Kacsazsír Rámából
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Ez a vegetáriánus “kacsazsír” nagyon egyszerű!
Pucold meg a fokhagymákat, szedd elő a fokhagymanyomót. Bontsd ki a papírjából a Ráma margarint. Készítsd oda a Vegetát. Önts kb. fél dl olajat egy teflonserpenyőbe, és takarékon tedd oda melegedni. Fokhagymanyomóval préseld a serpenyőbe a fokhagymagerezdeket, és keverd el. Hints bele 2 kiskanál Vegetát, és megint keverd el.
Óvatosan tedd bele a Rámát. Mélyeszd a fakanalat a margarinba, és ezzel a “nyéllel” tologasd ide-oda a Rámát, hogy olvadjon el. (Vigyázz, nehogy kifröcsköld a vajat!) Kevergesd még 1 percig, és kész!
Öntsd ki egy kis tálkába, és tedd hideg helyre, de ne a hűtőbe! Van ugyanis egy titka a rámapecsenye sikerének: meg kell várni, míg nagyjából megdermed, …
…és akkor fel kell kavarni, hogy az aljára leülepedő Vegeta és fokhagyma egyenletesen eloszoljon az egész kencében. Csak utána tedd be a hűtőbe!
A hűtőből kivett “kacsazsír” már homogén anyagú! |
Bármilyen zöldséggel finom, télen próbáld ki hozzá a savanyú fejeskáposztát! Sokkal finomabb, mint a szálaskáposzta! Vágj le egy cikket, csíkozd fel, aztán a csíkokat is vágd darabokra. Jó étvágyat!
|
||