Diós tészta

Diós tészta - Kész, serpenyőben.

Hozzávalók:

  • 25 dkg széles metélt (2 személyre)
  • olaj
  • 7 dkg Ráma
  • 20 dkg dióbél
  • 15-20 dkg porcukor
Diós tészta - Hozzávalók.

Elkészítés:

Diós tészta - Sózd meg a főzővizet!Diós tészta - Önts pár csepp olajat a főzővízbe!

Egy kb. 4 literes fazékban tégy oda főni kb. 2,5 l vizet. Tégy a vízbe 2 fakanál sót és pár csepp olajat (utóbbit azért, hogy ne ragadjanak össze a tészták).

Amíg a víz felforr, mérd ki a diót, és daráld le. Utána szedd szét a gépet, és piszkáld ki a beragadt dióbelet a darálóbetétből.

Diós tészta - Mérd ki a 20 dkg diót! Diós tészta - Daráld le a diót! Diós tészta - A darálás után tisztítsd meg a darálóbetétet!

Közben biztos felforrt a víz! Csúsztasd bele a csomagból a széles metéltet, és nyomkodd a vízbe a kiálló tésztákat. 10 percig főzd.

Diós tészta - Borítsd a széles metéltet a főzővízbe! Diós tészta - Fakanállal nyomkodd a vízbe a tésztákat! Diós tészta - 10 percig főzd a széles metéltet!

Diós tészta - Mérd ki a cukrot, és öntsd a dióra!Diós tészta - Keverd össze a diót a cukorral!

Amíg fő a tészta, mérd ki a porcukrot, és szórd a darált dióra, a tálba. Ha a dióval azonos mennyiségű porcukrot teszel hozzá, akkor jó édes lesz. Ha nem szeretitek olyan nagyon édesen, akkor kevesebb cukrot tegyél hozzá. Keverd össze a diót a cukorral. Ha darabos a porcukor, akkor villával próbáld szétnyomkodni a darabkákat. De nem vészes, ha maradnak benne göbök, mert úgyis ráolvasztjuk a tésztára.

Diós tészta - Emelj ki egy szál tésztát, fövéspróbához!Diós tészta - Vágd ketté a tésztát - ha nincs benne fehér csík, akkor jó!

A 10 perc vége felé emelj ki egy szál tésztát, és egy deszkán vágd ketté. Ha nincs már fehér csík a közepén, akkor át van főve. Csak akkor szűrd le a tésztát, ha megkóstoltad, és meg van főve!

Diós tészta - Szűrd le a tésztát!Diós tészta - Mosd át hideg vízzel a tésztát!

Tedd a szűrőt a csapban egy fazékra vagy tálra, és öntsd bele a kifőtt tésztát. Utána tartsd a csap aláa szűrőt, és jól mosd át a tésztát. Az átmosott metéltet tedd vissza szűrőstül a fazékra.

Végy elő egy nagy teflon serpenyőt, tégy bele egy kb. 7 dekás Ráma- vagy vajdarabot, és olvaszd meg a vajat. Ha elolvadt, borítsd rá a szűrőből a metéltet, és kavard el. Kóstold meg, és ha ízetlen, akkor hints rá egy csipet sót. Ezzel is kavard el, aztán szórd rá majdnem az összes cukros diót. Egy keveset hagyj a tálaláshoz.

Diós tészta - Olvaszd meg a vajat! Diós tészta - Borítsd a serpenyőbe a metéltet! Diós tészta - Szórd a tésztára a cukros diót!

Diós tészta - Kész, serpenyőben. Keverd össze, pirítsd egy kicsit, hadd olvadjon el a cukor, és készen is van.
Diós tészta - Kész, tányérban.

Tedd az asztalra a maradék cukros diót, meg külön porcukrot is.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.