Bundás alma

Bundás alma - Kész, tányéron

Hozzávalók:

  • 4 alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 bögre tej
  • 2 tojás
  • 2 teáskanál só
  • 4 teáskanál kristálycukor
  • kb. fél dl buborékos víz
  • porcukor
  • vaníliacukor
  • olaj
Bundás alma - Hozzávalók

Elkészítés:

Bundás alma - Készíts palacsintatésztát!Bundás alma - Botmixerrel keverd ki a palacsintatésztát!

Először készíts a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát a 2,5 bögre lisztből, 2 bögre tejből, 2 tojásból, 2 kiskanál sóval, 4 kiskanál cukorral és egy kevés buborékos vízzel. A palacsintatészta készítését részletesen a túrós palacsinta leírásában találod meg, csak az itt felsorolt mennyiségeket vedd. Röviden: a hozzávalókat öntsd egy kb. 2 literes edénybe, és botmixerrel keverd simára.

Bundás alma - Hámozd meg az almákat!Bundás alma - Speciális almafúróval fúrd ki az almák magházát!

Hámozd meg az almákat, és ha véletlenül van ilyen almafúró “szerszámod”, akkor azzal fúrd ki az almák magházát. (Rákerestem a Google-ban, almafúró nincs, de almavájóra 3 találat volt.)

Bundás alma - Valamilyen almavájóval fúrd ki az almát! Bundás alma - Az alma kifúrása - oldalnézet Valamilyen almavájóval fúrd ki az almát – a szárával szembeni végéről indulva.
Bundás alma - Az alma át van fúrva!

Két kifúrt almát vékonyan szeletelj fel. Az almakarikákat tedd bele a palacsintatésztába. (A másik 2 almát majd csak akkor szeleteld fel, ha az első kettő karikáit kisütötted.)

Bundás alma - A kifúrt almát szeleteld fel! Bundás alma - Íme egy lyukas szelet! Bundás alma - Az almakarikákat tedd a palacsintatésztába!

Bundás alma - Az almakarikák a palacsintatésztábanBundás alma - Készítsd oda a sütés kellékeit!

Nyomkodd bele az almákat a tésztába! Készítsd oda a gázhoz a sütés kellékeit: palacsintasütő, olaj, palacsintatészta az almával, egy tányér a kész bundás almáknak valamint egy tálkában vaníliacukorral kevert porcukor.

Önts egy kevés olajat a palacsintasütőbe, forrósítsd fel, ügyeskedj bele a merőkanálba egy almakarikát egy kevés tésztával, és óvatosan tedd a serpenyőbe. Az almakarikák hajlamosak összetapadni, ilyenkor egy késsel válaszd szét őket, hogy csak 1 karika kerüljön a merőkanálba! Egyszerre 3-4 darab fér a palacsintasütőbe. Mérsékeld a lángot, hogy jól át tudjon sülni a vastagabb tészta, no meg az alma is puhuljon át. Ha a tészta nagyjából átsült, akkor egy falapáttal fordítsd meg a lapocskákat.

Bundás alma - Az első bundás alma a tepsiben Bundás alma - Sül 3 bundás alma Bundás alma - Fordítsd meg az almakarikákat!

Bundás alma - Hintsd meg porcukorral! Ha megsült, szedd ki a tányérra, önts olajat a megürült serpenyőbe, és amíg felmelegszik, addig teaszűrőn át permetezve porcukrozd meg a kész bundás almákat.

Folytasd a süt – fordít – porcukroz műveletsort, amíg van alma a tésztában.

Bundás alma - Sül a második adag! Bundás alma - Sül a másik oldaluk Bundás alma - Mindig hintsd meg porcukorral a készeket!

Utána szeleteld fel a másik két almát is, és azokat is süsd ki. Ha a végén alma maradna meg, akkor csinálj belőle almaturmixot; ha pedig tészta marad ki, akkor azt süsd ki egyben, palacsintának.

Bundás alma - Kész, tányéron (2) Ha valakinek rossz kedve van a családban, süss ilyet, ettől majd felvidul!

Jó étvágyat!

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.