Bundás kenyér
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Közös családi reggelikre jó dolog a bundás kenyér. Csak legyen otthon paradicsom (ha az nincs, akkor legalább uborka), mert anélkül nem az igazi! Valamelyik családtagot kérd meg, hogy segítsen a sózás-sajtozásban, mert neked folyamatosan sütnöd kell a kenyereket.
Szikkadt kenyérből finomabb, mert a friss kenyér hajlamosabb felinni az olajat, meg olyan plötty lesz.
Először a paradicsomot mosd meg és az uborkát hámozd meg. Rendezd 2 tányérra az asztalra, hogy ne akkor kelljen vele foglalkozni, mikor elkészülnek a kenyerek. Utána a sajtreszelés jön.
Vágd nagyobb darabokra az e célra szánt tömbsajtot, és az elektromos robotgép diódaráló betétjét alkalmazva daráld le. |
(Persze akárhogy máshogy is reszelheted). Egy széles aljú, lapos tálba, vagy egy jó nagy mélytányérba üsd fel egyesével a tojásokat.
Verd fel a tojást, és készítsd a gáz mellé. Egy széles serpenyőbe önts kb. fél cm magas olajat, és nagy lángon jól forrósítsd fel. Amíg az olaj melegszik, készítsd oda a kenyeret is, meg annyi lapos tányért, ahányan vagytok. Ha forró az olaj, akkor dobj egy kenyeret a tojásba, a villával gyorsan fordítsd is meg, és mehet a serpenyőbe. Rögtön tehetsz mellé még egyet sülni!
Hamar megsül, úgyhogy mire a második kenyeret is mellé teszed, lassan már meg is fordíthatod az elsőt. Aztán hamarosan a másodikat is. Mielőtt kiszednéd őket a tányérra, jól csöpögtesd le! Egy tányérra 2 szelet kenyeret tégy, és add ki sózásra – sajtozásra, te pedig süsd a következő adagot.
A segéded közben bőven megszórja reszelt sajttal a bundás kenyereket, továbbadja a tányért, és várja a következő sózni-sajtoznivalót. |
A zöldséget oszd el két tányérra, hogy mindenki könnyen elérje valamelyiket. Paradicsommal nagyon finom! Meleg teát jó inni hozzá. Jó étvágyat! |