Kacsazsír Rámából

Kacsazsír - Kész, tálkában.

Hozzávalók:

  • 1 kocka Ráma (25 dkg)
  • 1/2 dl olaj
  • kb. 5 cikk fokhagyma
  • 2 kiskanál Vegeta
Kacsazsír - Hozzávalók

Elkészítés:

Ez a vegetáriánus “kacsazsír” nagyon egyszerű!

Pucold meg a fokhagymákat, szedd elő a fokhagymanyomót. Bontsd ki a papírjából a Ráma margarint. Készítsd oda a Vegetát. Önts kb. fél dl olajat egy teflonserpenyőbe, és takarékon tedd oda melegedni. Fokhagymanyomóval préseld a serpenyőbe a fokhagymagerezdeket, és keverd el. Hints bele 2 kiskanál Vegetát, és megint keverd el.

Kacsazsír - Önts olajat egy teflonserpenyőbe! Kacsazsír - Fokhagymanyomóval préseld a fokhagymát az olajba! Kacsazsír - Szórj 2 kiskanál Vegetát az olajba!

Óvatosan tedd bele a Rámát. Mélyeszd a fakanalat a margarinba, és ezzel a “nyéllel” tologasd ide-oda a Rámát, hogy olvadjon el. (Vigyázz, nehogy kifröcsköld a vajat!) Kevergesd még 1 percig, és kész!

Kacsazsír - Tedd bele a Rámát! Kacsazsír - Fakanállal mozgasd a Rámát az edényben, hogy olvadjon el! Kacsazsír - Elolvadt a Ráma!

Kacsazsír - Még melegen öntsd át egy tálba!Kacsazsír - Tedd hideg helyre, hogy dermedjen meg!

Öntsd ki egy kis tálkába, és tedd hideg helyre, de ne a hűtőbe! Van ugyanis egy titka a rámapecsenye sikerének: meg kell várni, míg nagyjából megdermed, …

Kacsazsír - A fűszerek lesüllyednek az aljára!Kacsazsír - Kavard fel a rámapecsenyét!

…és akkor fel kell kavarni, hogy az aljára leülepedő Vegeta és fokhagyma egyenletesen eloszoljon az egész kencében. Csak utána tedd be a hűtőbe!

Kacsazsír - A hűtőből kivett “kacsazsír”! Kacsazsír - A hűtőből kivett “kacsazsír” már homogén állagú! A hűtőből kivett “kacsazsír” már homogén anyagú!
Kacsazsír - Savanyú fejeskáposzta finom mellé! Kacsazsír - A savanyú fejeskáposztát vágd csíkokra, aztán darabkákra!

Bármilyen zöldséggel finom, télen próbáld ki hozzá a savanyú fejeskáposztát! Sokkal finomabb, mint a szálaskáposzta! Vágj le egy cikket, csíkozd fel, aztán a csíkokat is vágd darabokra.

Jó étvágyat!

Kacsazsír - Kész, már kenyérre kenve, káposztával!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.