Márványsajtos krém

Márványsajtos krém - Kész, kenyéren.

Hozzávalók:

  • kb. 10 dkg márványsajt
  • kb. 10 dkg Ráma
  • 1 kis poharas natúr joghurt
  • 1 kis fej hagyma (vagy egy nagynak a fele)
  • 1 csipet só
  • bors
Márványsajtos krém - Hozzávalók

Elkészítés:

A sajtot vagdosd egy kisebb tálkába. Mérd le a 10 dkg Rámát, tedd a sajthoz, és villával nyomkodd szét a vajat és a sajtot.

Márványsajtos krém - Vagdosd a márványsajtot egy kisebb tálkába! Márványsajtos krém - Mérd le a 10 dkg Rámát! Márványsajtos krém - Villával nyomkodd szét a márványsajtot és a vajat!

Ha a sajt friss, akkor általában puha, és könnyen szét lehet nyomkodni; de ez most valahogy nem akart szétmenni, ezért kénytelen voltam turmixolni. Előbb öntsd hozzá a joghurtot, úgy könnyebben forog a botmixer. (A hagymát viszont majd csak utána tedd hozzá!) Elég kemény a sajt, ezért dögönyözéssel rá kell segíteni a mixernek. Ha úgy döntöttél, hogy kész, akkor jól kapard le a sajtkrémet a botmixerről.

Márványsajtos krém - Öntsd hozzá a kis doboz natúrjoghurtot! Márványsajtos krém - Botmixerrel dögönyözd simára a vajas sajtot! Márványsajtos krém - Ha kész, a botmixerről kapard le a sajtkrémet!

Márványsajtos krém - Szórj bele egy csipet sót! Márványsajtos krém - Hints bele borsot! Egy csipet só elég bele, mert a márványsajt alapból sós. Szórd meg borssal is!

Márványsajtos krém - Vágd apróra a hagymát! Márványsajtos krém - Kapard a hagymát a sjtkrémhez!

Pucold meg a hagymát, és a felét vágd fel apróra. (Ha kis fej volt, akkor az egészet!) Kapard a hagymát a sajtkrémhez, és jól keverd el!

Friss pirítóssal nagyon finom!

Márványsajtos krém - Piríts hozzá kenyeret! Márványsajtos krém - Kész, tálkában.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.