Bundás kenyér

Bundás Kenyér - Kész, tányéron.

Hozzávalók:

  • személyenként 2 db fél szelet kenyér
  • 2 kenyérhez 1 tojás (azaz 10 db fél szelet kenyérhez 5 db tojás)
  • kenyerenként kb. 2 dkg sajt, reszelve
  • olaj
Bundás Kenyér - Hozzávalók

Elkészítés:

Közös családi reggelikre jó dolog a bundás kenyér. Csak legyen otthon paradicsom (ha az nincs, akkor legalább uborka), mert anélkül nem az igazi! Valamelyik családtagot kérd meg, hogy segítsen a sózás-sajtozásban, mert neked folyamatosan sütnöd kell a kenyereket.

Szikkadt kenyérből finomabb, mert a friss kenyér hajlamosabb felinni az olajat, meg olyan plötty lesz.

Először a paradicsomot mosd meg és az uborkát hámozd meg. Rendezd 2 tányérra az asztalra, hogy ne akkor kelljen vele foglalkozni, mikor elkészülnek a kenyerek. Utána a sajtreszelés jön.

Bundás Kenyér - Darabold fel a sajtot! Bundás Kenyér - Reszeld le a sajtot a robotgép diódaráló betétjén át! Vágd nagyobb darabokra az e célra szánt tömbsajtot, és az elektromos robotgép diódaráló betétjét alkalmazva daráld le.

(Persze akárhogy máshogy is reszelheted). Egy széles aljú, lapos tálba, vagy egy jó nagy mélytányérba üsd fel egyesével a tojásokat.

Bundás Kenyér - Egyesével üsd fel a tojásokat egy lapos tálba!Bundás Kenyér - Készítsd a gáz mellé a sütés kellékeit!

Verd fel a tojást, és készítsd a gáz mellé. Egy széles serpenyőbe önts kb. fél cm magas olajat, és nagy lángon jól forrósítsd fel. Amíg az olaj melegszik, készítsd oda a kenyeret is, meg annyi lapos tányért, ahányan vagytok. Ha forró az olaj, akkor dobj egy kenyeret a tojásba, a villával gyorsan fordítsd is meg, és mehet a serpenyőbe. Rögtön tehetsz mellé még egyet sülni!

Bundás Kenyér - Ha forró az olaj, mártsd meg az első kenyeret a tojásban! Bundás Kenyér - Ha forró az olaj, tedd oda sülni az első tojásos kenyeret! Bundás Kenyér - Valószínűleg belefér még egy kenyér az edénybe!

Hamar megsül, úgyhogy mire a második kenyeret is  mellé teszed, lassan már meg is fordíthatod az elsőt. Aztán hamarosan a másodikat is. Mielőtt kiszednéd őket a tányérra, jól csöpögtesd le! Egy tányérra 2 szelet kenyeret tégy, és add ki sózásra – sajtozásra, te pedig süsd a következő adagot.

Bundás Kenyér - Fordítsd meg a kenyereket! Bundás Kenyér - Mielőtt kiszednéd a tányérra, jól csöpögtesd le! Bundás Kenyér - Sózd meg a kenyereket!

Bundás Kenyér - Bőven szórd meg reszelt sajttal a forró kenyereket! A segéded közben bőven megszórja reszelt sajttal a bundás kenyereket, továbbadja a tányért, és várja a következő sózni-sajtoznivalót.
Bundás Kenyér - Kész, már eszik is!

A zöldséget oszd el két tányérra, hogy mindenki könnyen elérje valamelyiket. Paradicsommal nagyon finom! Meleg teát jó inni hozzá.

Jó étvágyat!

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.