Őszibarack turmix
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Gyorsan megvan, és nagyon finom. 🙂 Ez a mennyiség bő 2, vagy szűk 3 adag.
Mosd meg a barackokat, egy konyhai törlővel itasd le róluk a vizet. Hámozd meg; ehhez a kés hegyével előbb szúrj bele a héjába, hogy el tudd kezdeni a hámozást. Ha még nem elég érett a barack, akkor nehezen jön le a héja, de azért a megkezdett héjat a hüvelykujjaddal a késhez szorítva próbálj meg nagyobb héjdarabokat lehúzni. Mert azért mégse krumpli!
A természetes vágásvonala mentén vágd körbe a barackot. Ha nem túl puha, akkor a két fél barack ellentétes irányú csavarásával megpróbálhatod elválasztani a barackot a magjától. Ha nem magvaváló, akkor ez nem fog menni. Ilyenkor egyszerűen válaszd ketté, az egyik felében majd bennemarad a magja. Egy magas keverőedénybe – vagy mérőkancsóba, fazékba – vagdosd bele apró darabokban a barack mag nélküli felét, aztán a magos feléről vágd le kis darabokban a barackot, bele a kancsóba. (Ha úgy látod, hogy sok hús maradt a magján, akkor szopogasd le róla.)
Öntsd hozzá a 6-7 dl tejet. (Ez több, mint 2 pohár, de úgyis elfogy, mert valaki biztos kér még. 🙂 ) Szórj bele 3 kiskanál porcukrot és 1 csomag (3 kiskanál) vaníliacukrot.
Ha szeretitek, akkor egy kevés rumot is lehet hozzá önteni, de anélkül is finom. Botmixerrel turmixold össze! Először vagy 20 másodpercig alacsony fokozaton, döngöléssel segítve a mixernek a darabolásban, aztán – ha már elvileg nincsenek nagyobb darab gyümölcsök – pár másodpercig magas fokozaton. Kész is van. Ütögesd a botmixert az edény széléhez, hogy ne csöpögjön róla a tej, aztán el is moshatod.
Öntsd a kész turmixot 2 pohárba. Marad még egy-egy fél pohárra való. (Mert a turmixolás habosít, növeli az ital tömegét.) |
Nagy melegben jólesik ilyen finom turmixot inni! Kellemes felüdülést! |