krumpli - Sózd meg a krumplit! style= Sózd meg 1 fakanál sóval és 1 fakanál Vegetával. Most tedd bele a paradicsomot (kettévágva) és a paprikát is, aztán fedd le a lábost.

Amíg fő a krumpli, készítsd el a nokedlitésztát. Egy kis tálba üsd fel a 2 tojást, keverd el, és apránként dolgozd bele a 15 dkg lisztet. Jó kemény nokedlitésztát kapsz.

Paprikás krumpli - Egy kis tálba üsd fel a 2 tojást! Paprikás krumpli - A felvert tojáshoz apránként tégy lisztet! Paprikás krumpli - Keveréssel dolgozd ki a nokedlitésztát!

Ha forr a krumli leve, már szaggathatod is bele a nokedlit. Az összes tésztát kapard rá a szaggatóra! Időnként keverd meg a lábosban a nokedliket, nehogy összecsomósodjanak.

Paprikás krumpli - A nokedlitésztát tedd a szaggatóra! Paprikás krumpli - Szaggatás közben keverd meg a nokedliket! Paprikás krumpli - A nokedlivel is főzd egy kicsit a krumplit!

Ha kész vagy a szaggatással, megint fedd le a lábost, főjön még vagy 5 percig a krumpli. Közben mosd meg a petrezselymet, vágd apróra, és tedd a krumplihoz. (Én elfelejtettem az elején beletenni a paradicsomot és a paprikacsutkát, de jobb későn, mint soha.) 2-3 perc múlva kóstold meg a krumplit, biztos jó lesz már!

Paprikás krumpli - Add hozzá a petrezselymet! Paprikás krumpli - A paprikát és paradicsomot már régen bele kellett volna tenni! Paprikás krumpli - Kóstold meg a krumplit, hogy puha-e!

Paprikás krumpli - Tálaláshoz szedd át egy levesestálba! Tálaláshoz szedd át egy levesestálba!

Valami savanyúság legyen hozzá (uborkasaláta, kovászos uborka, sima saláta stb.)!

Azért csinálom ilyen sok lével, mert úgy esszük, hogy villával beletörjük a krumplit a lébe….mmmm, nagyon finom! 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.