Gyümölcsös jégkrém

Gyümölcsös jégkrém - Kész, lehet nyalni.

Hozzávalók:

  • 1 narancs
  • 1 kisebb tál eper
  • 2 teáskanál cukor vagy
    1 teáskanál méz
  • tejszínhab

és jégkrém-forma

Gyümölcsös jégkrém

Elkészítés:

Ezt a receptet megint a menyemtől kaptam.  (Tavaly)  🙂
Most annyira meleg van, hogy úgy gondoltam, épp ideje közzétenni.
Köszönöm, Jucus!

Házilag is készíthetünk fagyit gyümölcsből – remek hűsítő a nyári napokra. Több helyen is lehet kapni pálcás jégkrém-formát, amivel kísérletezhetünk kedvünkre. Én az IKEA-s formát próbáltam. 🙂

Gyümölcsös jégkrém - A narancs-cikkeket dobd a keverőedénybe!Gyümölcsös fagyi - A megmosott epret is dobd a keverőedénybe!

Hámozd meg a narancsot, szedd szét gerezdekre, ha van magja, azt szedd ki. (Még jobb, ha a cikkeket félbevágod.) A narancs-cikkeket dobd egy keverőedénybe. Ezután jöhetnek rájuk a megmosott, lecsumázott eprek. A botmixerrel egy kicsit össze kell nyomkodni, mielőtt szétturmixolnánk az egészet. Ízlés szerint jöhet bele cukor és tejszínhab.

Gyümölcsös fagyi - Öntsd a masszát a jégkrém-formákba!Gyümölcsös fagyi - Tedd a formákat a hűtőbe!

Öntsd a turmixot a formákba, mindegyikbe dugd bele a nyeles pálcikát – ami egyben egy jól záródó fedő is -, és már mehet is a fagyasztóba. Nagyobb teljesítményű hűtöben akár 2 óra alatt is megfagyhat.

Gyümölcsös jégkrém - Tartsd langyos víz alá a pálcikás jégkrémet! Ha kész van, tartsd langyos víz alá a formát pár másodpercig, hogy könnyebben ki lehessen venni belőle a pálcikás jégkrémet.
Gyümölcsös jégkrém - Kész, eszi.

Bátran párosíthatsz különböző gyümölcsöket akár joghurttal is.

Kellemes hűsölést! 🙂

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.