Márványsajtos krém
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
A sajtot vagdosd egy kisebb tálkába. Mérd le a 10 dkg Rámát, tedd a sajthoz, és villával nyomkodd szét a vajat és a sajtot.
Ha a sajt friss, akkor általában puha, és könnyen szét lehet nyomkodni; de ez most valahogy nem akart szétmenni, ezért kénytelen voltam turmixolni. Előbb öntsd hozzá a joghurtot, úgy könnyebben forog a botmixer. (A hagymát viszont majd csak utána tedd hozzá!) Elég kemény a sajt, ezért dögönyözéssel rá kell segíteni a mixernek. Ha úgy döntöttél, hogy kész, akkor jól kapard le a sajtkrémet a botmixerről.
Egy csipet só elég bele, mert a márványsajt alapból sós. Szórd meg borssal is! |
Pucold meg a hagymát, és a felét vágd fel apróra. (Ha kis fej volt, akkor az egészet!) Kapard a hagymát a sajtkrémhez, és jól keverd el!
Friss pirítóssal nagyon finom!