Borsófőzelék

Borsófőzelék - Kész. Tányérban, tükörtojással.

Hozzávalók:

  • kb. 1/2 kg borsó
  • 5 fakanál liszt
  • 1 fakanál Vegeta
  • 1/2 fakanál só
  • 1/2 fakanál pirospaprika
  • kevés olaj
  • petrezselyemzöld
Borsófőzelék - Hozzávalók

Elkészítés:

Egy közepes lábosba önts egy kevés olajat, tedd oda melegedni, és öntsd bele a zöldborsót. (Friss borsóból sokkal finomabb, de mirelitből is jó.) Fedd le, és néha megkeverve forrósítsd fel. Mivel a mirelit borsó jeges, kell neki vagy 5 perc, mire felforrósodik. (Egy hozzászólás kapcsán lemértem az időt: 7 perc!) Csak ekkor add hozzá az 5 fakanál lisztet. Jó sokáig kevergesd, ne hagyd, hogy leragadjon!

Borsófőzelék - (Kevés olajon) tedd oda melegedni a borsót! Borsófőzelék - Fedő alatt forrósítsd fel! Borsófőzelék - Ha jó forró, add hozzá a lisztet!

Ha már jól átforrósodott a liszt, és pirult is egy kicsit, akkor add hozzá a fél fakanálnyi pirospaprikát. Ezzel is keverd el, és öntsd fel kb. 2 dl hideg vízzel. Ezzel alaposan keverd el, ne maradjanak lisztcsomók. Apránként – mindig simára kavarva – önts hozzá még kb. fél liter vizet. Adj hozzá egy fakanál Vegetát, keverd el. Kóstold meg, és ha még kívánkozik bele, akkor jöhet a fél fakanál só. (Ha csak Vegetát teszünk bele, akkor túl édeskés lesz.)

Borsófőzelék - Add hozzá a pirospaprikát! Borsófőzelék - Öntsd fel egy kevés vízzel! Borsófőzelék - Önts hozzá még fél liter vizet!

Borsófőzelék - Tedd hozzá a petrezselymet! A borsó közben már megpuhult, de főzd még vagy 5 percig, hogy elmenjen a liszt íze. Közben mosd meg és vágd apróra a petrezselyemzöldet, aztán kapard a borsófőzelékhez. És persze keverd el. 🙂

Már csak a tükörtojást kell megsütnöd! Fejenként 2 tojást tégy oda. Ne keverd el, csak nyomd bele a fakanalat a sárgája közepébe. Ettől egy kicsit szétterül a sárgája. Mindegyik tojásra szórj egy csipet sót. Ha már nem folynak, akkor falapáttal válaszd el őket egymástól, és egyenként fordítsd meg őket, hogy a másik oldaluk is süljön át.

Borsófőzelék - Fejenként 2 db tükörtojást süss hozzá! Borsófőzelék - Falapáttal válaszd el egymástól a tükörtojásokat! Borsófőzelék - Falapáttal egyesével fordítsd meg a tükörtojásokat! Borsófőzelék - Így megfordítva is süsd még egy kicsit a tükörtojásokat!

Borsófőzelék - Kész, tálban. Borsófőzelék - Kész. Tányérban, tükörtojással (76).

Szedd át egy tálba, úgy tálald!

Jó étvágyat! 

Hozzászólás a(z) Névtelen bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.