Gombakrém
Hozzávalók:
|
Elkészítés:
A gombaszárakat hosszában vágd négybe, aztán szeleteld lapokra. Önts olajat egy teflonba, és tedd bele a gombát. Keverd el, tégy hozzá egy kiskanálnyi Vegetát.
Amíg pirul, addig vágd fel a petrezselymet. (Úgy szedd össze a szálakat, hogy a levelek tövénél egy mozdulattal le tudd vágni a szárakat.) |
Ha szép pirosra sült, akkor öntsd át az egészet egy olyan edénybe, amiben tudsz majd turmixolni. Tedd hozzá a Rámát. A fakanállal törd össze a vajat, és kevergesd, a meleg gombától szépen elolvad. Most jön bele a 2 kanál tejföl és a bors. Jól keverd el.
Ezután botmixerrel dögönyözd – elég egyes fokozaton – amíg szép krémes állaga lesz. Végül kapard bele a petrezselymet, de egy keveset hagyj meg a tetejére díszítésnek. Amit hozzátettél, azt már csak a fakanállal keverd el.
Kész! Most már csak szedd át egy tálalóedénybe (ez itt egy müzlistál), és lehet enni. Nagyon finom ám! 🙂 Jó étvágyat! |