Diós, mákos beigli

Beigli - Kész, kínálótálcán.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 kg liszt
  • 2 késhegynyi só
  • 2 evőkanál cukor
  • 50 dkg Ráma
  • 4 dkg élesztő
  • 3 dl tejföl
  • 6 tojássárgája

A rudak megkenéséhez:

  • 2 tojássárgája
  • a sok tojásfehérje

Diótöltelék:

  • 60 dkg dióbél
  • 40 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 6 kiskanál vaníliacukor
  • 1/2 dl rum
  • kb. 8 dkg mazsola

Máktöltelék:

  • 50 dkg mák
  • 35 dkg cukor
  • 2 dl víz
  • 1 citrom reszelt héja
  • kb. 8 dkg mazsola
Beigli - Hozzávalók, összes.
Beigli - Hozzávalók, tésztája.
Beigli - Hozzávalók, diótöltelék. Beigli - Hozzávalók, máktöltelék.

Elkészítés:

Készülj fel rá, hogy nagyon időigényes! De neked nem kell olyan sokat dolgoznod vele, csak azzal megy el a sok idő, amíg szárad a rudakon a tojássárgája, aztán meg a tojásfehérje.

A beigli íze mindenképpen jó lesz; de ha azt akarod, hogy szép is legyen, akkor 3 dologra kell figyelni:

  1. Nem szabad túl vékonyra nyújtani a tésztát, 7 mm-nél ne legyen vékonyabb!
  2. Ki kell várni, amíg megszáradnak a kenések a rudakon!
  3. Mielőtt beteszed sülni, szurkáld meg a tekercseket!

Ha ezeket betartod, akkor nagy sikert aratsz vele! 🙂

Az élesztő körüli dolgokkal kell kezdeni. Mérd ki a 3 dl tejfölt. Ez kb. 30 dkg. Mérheted egyből abba az edénybe, amiben feloldod az élesztőt. A cica örült, hogy én nem így tettem! 🙂

Beigli - Mérd ki a 3 dl tejfölt! Beigli - Öntsd át a tejfölt egy legalább fél literes kancsóba! Beigli - A cica lenyalja a mércéből kikapart tejfölt.

Beigli - Mérd ki a 4 dkg élesztőt!Mérd le a 4 dkg élesztőt, pottyintsd a tejfölbe. Ha friss élesztőd van, akkor könnyen feloldódik a tejfölben. Ha mirelitet használsz, akkor vagy szúrj bele egy hegyes kést, és korcsolyázz az élesztővel az edény alján, vagy egy fakanállal lapítsd az edény falához az élesztőt, és úgy csúszkáltasd ide-oda, hogy feloldódjon.

Beigli - Pottyintsd a tejfölbe az élesztőt! Beigli - Késsel lapítsd az élesztőt! Beigli - Fakanállal lapítsd az élesztőt!

Készíts elő egy kis tálkát, amibe 1 tojás fehérje megy majd, és egy nagyobb tálkát, amiben a 6 tojás fehérjét gyűjtöd össze. Üss rá a kés fokával (a nem éles szélével) a tojásra, hüvelykujjaidat mélyeszd a résbe, és húzd kétfelé a tojáshéjat. A fehérje nagyja hadd csorogjon le a tálkába, a maradék fehérjét pedig úgy válaszd le a sárgájáról, hogy a két fél tojáshéjból ide-oda öntögeted a sárgáját, és engeded lecsorogni a fehérjét.

Beigli - Késsel üss a tojásra! Beigli - Húzd ketté a tojáshéjat! Beigli - Ide-oda öntögetéssel fogd fel az egyik félhéjban a tojássárgáját!

A sárgáját öntsd a tejfölbe, a fehérjét öntsd át a kis tálkából a nagyobb gyűjtőbe. Ezt csináld meg mind a hat tojással. (Azért kell a kis tálka, hogy ha véletlenül valamelyik tojás rossz lenne, ne kerüljön a jók közé, mert akkor dobhatod ki az összest.)

Beigli - Pottyintsd a tejfölbe a tojássárgáját! Beigli - Öntsd a kis tálkából a nagy tálkába a tojásfehérjét! Beigli - A tejfölben van mind a 6 tojássárgája!

Beigli - Keverd el a tojássárgákat az élesztős tejföllel! Keverd össze a tojássárgákat az élesztős tejföllel!

A tészta gyúrásához végy elő egy nagy tálat. Önts bele egy kilós lisztet, szórj hozzá 2 késhegynyi sót és 2 evőkanál cukrot. Keverd el, és tedd bele a fél kiló Rámát. (A rámás papírokat ne dobd el, jó lesz a tepsi kikenéséhez.)

Beigli - Szórj a lisztre 2 késhegynyi sót! Beigli - Szórj a lisztre 2 evőkanál cukrot! Beigli - Tégy a lisztbe 50 dkg Rámát!

Lisztezd be a Rámát, úgy fogd meg, és vagdosd kis darabokra. Közben mindig mártsd a lisztbe azt a Rámadarabot, amiből vagdosol. Ha az összest feldaraboltad, akkor mindkét kezedbe markolj egy kevés lisztes vajdarabot, és morzsold őket egymáshoz. Az a cél, hogy a vaj elmorzsolódjon, de közben ne melegedjen fel a kezedtől. A pucér vajdarabokat előbb lisztezd be, úgy morzsold. (A 3. képen a kezem van, a morzsolandó Rámadarabokkal.) Nem kell tökéletesen görcsmentesre morzsolni a Rámát, majd lesz még alkalmad kidolgozni.

Beigli - Késsel vagdosd darabokra a lisztes Rámát! Beigli - A Rámadarabok a lisztben. Beigli - A lisztes Rámadarabok morzsolása.

A fakanállal kotorj a liszt közepébe egy gödröt, ebbe öntsd bele a tojásos, élesztős tejfölt. Apránként húzd bele a lisztet, keverd csomómentesre, aztán húzhatod a következő adag lisztet. Ha közben nagyobb vajdarabokra bukkannál, akkor azokat lapítsd szét a fakanállal, utána keverd bele a masszába.

Beigli - Borítsd a tojásos tejfölt a liszt közepébe vájt gödörbe! Beigli - A nagy Rámadarabokat lapítsd szét a fakanállal! Beigli - A lisztet fokozatosan dolgozd bele a tejfölbe!

Ha már majdnem az összes lisztet bedolgoztad a folyékony részbe, akkor nem tudod tovább fakanállal keverni; fél kézzel már gyúrnod kell. (A másik kezedben még ott lehet a fakanál, amíg nem áll össze a tészta.)

Beigli - Még lehet fakanállal keverni! Beigli - Eddig lehetett fakanállal keverni! Beigli - Fél kézzel gyúr, fél kézzel fakanalaz.

Ha már kezd összeállni a tészta, akkor késsel vakard le a kezedről a ráragadt masszát, hogy meg tudd fogni a fakanalat, és most a fakanálról vakard le a tésztát. Már nincs szükség a fakanálra, innentől két kézzel gyúrd a tésztát. Két-három dögönyözés után fordíts a tésztán. Minden irányból gyúrd meg!

Beigli - A kézre ragadt tészta. Beigli - Kapard le a fakanálról a tésztát! Beigli - Két kézzel gyúrd a tésztát!

A végén hints egy kis lisztet a tál aljára, és mintha súrolószer lenne, az ujjaddal pöndörgesd fel a leragadt tésztát. A tésztagömbbel szedd össze a feldörzsölt darabkákat. Aztán a gömböcöt vezesd végig a tál oldalán, hogy onnan is leszedje az odaragadt tésztát.

Beigli - Szórj lisztet a tál aljára! Beigli - A liszt segítségével pöndörgesd fel a tál aljáról az odaragadt tésztát! Beigli - Gyúrás közben vezesd végig a tál falán a gömböcöt, hogy onnan is leszedje a tésztát!

Beigli - A meggyúrt tésztát lisztezd le! Beigli - A meggyúrt tésztát tedd hideg helyre!

A jól kidolgozott tésztát lisztezd le, takard le, és tedd hideg helyre. A szakácskönyv azt javasolja, hogy vagy azonnal nyújtsuk-töltsük, vagy egy éjszakára tegyük hűtőbe. Úgyhogy épp csak a diótöltelék elkészítésének idejére tedd félre, aztán nyújtsd ki és töltsd meg, mert úgy jársz, mint én, hogy nagyon megkel a tészta, és akkor könnyebben felreped sütéskor.

Beigli - Mérj ki 60 dkg diót! Beigli - Daráld le a dióbelet!

Most jön a diótöltelék. Mérd ki a 60 dkg dióbelet. Végy elő egy tálat, és daráld bele a diót. Ha végeztél, szedd szét a diódarálót, és mindenünnen kapard ki belőle a diót: a tokból, a betét külsejéről és belsejéből is.

Beigli - Szedd szét a diódarálót! Beigli - Kapard le a diót a darálóbetét külső felületéről! Beigli - Kapard ki a diót a darálóbetét belsejéből!

Végy elő egy legalább 2 literes edényt – amiben felfőzöd majd a cukrot, és a dió is bele fog férni -, és mérj bele 40 dkg kristálycukrot. (Ennyitől nagyon édes lesz; ha kevésbé édesen szeretitek, akkor 30 dkg is elég.) Szórj bele 2 tasak vaníliacukrot is, aztán önts hozzá 1 dl tejet, és tedd oda főni. Forrald fel, és oltsd el a gázt.

Beigli - Mérj ki a lábosba 40 dkg cukrot! Beigli - Önts a cukorra 1 dl tejet! Beigli - Várd meg, míg felforr a tejes cukor!

Borítsd a cukros lábosba a diót. Önts hozzá 2-3 evőkanál rumot, és keverd el. Ilyen egyszerű a diótöltelék. 🙂

Beigli - Borítsd a cukorhoz, a lábosba a diót! Beigli - Önts 2-3 evőkanál rumot a diótöltelékhez! Beigli - Jól keverd el a diótölteléket!

Mérj ki 15-16 dkg mazsolát, tedd egy tésztaszűrőbe, és a csapnál mosd meg (markolászd át) folyó meleg vízzel. Tedd vissza a szűrőt a kiürült tálkára, hogy csöpögjön le a víz a mazsoláról.

Beigli - Mérj ki 16 dkg mazsolát! Beigli - Meleg vízzel mosd meg a mazsolát! Beigli - Csöpögtesd le a mazsolát, egy tálkára téve a szűrőt!

Most már jöhet újból a tészta! Vedd elő a gyúródeszkát, hozd elő a hidegről a tésztát. (Ha nincs nagy fatáblád, vegyél, vagy kérj ajándékba egy szilikon-lapot, azt feltekerve lehet tárolni, és jól lehet rajta gyúrni.) Borítsd ki a deszkára, könnyedén gyúrd át még egyszer, aztán egy nagy késsel negyedeld fel. Formálj gömböt a részekből, és hármat tégy vissza a tálba.

Beigli - Hozd elő a hidegről a tésztát! Beigli - Borítsd ki a gyúródeszkára a tésztát! Beigli - Negyedeld fel a tésztát!

A negyediket még egyszer gyúrd át egy kicsit, aztán a sodrófával nyújtsd ki téglalap alakúra. Érdekes módon úgy a legkönnyebb téglalapot kihozni, ha átlósan nyújtjuk (mindig másik átló irányában).

Beigli - Végy ki egy tésztagömböt! Beigli - Kezdd el nyújtani a tésztát! Beigli - Átlósan nyújtsd a tésztát, minden irányban!

Nyújtás közben a tészta alatt nem kell lisztezni, de a tésztára hinthetsz egy kevés lisztet, hogy a sodrófa ne ragadjon a tésztához. Viszont gyakran kell emelgetni a tésztát. Minden irányból emeld fel időnként, hogy le ne ragadjon.

Beigli - Néha lisztezd le a tésztát! Beigli - Néha emelgesd meg a tésztát! (jobbról emel) Beigli - Néha emelgesd meg a tésztát! (fentről emel)

Most már ideje magad elé készíteni a tepsit, hogy lásd, milyen hosszú lehet a tészta. Ha túl vékonyra kellene nyújtani, akkor inkább legyen rövidebb! 7 mm-nél vékonyabbra ne nyújtsd akkor se, ha tudnád, mert sülés közben kireped! Mielőtt megtöltenéd a tésztát, kend ki a tepsit a Ráma papírjával, ill., ha nem elég, akkor Rámával. Az oldalát is vajazd be, mert nekitágul majd a süti.

Beigli - Készítsd oda a tepsit, hogy lásd a méretét! Beigli - Dörzsöld be a tepsi alját és oldalát a Ráma margarinos papírral! Beigli - Vajazd ki a tepsit Rámával!

Verd fel egy villával a tojásfehérjét, és vagy kenőtollal, vagy a kezeddel löttyints egy keveset a tésztára, és kend szét rajta.

Beigli - Villával verd fel a tojásfehérjét! Beigli - Markolj ki egy kevés tojásfehérjét! Beigli - A kezeddel kend szét a tojásfehérjét a tésztán!

Közben a diótöltelék kőkeményre száradt. 🙁 Ha neked is, akkor hígítsd fel egy kis rummal. Keverd el, és felezd meg, hogy tudd, mennyit tehetsz az egyik tekercsbe.

Beigli - A diótöltelék megkeményedett. Beigli - Önts egy kis rumot a diótöltelékhez! Beigli - Felezd meg a diótölteléket!

Egy kanállal kupacold a tésztára a diótöltelék felét, egyenletesen elosztva a tészta egész területén. A kanál hátával kend szét laposra a kupacokat, úgy hogy hézagmentesen összeérjenek. A felső széléhez ne kenj tölteléket, mert ott fejeződik majd be a feltekerés, ez kerül a tepsi aljára; ki ne folyjon a dió!

Beigli - A diótöltelék felét kupacold a tésztára! Beigli - Kend szét laposra a diókupacokat! Beigli - Kend szét laposra a diókupacokat, hogy hézagmentesen összeérjenek!

Szórd meg a mazsola negyedével! (Én elfeljtettem. 🙁   ) Hajtsd fel (kb. 2 cm-t) a tészta két rövid oldalát, aztán lazán kezdd el feltekerni a hosszabbik oldalánál fogva, magadtól elfelé, a tenyereddel és a hüvelykujjaddal gurítva a tésztát.

Beigli - Hajtsd fel a tészta két rövidebb oldalát! Beigli - Kezdd el lazán feltekerni a tésztát, a hosszanti oldala mentén! Beigli - A diósbeigli, félig feltekerve!

Beigli - Az első diós beigli feltekerve!Beigli - Az első diós beigli a tepsiben.

A tepsi legyen közel, hogy ne kelljen sokat vinni a tekercset. Óvatosan tedd a diós rudat a tepsibe. Ne érjen a falához.
Most tojássárgájával be kéne kenni a tekercset. Hozz egy kis bögrét, és a félretett 2 tojásnak a fehérjét csorgasd a többi fehérjéhez, a sárgájukat pedig a kis bögrébe.

Biofasírt - Szükség lesz még 2 tojásra! Beigli - A tojásfehérjét csorgasd a többihez! Beigli - A tojássárgáját tedd külön, egy kis pohárba!

Egy kenőtollal vagy -ecsettel keverd össze a 2 tojássárgáját, és kend meg vele a beiglit. Az oldalait is kend be.

Beigli - Kenőtollal keverd össze a sárgáját! Beigli - Kend be tojássárgájával a beiglit! (tetejét) Beigli - Kend be tojássárgájával a beiglit! (oldalát)

Fordítsd meg a tepsit úgy, hogy az üres fele essen feléd, ide teszed majd a második diós rudat. Nyújts ki megint egy kis gömböt, néha megemelgetve a tésztát. Húzd le a kenőecsetről a tojássárgáját, és tedd át az ecsetet a tojásfehérjébe.  Kend meg fehérjével a kinyújtott tésztát.

Beigli - Nyújtsd ki a második diós beigli tésztáját! Beigli - Nyomkodd ki a kenőecsetből a tojássárgáját! Beigli - Kend be tojásfehérjével a tésztát! (második diós)

A diótöltelék maradékát oszd el egyenletesen kupacokba a tésztán, ugyanúgy, mint az első tekercsnél. (Ha túl sok a töltelék, akkor hagyhatsz meg egy kicsit, biztos akad valaki, aki örömmel kikanalazza 🙂 .) Kanál hátával egyengesd el a tölteléket, és szórd meg a maradék mazsola harmadával. (Most nem felejtettem el 🙂 !)

Beigli - A diótöltelék maradékát kupacold a tésztára! Beigli - Ennyi diótöltelék megmaradt. Beigli - Szórj mazsolát a diótöltelékre!

Hajtsd fel mindkét szélét, lazán tekercseld fel, és óvatosan emeld a tepsibe.

Beigli - Hajtsd fel a tészta két rövidebb oldalát! (bal) Beigli - Tekerd fel a második diós beigli tésztáját! Beigli - Mindkét diós beigli a tepsiben!

Most a tojásfehérjét kell kinyomkodni az ecsetből, mielőtt a sárgájába mártanád. Hacsak nincs 2 kenőtollad. 😉 Kend be a második rudat is sárgájával, és 30 percig hagyd száradni, szobahőmérsékleten.

Beigli - Kend le a beiglit tojássárgájával! Beigli - Tedd félre a tepsit a 2 diós tekerccsel, szobahőmérsékletű, gőzmentes helyre! Beigli - 30 percig száradjon a tojássárgája a beigliken!

Beigli - Mérj ki 50 dkg mákot! Beigli - Mérj ki 35 dkg cukrot! Mérd ki az 50 dkg mákot (lehetőleg egy csőrös kancsóba, mert a darálóba kell majd önteni a mákot). Mérj ki 35 dkg cukrot egy másik kancsóba.
Beigli - Önts a kávédarálóba mákot! Beigli - Önts a kávédarálóba cukrot a mákhoz! Mákot darálni könnyebb kávédarálóval, mint mákdarálóval. Ha cukrot is teszünk a mákhoz, akkor nem tapad annyira össze a darált mák.

Beigli - Kávédarálóval daráld le a mák-cukor keveréket! Beigli - Kapard ki a kávédarálóból a darált mákot!

Darálás közben gyakran rázd meg a darálót, hogy ne álljon össze benne a mák. Kb. 20 mp múlva jó lesz a mák, de azért tapintással ellenőrizd a szemcsenagyságot. Ha még túl durvának találod, daráld tovább egy kicsit.
Mosd ki a diótöltelékes lábost, és önts bele 2 dl vizet. Borítsd hozzá a 35 dkg-ból megmaradt cukrot, keverd el, és forrald fel.

 Beigli - Önts a lábosba 2 dl vizet! Beigli - Borítsd a 35 dkg cukrot is a lábosba, a vízhez! Beigli - Forrald fel a vizes cukrot!

Vedd le a tűzről a felforrt cukrot, és öntsd hozzá a darált cukros mákot. keverd össze a máktölteléket. Reszeld bele egy citrom héját; vigyázva, hogy csak a sárga részt reszeld le.

Beigli - Borítsd a darált cukros mákot a lábosba, a felforrt cukorhoz! Beigli - Keverd össze a máktölteléket! Beigli - Reszeld bele a máktöltelékbe egy citrom héját!

A végén a reszelő fonákjáról is kapard le az ottmaradt citromreszeléket. Keverd el a tölteléket, aztán felezd meg, mert mákosból is 2 rúd lesz.

Beigli - A citromreszelő fonákjáról is kapard le a reszeléket! Beigli - A citromhéj a máktöltelékben. Beigli - Felezd meg a máktölteléket!

Beigli - Kend be tojásfehérjével a diós rudakat!Beigli - 30 percig száradjon a tojásfehérje a beigliken!

Közben biztos letelt a diós tekercsek 30 perce; megszáradt rajtuk a tojássárgája. Most kend be őket óvatosan tojásfehérjével, vigyázva, hogy a sárgáját ne bolygasd meg. Indulhat egy újabb félóra a fehérje száradásának! Most hűvös helyre tedd a tepsit.
Gyújtsd be a sütőt (175 fokra állítsd), hogy mire mehet bele a diós beigli, meleg legyen!

A mákos beiglit ugyanúgy nyújtsd-töltsd, mint a diósat. Átlósan nyújtsd a tésztát téglalap alakúra. Inkább rövidebb legyen, mint a tepsi hossza, de ne legyen túl vékony! Kend meg tojásfehérjével, hogy ragadjon hozzá a mák-töltelék. A mák felét oszd el kupacokra a tésztán. A kanál hátával kend szét egyenletesen a tölteléket. Szórd rá a maradék mazsola felét! Hajtsd fel a rövidebb oldalait, hogy ne jöjjön ki a töltelék a tekercsből.

Beigli - Kend be tojásfehérjével a tésztát! (első mákos) Beigli - Kanál hátával kend szét a mák-kupacokat a tésztán! Beigli - Hajtsd fel a tészta két rövidebb oldalát! (mákos, bal)

Beigli - A sütőpapírral kibélelt második tepsi.Mielőtt feltekernéd a beiglit, készítsd oda a második tepsit. (Én sütőpapírral béleltem ki, mert már tönkrement benne a teflonbevonat. Persze rendesen behajtogattam a fölösleges papírt. 🙂 )
Tekerd fel a mákos beigli tésztáját! Óvatosan emeld be a tepsibe. Kend meg tojássárgájával, az oldalát is.

Beigli - Tekerd fel a mákos beiglit! Beigli - Az első mákos beigli a tepsiben. Beigli - Kend be tojássárgájával a beiglit! (a mákos tetejét)

Közben, ha letelt a diós félórája, akkor tésztaszurkáló tűvel (ha nincs, akkor fogpiszkálóval) 4 centinként szurkáld meg a tekercseket, jó mélyen, 3 sorban (a gerincén és a két oldalán). Tedd oda sülni a diós beigliket!

Beigli - Tésztaszurkáló tűvel szurkáld meg a két diós rudat, mielőtt odatennéd sülni! Beigli - A 2 diós beigli sütésre készen áll! Beigli - A 2 diós beigli a sütőben!

Beigli - 50 percig süsd a beigliket! (diós)50 percig süsd a beigliket, de 40 perc elteltével (ha az óra 10-et mutat) nézz rá, hogy nem túl sötét-e!
Amíg sül a diós, nyújtsd ki az utolsó tészta-gömböt, kend meg fehérjével, töltsd meg a maradék mákkal. Fordítsd meg a tepsit, hogy feléd essen az üres fele. Göngyöld fel a tésztát (már biztos egész belejöttél!), és óvatosan emeld a tepsibe. Kend meg tojássárgájával, és hagyd száradni 30 percig. Akkor kend meg tojásfehérjével, és tedd hideg helyre 30 percre.

Beigli - Kend be tojássárgájával a beiglit! (a 2. mákos tetejét) Beigli - 30 percig száradjon a tojássárgája a beigliken! (mákosok) Beigli - Kend be tojásfehérjével a mákos rudakat! Beigli - 30 percig száradjon a tojásfehérje a beigliken! (mákosok)

Beigli - Kisült a diós beigli! Közben persze kisült a diós beigli! 🙂  (Én csak 40 percig sütöttem, azért ilyen világos. De te süsd tovább! Szép világos marad a talpa.)
Már csak egy trükk van: hogy hogy lehet a két tekercset a kívánt tálcára tenni. Két tálca – vagy vágódeszka – kell hozzá. Először a segéd-deszkát tedd a tepsi tetejére, fogd hozzá a tepsihez, és az egészet fordítsd fejjel lefelé. Emeld le a tepsit. Ekkor a beiglik talpukkal felfelé fekszenek a deszkán. Most fektesd a tálca alját a beiglikre, fogd hozzá a deszkát, és fordítsd megint fejjel lefelé. Ekkor a tálcára kerülnek a beiglik. (Nincs minden fázis lefotózva.)

Beigli - Tégy egy deszkát a tepsi tetejére, erre forgatod majd rá a beigliket! Beigli - Vedd le a tepsit a beiglikről! Beigli - A diós beiglik a tálca hátulján.

Hát…az egyik mákos beigli kirepedt már a sütés előtt; amíg száradt rajta a tojásfehérje. 🙁 Remélem, a tied nem reped majd ki! Azt hiszem, túl vékonyra nyújtottam a tésztáját. Ezért te ne nyújtsd 7 mm-nél vékonyabbra! (De az is lehet, hogy a szurkálás hiányzott neki, mert azt elfelejtettem.) Sütés után persze még nagyobb lett a repedés, de sebaj! Nagyon finom! 40 perc sütés után eszembe jutott, hogy nem szurkáltam meg, és pótoltam.

Beigli - Az egyik mákos beigli kirepedt még a sütés előtt! Beigli - Megsült a mákos beigli is! Beigli - Tésztaszurkáló tűvel szurkáld meg a két mákos beiglit!

Beigli - A mákosok, 50 perc sütés után!50 perc sütés után már szép a színe!
Most a vágódeszka lesz a végleges helye a rudaknak, ezért először egy tálca hátuljára fordítom rá a beigliket a tepsiből. Ha te is használtál sütőpapírt, akkor most húzd le a beiglik aljáról. Tedd a vágódeszkát a beiglikre, fogd össze a 3 réteget (tálca-beigli-vágódeszka), és fordítsd fejjel lefelé. Ekkor a beiglik a deszkára kerülnek.

Beigli - Tégy egy tálcát a tepsire! Beigli - Húzd le a sütőpapírt a mákos beiglik aljáról! Beigli - A mákos beiglik megkezdve - a vágódeszkán.

Beigli - Kész, tányéron, felvágva.

Vágj fel néhány szeletet mindkét fajtából, és rendezd egy szép süteményes tálra!

Jó étvágyat!

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.