Biofasírt
Az egyik vegetáriánus ismerősömtől kaptam ezt a receptet, ő sokat kísérletezett vele, míg belőtte a fűszerek mennyiségét. Így nagyon finom!
Hozzávalók:
|
|
Elkészítés:
Egy tálba mérd bele a pehelyféléket: zabpehely, zabkorpa, szójagranulátum és gríz. Add hozzá a fűszereket: só, Vegeta, tubusos Flekken fűszerkeverék, Maggi Fix fasírtalap. Keverd össze a pelyheket és a fűszereket. Öntsd rá a 2 dl vizet, megint keverd el. Üsd hozzá egyesével a 2 egész tojást, keverd el.
Egy kis, mély tálban áztasd be a kenyeret vagy zsemlét. Pucold meg a hagymát, vágd fel apróra, aztán kapard a tálba a pelyhekhez. Pucold meg a 4 cikk fokhagymát.
Fokhagymanyomóval préseld a masszára a fokhagymacikkeket. Az áztatott kenyeret a 2 tenyered között jól nyomkodd ki, és morzsold a fasírtmasszához. Végül darálj le 10 dkg dióbelet, és öntsd a többihez, a tálba. Keverd el, és kész a fasírtalap!
Készülj elő a sütéshez. Egy nem túl mély serpenyőbe önts egy kevés olajat, és amíg felforrósodik, vizes kézzel formálj néhány fasírtot. Készítsd oda őket a serpenyő mellé. Ha felforrósodott az olaj, akkor egy falapáttal csúsztasd a fasírtokat a serpenyőbe.
Ha nem fér több fasírt a serpenyőbe, akkor vedd lejjebb a lángot, és 4 percig süsd a fasírtok egyik oldalát. Aztán a falapáttal fordítsd meg őket, és még 2 percig süsd. Egy tálalótálba tégy egy darab konyhai törlőpapírt itatósnak, és erre szedd ki a kész fasírtokat.
Ha egy adagot kiszedtél, akkor erősítsd vissza a lángot, de ha odatetted a következő adagot, akkor megint vedd vissza! Háromszorra tudtam kisütni ezt a mennyiséget, jó sok fasírt lett!
Rizs, krumpli, zöldségköret illik hozzá, és valami savanyúféle. Az elején a képen almakompót van mellette. Hidegen is finom, kenyérrel. Jó étvágyat! |