Gyümölcsös jégkrém
Hozzávalók:
és jégkrém-forma |
|
Elkészítés:
Ezt a receptet megint a menyemtől kaptam. (Tavaly) 🙂
Most annyira meleg van, hogy úgy gondoltam, épp ideje közzétenni.
Köszönöm, Jucus!
Házilag is készíthetünk fagyit gyümölcsből – remek hűsítő a nyári napokra. Több helyen is lehet kapni pálcás jégkrém-formát, amivel kísérletezhetünk kedvünkre. Én az IKEA-s formát próbáltam. 🙂
Hámozd meg a narancsot, szedd szét gerezdekre, ha van magja, azt szedd ki. (Még jobb, ha a cikkeket félbevágod.) A narancs-cikkeket dobd egy keverőedénybe. Ezután jöhetnek rájuk a megmosott, lecsumázott eprek. A botmixerrel egy kicsit össze kell nyomkodni, mielőtt szétturmixolnánk az egészet. Ízlés szerint jöhet bele cukor és tejszínhab.
Öntsd a turmixot a formákba, mindegyikbe dugd bele a nyeles pálcikát – ami egyben egy jól záródó fedő is -, és már mehet is a fagyasztóba. Nagyobb teljesítményű hűtöben akár 2 óra alatt is megfagyhat.
Ha kész van, tartsd langyos víz alá a formát pár másodpercig, hogy könnyebben ki lehessen venni belőle a pálcikás jégkrémet. |
Bátran párosíthatsz különböző gyümölcsöket akár joghurttal is. Kellemes hűsölést! 🙂 |