Fejes saláta répával

Fejes saláta répával - Kész, tálban.

Hozzávalók:

  • Fél fej saláta
  • 2 répa
  • 2 cikk fokhagyma
  • 3 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
Fejes saláta répával - Hozzávalók

Elkészítés:

Először a saláta levét készítsd el, hogy mire beleteszed a leveleket, már fel legyen oldódva a cukor.

Vedd elő a kiszemelt salátástálat, és önts bele 3 dl vizet. Adj hozzá 3 evőkanál ecetet és 3 evőkanál cukrot.

Fejes saláta répával - Önts 3 dl vizet a salátástálba! Fejes saláta répával - Önts 3 evőkanál ecetet a salátaléhez! Fejes saláta répával - Szórj 3 evőkanál cukrot a salátaléhez!

Fejes saláta répával - Fokhagymanyomóval préseld a fokhagymát a salátalébe!Fejes saláta répával - Kevergesd egy darabig a salátalét!

Pucold meg a fokhagymát, és fokhagymanyomóval préseld a salátaléhez. Kevergesd egy darabig a lét, aztán hadd álljon.
Készíts a csaphoz egy gyümölcsmosó tálat, és tedd bele a salátát, torzsájával felfelé. Tépj le a torzsájáról egy szárat, emeld ki a levelet, és mosd meg mindkét oldalát. Tépkedd le a levél széléről a hibás (barna, fonnyadt) részeket. A salátafej felét hagyd meg, túl sok lenne az egész, és a saláta csak frissen jó .

Fejes saláta répával - Tépj le egy salátalevelet, és mosd meg mindkét oldalát! Fejes saláta répával - Tépkedd le a salátalevélről a hibás széleket! Fejes saláta répával - A saláta felét meghagyhatod!

Fejes saláta répával - A megmaradt fél salátafejet tedd papírba, úgy tedd a hűtőbe! A megmaradt fél salátafejet bugyoláld papírba, úgy tedd el a hűtőbe. Nájlonban hamar megrohad.

Fejes saláta répával - 4-5 levelet tégy egymásra, és hosszában vágd ketté ! Fejes saláta répával - Késsel nyúlj alá az alsó kupacnak, és emeld rá a felsőre! Készíts ki egy vágódeszkát, rendezz rá 4-5 salátalevelet, és hosszában vágd ketté. Késsel nyúlj az alsó kupac alá, és emeld rá a felső kupacra. A dupla kupacot megint vágd ketté hosszában, aztán pedig szeleteld fel (kb. 3 cm-enként). A felszeletelt leveleket kapard a salátástálba, és jól forgasd bele a lébe. (Tedd oda a kezed, hogy ne essenek ki a salátadarabok.)
Fejes saláta répával - A dupla kupacot megint vágd ketté hosszában! Fejes saláta répával - Szeleteld fel a salátaleveleket!
Fejes saláta répával - A felszeletelt salátaleveleket kapard a salátástálba! Fejes saláta répával - Jól forgasd bele a leveleket a lébe!

Most jön a répa. Mosd meg, kapard le a héját. Mindkettőt harmadold fel, hogy beférjen a darálóba.

Fejes saláta répával - Kapard le a répa héját! Fejes saláta répával - Vágd 3 darabra a répákat!

Az elektromos daráló nagy lyukú reszelőbetétjét használva daráld le a répát. Ha végeztél, szedd szét a gépet, és a darálóbetétből is kapard ki a répát.

Fejes saláta répával - Az elektromos daráló nagy lyukú reszelőbetétjét használd a répa aprításához! Fejes saláta répával - Az elektromos darálóval reszeld le a répát! Fejes saláta répával - Ha lereszelted a répát, kapard ki a darálóbetétből is!

Fejes saláta répával - Ha nincs elektromos darálód, kézi reszelőn reszeld le a répát, hasonló méretű lyukon! Ha nincs elektromos darálód, akkor egy nagyságában hasonló lyukú kézi reszelőn reszeld le a répát! A négy oldalú reszelőn is van ilyen lyuk, meg a lapos sajtreszelő másik felén is.

A reszelt répát borítsd a salátához, jól keverd össze, és kész.

Fejes saláta répával - Le van reszelve az összes répa! Fejes saláta répával - Borítsd a reszelt répát a salátához! Fejes saláta répával - Keverd össze a répát a salátával!

Fejes saláta répával - Kész, tányéron, a fondüzésnél.

Ezt a salátát is a fondüzéshez csináltam. 🙂

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.