Biofasírt

Az egyik vegetáriánus ismerősömtől kaptam ezt a receptet, ő sokat kísérletezett vele, míg belőtte a fűszerek mennyiségét. Így nagyon finom!

Biofasírt - Kész, tányérban.

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált dió
  • 4 evőkanál szójagranulátum
  • 4 evőkanál zabpehely
  • 2 evőkanál zabkorpa
  • 2 evőkanál gríz
  • kb. 5 dkg száraz zsemle
  • 1 hagyma
  • 4 cikk fokhagyma
  • 2 tojás
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál Vegeta
  • 2 kávéskanál Flekken fűszerkeverék
  • 2 evőkanál Maggi Fix fasírtpor
  • 2 dl víz
  • olaj a sütéshez (a fotóról lemaradt)
Biofasírt - Hozzávalók

Elkészítés:

Egy tálba mérd bele a pehelyféléket: zabpehely, zabkorpa, szójagranulátum és gríz. Add hozzá a fűszereket: só, Vegeta, tubusos Flekken fűszerkeverék, Maggi Fix fasírtalap. Keverd össze a pelyheket és a fűszereket. Öntsd rá a 2 dl vizet, megint keverd el. Üsd hozzá egyesével a 2 egész tojást, keverd el.

Biofasírt - Add hozzá a grízt! Biofasírt - Add hozzá a sóféléket! Biofasírt - Üsd bele a 2 tojást!

Egy kis, mély tálban áztasd be a kenyeret vagy zsemlét. Pucold meg a hagymát, vágd fel apróra, aztán kapard a tálba a pelyhekhez. Pucold meg a 4 cikk fokhagymát.

Biofasírt - Áztasd be a kenyeret! Biofasírt - Vágd apróra a hagymát! Biofasírt - Pucold meg a fokhagymát!

Fokhagymanyomóval préseld a masszára a fokhagymacikkeket. Az áztatott kenyeret a 2 tenyered között jól nyomkodd ki, és morzsold a fasírtmasszához. Végül darálj le 10 dkg dióbelet, és öntsd a többihez, a tálba. Keverd el, és kész a fasírtalap!

Biofasírt - Fokhagymanyomóval préseld a masszára a fokhagymacikkeket! Biofasírt - Morzsold a kinyomkodott áztatott kenyeret a masszához! Biofasírt - Öntsd bele a darált diót, és keverd el!

Készülj elő a sütéshez. Egy nem túl mély serpenyőbe önts egy kevés olajat, és amíg felforrósodik, vizes kézzel formálj néhány fasírtot. Készítsd oda őket a serpenyő mellé. Ha felforrósodott az olaj, akkor egy falapáttal csúsztasd a fasírtokat a serpenyőbe.

Biofasírt - Tedd oda az olajat melegedni! Biofasírt - Formálj néhány fasírtot a masszából! Biofasírt - Tedd oda a fasírtokat sülni!

Ha nem fér több fasírt a serpenyőbe, akkor vedd lejjebb a lángot, és 4 percig süsd a fasírtok egyik oldalát. Aztán a falapáttal fordítsd meg őket, és még 2 percig süsd. Egy tálalótálba tégy egy darab konyhai törlőpapírt itatósnak, és erre szedd ki a kész fasírtokat.

Biofasírt - Sülnek a fasírtok. Biofasírt - Falapáttal fordítsd meg a fasírtokat! Biofasírt - Vedd ki a kész fasírtokat!

Ha egy adagot kiszedtél, akkor erősítsd vissza a lángot, de ha odatetted a következő adagot, akkor megint vedd vissza! Háromszorra tudtam kisütni ezt a mennyiséget, jó sok fasírt lett!

Biofasírt - Kész, tálban.

Rizs, krumpli, zöldségköret illik hozzá, és valami savanyúféle. Az elején a képen almakompót van mellette. Hidegen is finom, kenyérrel.

Jó étvágyat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.