Gombakrém

Gombakrém - hozzávalók

Hozzávalók:

  • 30 dkg gomba szára (maradék, mikor a fejet már elhasználtuk)
  • olaj
  • 5-7 dkg Ráma
  • Vegeta
  • 2 evőkanál tejföl
  • bors
  • petrezselyemzöld

Elkészítés:

A gombaszárakat hosszában vágd négybe, aztán szeleteld lapokra. Önts olajat egy teflonba, és tedd bele a gombát. Keverd el, tégy hozzá egy kiskanálnyi Vegetát.

Gombakrém - odatesszük sülni Gombakrém - pirosra sütjük

Gombakrém - petrezselyem Amíg pirul, addig vágd fel a petrezselymet. (Úgy szedd össze a szálakat, hogy a levelek tövénél egy mozdulattal le tudd vágni a szárakat.)

Ha szép pirosra sült, akkor öntsd át az egészet egy olyan edénybe, amiben tudsz majd turmixolni. Tedd hozzá a Rámát. A fakanállal törd össze a vajat, és kevergesd, a meleg gombától szépen elolvad. Most jön bele a 2 kanál tejföl és a bors. Jól keverd el.

Gombakrém - Átönteni Gombakrém - Ráma bele Gombakrém - tejföl és bors bele

Ezután botmixerrel dögönyözd – elég egyes fokozaton – amíg szép krémes állaga lesz. Végül kapard bele a petrezselymet, de egy keveset hagyj meg a tetejére díszítésnek. Amit hozzátettél, azt már csak a fakanállal keverd el.

Gombakrém - botmixer Gombakrém - mixelés Gombakrém - petrezselyem bele

Gombakrém - kész

Kész!

Most már csak szedd át egy tálalóedénybe (ez itt egy müzlistál), és lehet enni.

Nagyon finom ám! 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.